BIY AD

3 Mart 2010 Çarşamba

Ricky Davis Telekom'da (Kısa Yorum)

TBL ile ilgili haber ama NBA'i de ilgilendiriyor haliyle. Gerçi NBA takımlarını hiç mi hiç ilgilendirmiyor, sadece NBA oyuncusu olduğu için bu haberi veriyorum. Davis'in NBA takımlarını neden hiç ilgilendirmediğini ta yaz aylarında paylaştığım bir video ile göstermiştim zaten. Bir daha vereyim:


Link

Tabii kendi potasında bilerek turnike kaçırıp, ribaundu alarak triple double yapan bir adama pek çok takım daha kapılarını açtı sonra. Bunun nedeni yetenekli ve skorer bir oyuncu olmasıydı. Fakat videoyu ilk verdiğimde de yazmıştım "Ricky Davis istatistiklerine aşırı düşkündür" diye. Yine tekrarlıyorum: Bencil, takım oyunundan uzak, vurdumduymaz, bir zamanlar atletik olan ama bunu 2-3 yıldır kaybettiğini bizlere gösteren, NBA'i takip edenlerin %99'u tarafından 'loser' olarak görülen bir adam. Bir zamanlar delicesine atletikti, smaç yarışmasına bile katılmışlığı vardı 2000'lerin başında yanılmıyorsam ama dediğim gibi o günler geride kaldı. Elbette TBL'de iş yapar ama artık herhalde savunmada %5 çaba harcarken, hücumda da %30 civarında oynar... Keşke yanıltsa beni ama huylu huyundan vazgeçer mi?

8 FARKLI FIKIR:

motörkafa dedi ki...

TBL i izlemek için bir neden daha...

Adsız dedi ki...

Bir zamanlar NBA'de 2-3 sezon boyunca 19-20 sayı ortalaması ile oynamış bir adamdan bahsediyoruz tabi 2-3 senedir ne kadar çaptan düştüğünü biliyoruz elbette ama dediğin gibi %30'la dahi oynasa telekom hucumlarında epey seyirlik olur.

Adsız dedi ki...

Ne kadar paraya geldiğini bilmiyorum ki bunca yıllık NBA kariyerinden ve aldığı onca yüklü kontrattan sonra para mevzuu için bu yollara düşüceğini hiç sanmıyorum.

Bildiğiniz gibi bu adam son 2-3 sezondur hemen hemen hiç oynayamadı ya da oynatılmadı NBA'de(kendisine karşı bir önyargı oluşmuştu) ve hala basketbola aç ve tekrar başrolde olacağı bir sahnede geçmişe sünger çekip kendini göstermek istiyor zannımca.

Ha onca yer varken Türkiye'yi seçmesi ise tam bir yanılgı bana kalırsa. Zira 2010 dünya şampiyonasının Türkiye'de düzenleneceğini bildiğinden yeni modern salonlarda heyecan dolu bir basketbol izleyicisi önünde oynayacağını sandığı için geldi. Lakin her ikisinde de büyük hüsran yaşayacak.

Rutubetten dökülen köhne salonlarda kırmızı ve beyaz boş plastik bahçe koltuklarına karşı oynadığını görünce büyük ihtimalle Anelka sendromuna kapılıp biran evvel topuklamak isteyecek.

Adsız dedi ki...

Bildiğim kadarıyla Ricky Davis Wolves ile 2007 sezon önce hazırlık maçı için İstanbul'a gelmişti. Ve Ryan Gomes falan tayfasıyla beraber gece alemlere akmışlardı taksimden manitaları toplayıp, ordan bir tat kalmış olabilir kendisinin damağında :)

Yalnız babayı fena keklemişler İstanbul'u gösterip ankara'yı çakmışlar! Artık her gece kavaklıdere pavyonlarından toplarız davis'i.

yok artık leBron james dedi ki...

ister huyundan vazgecsin ister vazgecmesin bu lig için sahane adam.sırf davis telekoma geldi diye yeniden telekom maçları izlicem.atletik yetenegini istedigi kadar kaybetsin bu ligin üzerinde atletik yeteneği oldugu tartısılmaz

Absürd dedi ki...

video'da müzik, sloan, kısacası herşey mükemmel başka bir yorumum olamaz bile :)

Adsız dedi ki...

kendi potasından ribaund alması sayılıyormuki?

Adsız dedi ki...

bugün 23 dakikada 11de 3 isabet ve 2de 1 faul atışıyla 8 sayı attı, 5 tane de rebound var. işin güzel kısmı 6 tane de asisti var. ama istatistikler bu ligde önemli değil sonuçta, ondan dolayı maçtan edindiğim izlenimi de yazmak istiyorum.
ilk başta şunu söylemeliyim, baya formsuz, kesinlikle maç eksiği olduğunu hissettiriyor ki idmanlarla halledebileceğini düşünüyorum. ama herkesde merak uyandıran olay bencilliğiydi ki o konuda -her ne kadar ilk maç olmasına rağmen- herkesi resmen ters köşeye yatırdı. bugün o egoizmi bir kenara bırakmıştı resmen. bol bol pas verdi, ve önemli kısım doğru adamlara verdi pası.gerçekten beklenmedik bir oyun oynadı. bu kadar bencil bir adamdan bu kadar çok pas görmek inanın çok mutlu etti beni. maçın son dakikalarında fark da 30a dayanmışken, yine yeteneklerini kullanıp kendine çok güzel şut pozisyonları yarattı.3 tane fade-away jump shot denedi ve 2sinde isabet buldu ki bu hareketleri herkes daha sık görmek ister elbette.
bir diğer ilgimi çeken şey ise bornova'dan yalçın kendisiyle bol bol takıştı, 2 kere kasıtlı olarak çok sert omuz attı, hatta bir tanesinde davis saha dışına çıktı. ama kendisini kontrol etti. ayrıca oynadıkça çok da mutlu oldu. adaptasyon sürecini çabuk atlatacak gibi duruyor şimdilik.
burada önemli kısım, davis gerçekten akıllanıp yola mı geldi, yoksa takım oyunu oynadığını sadece birkaç maç mı seyredeceğiz. bunu da zaman gösterecek. davis nba'deki tutumunu devam ettirse bile bence telekom'un kaybedeceği çok da birşey yok davis kumarından...