BIY AD

1 Mart 2010 Pazartesi

Celtics ve Rasheed Efekti

Fotoğraf Cumartesi gecesi Nets'e yenilen Celtics'te, Garnett ve Rondo'nun yaptığı basın toplantısından. Sadece fotoğraf pek çok şeyi açıklıyor. Celtics'e "Bu maçı kazanırsanız şampiyon olacaksınız" deseniz, 1000 kere Nets ile maç yapsa 1000'ini de kazanır ama işte Cumartesi gecesi olduğu gibi konsantrasyonunuz sıfır ise bu tip sürprizler yaşanabiliyor.

Ama işin daha kötü ve düşündürücü tarafı Garnett haricindeki Celtics oyuncularının yaptıkları açıklamalar. Rasheed ve Perkins artık sıkıldıklarını söylemişler medya mensuplarına. Rasheed "Ne kadar sıkılmış olsak da çıkıp oynayıp maçları kazanmamız lazım" demiş ama bunu yap(a)madıklarını görmüş olduk Nets'e karşı. Perkins ise ilginç olarak maçtan evvel şunları söylemiş: "07-08 sezonuna benzemiyor. Tecrübeli oyuncularımız (Garnett, Rasheed) artık normal sezondan sıkıldılar. Bu onları heyecanlandırmıyor. Hatta Pierce ile Allen için bile bu geçerli. Bu bir bahane değil ama playoff'ların gelmesini iple çekiyorlar." Doc Rivers da bu iki açıklamayı yalanlamak yerine "Evet Nets'e karşı oyunumuz sıkıldığımızı gösteriyordu" diye bir itirafta bulunmuş.

Rasheed'in olduğu Pistons'ın 2004'te inanılmaz bir hırs ve konsantrasyonla şampiyon olduğunu ancak ondan sonraki 3 sezon boyunca konsantre olmakta çok güçlük çektiklerini hatırlamalıyız. "Rasheed efekti" diyordu Murat Murathanoğlu buna. Hatta Pistons defansının istediği zaman gevişeyen vanayı kapattığını görüyorduk. Acaba aynı şeyi Celtics'e de mi bulaştırdı? Ben de dahil olmak üzere pek çok kişi Garnett varken Rasheed'in kendisini salmasına ve takımın da bundan etkilenmesine pek ihtimal vermiyordu ancak görünen o ki Sheed virüsü yayılmış Celtics'e.

Bana göre Nets mağlubiyetine rağmen sağlıklı bir Celtics hala şampiyonluğun en büyük adaylarından biri. Ve eminim ki playoff'larda şu ankinden çok daha farklı bir Celtics izleyeceğiz ama playoff'larda da "Aman canım 15 sayı fark attık biraz salalım" moduna girerlerse, hiç ummadıkları bir sürprizle karşılalabilirler tıpkı Nets maçında olduğu gibi. Garnett ve Rivers'ın acilen olaya el atmaları lazım, özellikle Rivers'ın. Çünkü Garnett'in daha fazla sıkılmaya tahammülünün olmadığını hem biliyoruz, hem de basın toplantısında çok açık belli etti bunu. Celtics'e birinci teknik faul geldi, ikinci tekniği playoff'larda yememeleri için herkesin konsantre olmasına ihtiyaçları var, en başta Nate ve Sheed'in...

4 FARKLI FIKIR:

Absürd dedi ki...

Ne sıkılgan bir takımlarmış, yaşlılıktan oluyor bu huysuzluklar sanırım.

Alper dedi ki...

Acaba işin içinde derin bir bahis mevzusu olabilir mi? Ne de olsa kimse Nets'in yeneceğine ihtimal vermiyordu.. yine yaptık olayı komplo teorisine bağladık yaa, hadi bakalım..

Thrall dedi ki...

Playofflar tamam da Doğu'nun zirvesine karşı 2-9 bu yıl bu takım. O maçlarda hiç de gevşek değillerdi. Takımın gösterdiği kötü performansa aranan bir kılıf gibi geldi bana. Celtics için işler playoffta oldukça zor olacak. Ne kadar ciddi olurlarsa olsun.

Adsız dedi ki...

Bence daha iyi olacakları kesin. Zira karşılarındaki takımlar çok zorluyorlar özellikle Boston'a karşı daha gayretli oynuyorlar. Yani Boston bütün sezon boyunca bir Bulls'ın ve Bobcats'in karşısındaki takımlar gibi takımlarla oynamıyor. Buda sanırım belli bir yerden sonra zaten yaşlı olan kadroyu bezdiriyor olabilir. Kısmen hak var ama gençlerde kendilerini salıyor o kötü.