BIY AD

6 Mart 2010 Cumartesi

Pisliğim ve Bununla Gurur Duyuyorum (NBA'in En Çirkefleri)

İki gün önce ilginç bir anketin sonuçları açıklandı Sports Illustrated tarafından. 173 NBA oyuncusuna sorulmuş "Sizce en pislik/çirkef oyuncu kim?" diye sorulmuş. Şu şekilde bir dağılım olmuş:

Reggie Evans 21%
Ron Artest 13%
Andres Nocioni 6%
Anderson Varejao 5%
Kobe Bryant 4%
Zaza Pachulia 4%


Reggie Evans da çıkmış "Bu bir iltifat, en azından benim hakkımda konuşuyorlar. Raptors oyuncuları ve taraftarları takım için çabaladığımı gördükleri sürece, başkalarının ne düşündüğü umrumda değil." demiş. Düşünün, 2 sezondur doğru düzgün süre bile almayan Evans nasıl bir intiba bırakmışsa diğer oyuncularda, açık ara 1 numaraya yerleştirmişler. Her maçta da zaten birilerine sarılıyor, kavrıyor, tutuyor, çekiyor, her şekilde rahatsız ediyor. Tabii Kaman'a yaptığı hareket tek başına yeterli olmalı 1. sıra için o ayrı.

Artest fiziksel kontaktan kaçmaz, çok sert bir oyuncudur, hatta delidir. Ayağınızdan çıkan ayakkabıyı sahanın dışına fırlatır, sahanın ortasında şortunuzu indirir hatta arada sırada ufak dirsekler de çakar rakiplerine ama sakatlamaya yönelik hareketlerini hiç yazmamışım aklıma, belki de tatlı deli gördüğüm ve sempatiyle baktığım için iltimas geçiyorum. İlk 5'i hakediyor fakat isim yapmış olması nedeniyle açık ara 2. olduğunu düşünüyorum.

Nocioni'nin ise Varejao'nun üstünde olması komedidir bana göre. Güney Amerikalı oyuncuların ikisi de benzer tarza sahipler. Mümkün olduğunca fiziksel kontak ile rakibin sinirini bozarlar. İkisi de geri adım atmazlar, zaman zaman sert fauller yaparlar ve savunmadaki 10 pozisyonun 11'inde kendilerini yere atarak hücum faul almaya çalışırlar. Ana tema olarak benzeşseler de Nocioni, Varejao'nun birkaç kademe altındadır bütün bu konularda bana göre.

Gelelim Kobe'ye. Bana göre kesinlikle ilk 2'de olması gerekiyor. Sakatlamaya yönelik dirsekleri ve acımasız darbeleri ile pek çok oyuncunun canını yakıyor. Onu iyi savunan, rahatsız eden bir oyuncu oldu mu, hele bir de gününde değilse sinirleniyor ve dirseği yapıştırıyor. İlk aklıma gelenler Artest, Manu (resim yukarıda) ve Jaric. Son ikisi aynı sezonda olmuştu yanılmıyorsam. Bir de Mike Miller'ın canına kastettiği bir dirsek var ki aman aman. Malone'dan beri böylesi gelmedi herhalde (Mutombo'yu nedense aynı kategoriye koymuyorum). Kısacası Kobe hakettiği oyları almamış...

Zaza da Varejao'nun light versiyonu diyebiliriz bir nevi. Onun da burada olması beni şaşırtmadı.

Raja Bell unutulmuş sanki. Bir de Bowen hala oynuyor olsaydı, %40-50 civarı oya bile ulaşabilirdi. Belki onun oynadığı sırada da böyle anketler yapılmıştır ama ben görmedim.

3 FARKLI FIKIR:

Adsız dedi ki...

Ron Artest antremanda michal jordan'ın 2 kaburgasını kırarak basketbola 1 yıl geç dönmesine sebep olmuş kişidir. Yani fazla iltimas geçmişsin artest'e kendileri sapına kadar pisliktir.

Adsız dedi ki...

Takip ettiğim kadarıyla Kobe'nin son birkaç sezondur bu tarz hakeketlerinde büyük azalma var. Hatta özellikle playoff ve önemli maçlarda çoğu şutunda eline temas olmasına ve hakemlerin çalmamasına rağmen bu tarz hareketlerde bulunmuyor.

KskHyTr dedi ki...

Mirsad türkcanın nba oynamaması çok acı bu ankete renk katardı...