BIY AD

2 Mart 2010 Salı

LeBron Sözünü Tuttu (Cleveland'da mı Kalıyor?)

Sezonun başında, 23 numaralı formasını bir kenara bırakacağını ve herkesin Michael Jordan'a olan saygıdan dolayı bunu yapması gerektiğini söylemişti LeBron. O yazıda 6'nın LeBron için neler simgelediğine de değinmiştim.

23'ü bırakma kampanyası hakkında o zamandan beri hiçbir şey duymuyorduk, ta ki bugüne kadar. Gerçi kampanyaya dair bir detay yok. Bilinen tek birşey var, o da LeBron'un geçtiğimiz çarşamba günü (forma numarası değiştirme başvurularının son günü) 23'ten 6'ya geçmek için gerekli evrakları NBA'e verdiği. Bir Cleveland gazetesine de "Evet evrakları verdim, artık 6 giyeceğim." demiş. Kısacası sözünü tutmuş. Bu sözün altında Jordan'a olan saygısı kadar, forma satış rakamlarının da payı vardır herhalde. Ne de olsa 7 sezondur aynı takımla ve aynı formayla ligde, bir kere LeBron-Cavs forması alanların bir daha almaları için pek bir neden yoktu ortada. Bu sayede taraftarlar ellerinde sadece 'eski' forma kaldığı için yeniden dükkanlara yönelecekler. Kobe'nin 3 sezon önce bunu yaptığına şahit olmuştuk ve forma satışlarında yeniden 1 numaraya yerleşmişti.

Ama işin ilginç yanı eğer LeBron sezon sonunda başka takıma gitmeyi düşünüyor olsaydı, bu tarz bir değişiklik yaparak forma satışlarına oynamasına hiç gerek yoktu. Zaten gideceği yeni takımın forması 23 numara da olsa delicesine satılacaktır, hatta 6 numaralı Cavs'e göre bile 2 kat (sallamasyon) satılacaktır. Yani Cavs'den ayrılacak olsaydı, böyle bir forma numarası değişikliğine gidip işin ekonomik yanını düşünmesine gerek yoktu. Bu, LeBron'un Cavs'de kalacağına dair bir işaret olabilir. Tabii eğer sadece ve sadece Michael Jordan'a olan saygısı nedeniyle forma numarasını değiştirdiyse de, büyük bir tebriği hakeder benim gözümde ve umarım kampanyayı da sürdürüp herkesi de 23'ü bırakmaya teşvik eder. Bir başka yönden baktığımda ise belki de LeBron henüz karar vermedi ve "Gitsem de kalsam da forma satışları artmış olsun" diyerekten forma numarasını değiştirdi.

Kesin cevabı LeBron'dan başkası bilmiyor, biz ancak 4 ay sonra öğreneceğiz...

14 FARKLI FIKIR:

Adsız dedi ki...

Forma numarasının degısmesı olayına hıcbır zaman duygusal bakmamısımdır bana kalırsa tek sebep tıcarı sebep. Majestelerıne saygı olayıysa bıraz ınsanların gonlunu hos tutma gıbı gelıyor. Asıl bır sorum olacak; sımdı Lebron formasını en erken gelecek sezon mu yenı formasını gıyebılır?

xaxa dedi ki...

garip bir haber. lebron o kadar farklı ve ego sahibi bir adam ki gözümde, bunun Jordan'a saygı ile bir alakası olduğunu düşünmekte zorlanıyorum açıkçası. tabii takım değiştireceksede böyle bir başvuru yapması garip. artık zaman gösterecek ne yaptığını ve neden yaptığını. bizde ona göre fikir edineceğiz.

Adsız dedi ki...

oyuncular forma satışlarından para alıyormu acaba?

Unknown dedi ki...

