BIY AD

5 Mart 2010 Cuma

Hem Öküz Hem Yalancı Hem Utanmaz

Glen Davis'in öküzlüğüne 4 gün önce değinmiştim şu yazının alt kısmında. Videoda Glen Davis, Shaq'ın sakat olan baş parmağını bilerek sıkıştırırken görülüyordu. Orada da özellikle belirtmiştim Shaq'in sakatlık pozisyonundan sonra 35 saniye kadar oyuna devam ettiğini. Ancak Glen Davis "Bu pozisyon Shaq sakatlanmadan önce oldu, biz Shaq ile arkadaşız, ikimiz de LSU'danız, şakalaşıyorduk sadece." şeklinde kendisini temize çıkarmaya çalışmıştı. Çünkü yayınlanan pozisyonun üzerinde maç saati bindirilmemişti.

Ben hem Shaq'in 35 saniye daha oyunda kalmasından, hem de Davis'in sakatlık öncesi özellikle sağ baş parmağa yönelmesinin aşırı tesadüfi olduğuna inanmamdan dolayı, Davis'in kendini savunmak için yalan söylediğini düşünüyordum. Hatta bu haftasonu maçı internetten edinip emin olduktan sonra videosunu kesip youtube'a koyacaktım. Bir arkadaşım sağolsun söyledi bana, Celtics Hub adlı blog'da bu konunun üzerine gitmişler ve maç yayınından o pozisyonu bulmuşlar. Bu post'un başında linki verdiğim yazıda paylaştığım videodan gözüküyor ki Shaq'ın sakatlandığı pozisyon ikinci çeyreğin bitimine 07:37 kala gerçekleşiyor. Şimdi de Glen Davis'in, Shaq'ın parmağını sıkıştırdığı pozisyonda saate bakalım.


Link

Gördüğünüz gibi 07:05 kala gerçekleşiyor pozisyon. Yani Shaq sakatlandıktan sonra... Yani böyle bir harekete imza atmakla yetinmeyip, göz göre göre herkese yalan söylüyor Davis... Hatta bu pozisyonda Shaq topu eline aldıktan sonra birşeylerin ters olduğunu anlayıp 20 saniyelik mola alıyor ve maçı terkediyor. Yani Davis'in bu hareketi Shaq'ın sakatlığını daha kötü hale getirmiş bile olabilir. Böyle aşağılık, öküzce, sporculuğa ve insanlığa sığmayan hareketleri çok nadiren görüyoruz parkelerde. Davis bunu yapmakla kalmayıp bir de alenen yalan söylemiş "Ben sakatlık öncesinde şaka yapıyordum" diye... Tebrik ediyorum. Ben defterimden Davis'i sildim. Sizi bilemem...

Eğer "Ama bu pozisyonda gözükmüyor Davis'in yaptığı hareket, nereden bilelim ki aynı pozisyon olduğunu?" diyenler varsa şu aşağıdaki video ile kıyaslasınlar. Özellikle 2 oyuncunun parkedeki yerini, birbirlerine göre durdukları pozisyonları, hakemin yerini ve hatta kameramanları... Aslında zahmet bile etmeyin, aynı pozisyon kesinlikle ama vereyim yine de:


Link

8 FARKLI FIKIR:

sabonis dedi ki...

arkadaşlar gelen 2 tane küfürlü yorumu reddetmek zorunda kaldım. kısaltma da olsa küfür içermemesine özen gösterin lütfen.

teşekkürler

Hobareeyy dedi ki...

bende senin gibi uyuz oldum şimdi.şak'da adam değilmiş baksana ben olsam tokat'ı şak diye geçirirdim sufatına.

tolga dedi ki...

abi ne darlanmışın adama öyle ya :))

Kerem Oktemus dedi ki...

Burda gayet normal savunma pozisyonu aliyor low-post'taki butun eslesmeleri yakindan izlersen bu tur itismeler, ellerinin surtusmesi her pozisyonda bulunabilir..

sabonis dedi ki...

baş parmak tutup sıkmak, bükmek her pozisyonda mı bulunuyor?

Adsız dedi ki...

hocam sende fena illet oluyorsun bu adama ya :D

Radagast dedi ki...

e yuh yarım dakika önce parmağını sakatladığın adamın parmağını bükmeyi her poziyonda oluyor diye yorumlamak süpermiş.
glen davis'in bu yaptığı ayılığın önden gideni ve savunulacak hiçbir tarafı yok.

#10 dedi ki...

Tabi Davis cok uzulecektir onu defterden silmenize :)