Lebron Bulls'a gelecek, o yüzden hazırlık yapıyor şimdiden:)

Adsız dedi ki...

miami ye gitsin çok isterim ama hiç sanmıyorum. giderse adres sadece nyk olur. ve umarım olur.. her bokta stern i suçlayan tipler "stern zorladı" derler gene belki. e ne diyim inşallah zorlar. cleveland ne ak ya jordan ın maymunu ezikliğiyle nam salmış bi camia nerdeyse tüm spor dallarında.. :)

Mehmet Dinler dedi ki...

Play_off'lar yakınken millet bunu Cavs'a gitmesi kesinmiş gibi algılayacak. Bu da hem LBJ'nin hem de Cavs'ın üstündeki "gidecek mi kalacak mı" tartışmalarının azaltır, rahat ederler. Bence amaç bu.

LexLuthor dedi ki...

"Adsız" güzel sormuş aslında. Ben de merak ediyorum, forma gelirlerinden acaba oyuncular ne kadar kar para alıyorlar? bildiğim kadarıyla nba store'lardan alınabiliyor oyuncu formları. yani oyunculara bir miktar para ödense de bence burada en çok kazananlar satış yerleri ve takımlardır. ondan sonra oyunculara belli bir miktar para verdiklerini düşünüyorum. belki de bu yüzden cavs lebron gitmeden son bir vurgun yapmak için bu numara değişimine önayak olmuş olabilir. tabii bu tamamen sallamasyon oldu bilen varsa bizlere de söylesin gerçeği :)

Zenana dedi ki...

lebron ne kadar antipatik gözüktüğünü farkedip insanların gözüne girmeye çalışıyor.adama sorarlar madem böyle bi derdin vardı ne b.k yemeye 23 numaryla oynamaya başladın nba'yde?

xaxa dedi ki...

@Zenana

kesinlikle katılıyorum. yada 7 senedir neredeydin diye sorulabilir..

Dodosuke dedi ki...

lebrona antipatik ve ego sahibi diyen arkadaşlara kobenin 8 numarayı bırakıp 24 numarayı aldığını bir kere daha hatırlatırım.

"23" + 1 , başka da bir şey demiyorum

Adsız dedi ki...

Lebron'un menejeri ve imaj işlerine bakan staffı tam bir mallar takımı bana kalırsa. Hep kaş yapayım deken göz çıkarıyorlar.

Smaç yarışması mevzu peşine bu sıvama olayı. İnsanları şu MJ tribute arabeskine inandıracaklarını sanmaları tam bir andavallık. Artık lebron'u gül gibi bir "sözüne güvenilmeyen, içten pazarlıklı adam" imajı oldu. hayırlı uğurlu olsun.

Unknown dedi ki...

Sabah Kaan Kuralda benzer yorumlarda bulundu yazarı tebrik ederim başarılı yazısından dolayı. Arkadaşlar parayı gözden çıkardım orjinal forma almak istiyorum. Dirk Nowtizki veya Jason Kiddin (Nets olursa daha iyi olur) formalarından birini alacağım,galiba İstanbulda yokmuş,ben Ankaradayım burda da orjinal olarak Kobe ve Lebron var sadece. Bana nerden alabileceğim konusunda yardım ederseniz çok sevinirim

Adsız dedi ki...

@dodo En azından Kobe "Mjden 1 numara buyuk numaram, ona saygısızlık oluyor, hadı hıcbırımız 24 gıymeyelım kımse 23u gecmesın" tarzı abuk subuk bahanelerle gelmedı.

-X- dedi ki...

Bakalım ne zaman bitecek "Kobe - LeBron" savaşları.

Herşeyi bi kenara bırakıp neden sadece tadını çıkarmaya çalışmıyoruz ki. Bırakında bu iki hayvanı, azmanı, öküzü, uzaylıyı doya doya izleyelim. Yıllar sonra bugünkülerin bize anlattığı Jordan gibi bizde küçüklere anlatırız bunları. Ah bi Kobe ve LeBron vardı ah ah nerde o günler.


"istediklkerimi tam olarak yazıya dökemesemde sanırım en yakını bu oldu"