BIY AD

1 Mart 2010 Pazartesi

Shaq Playoff'lara Kadar Yok (Analiz ve Öküz Glen Davis)

Beş gün kadar önce Cavs'in, Celtics'i deplasmanda fena yaptığı (108-88) maçta, Shaq ikinci çeyrekte sakatlanarak maçı yarım bırakmak zorunda kalmıştı. Glen Davis, Shaq'in tam atış yaparken topa vurdu ve bu sırada Shaq'in de baş parmağına vurarak, burkulmasına sebep oldu. Ancak Glen Davis'e öküz dememin sebebi bu değil. Ona en aşağıda yer vereceğim. Nasıl olduğunu merak edenlere hemen videoyu vereyim, 50. saniyeye baksınlar:


Link

Bu sakatlık nedeniyle Shaq'in bugün ameliyat olacağı açıklandı. Henüz ameliyat gerçekleşmediği için kesin olarak ne kadar bir süre kaçıracağı belli değil ancak bu tarz bir sakatlık nedeniyle bıçak altına yatanlar genellikle 6 ile 9 hafta arasında parkelerden uzak kalıyorlarmış. Eh, normal sezonun bitmesine şunun şurasında 45 gün kaldı, yani umut yok dönmesi için. Ancak playoff'lara yetişebilecek. Zaten onu da normal sezonu değil, playoff'ları düşünerek almışlardı. Hatta bu sakatlık için ingilizcede bir deyim var "blessing in disguise" diye. Tam oturmasa da "Her işte hayır vardır." şeklinde çevrilebilir. Neden böyle diyorum? Çünkü Cavs Ilgauskas'ı, Jamison takasında gönderdiğinden beri Shaq'e 30 ve üzerinde dakika veriyorlardı. Bu da 38 yaşındaki oyuncunun playoff'lara yorgun ve yıpranmış olarak girmesine neden olabilirdi. Şimdi ise takım çok büyük ihtimalle doğu birinciliğini garantilemişken, Shaq kenarda dinlenecek ve playoff'lara sağlıklı bir şekilde girecek. Gördüğüm tek sorun, döndüğü zaman direk olarak ciddi maçlara çıkacak olması. Isınması için birkaç maç geçmesi gerekebilir. Normal sezonun son 1 haftasında iyileşse ve birkaç maçta dakika alabilse çok daha iyi olurdu. Elbette bu sakatlık iyi bir haber değil ama hem yukarıda yazdığım nedenlerle hem de Shaq sezonu kapamadığı için, Cavs duacı olmalı. Ilgauskas dönene kadar idare edecekler artık... (O da ayrı bir yazı konusu olacak)


Link

Gelelim öküz Glen Davis'e. Blog'u okuyanlar bilirler ki bu tarz hakaretlerde bulunmak hiç tercihim değildir. Ama bu istisnai bir durum. Zaten Glen Davis'i pek sevmediğimi yine blog'u yaz aylarından beri takip edenler bilir. Ama artık nefret ediyorum kendisinden. Nedeni tabii ki Shaq' sakatladığı pozisyon değil. Yukarıda izlemişseniz, farketmişinizdir, bu tarz pozisyonlara NBA ve basketbol maçlarında sık sık görürüz. Hiçbir şey yok pislik namına o pozisyonda. Ama benim Glen Davis'i artık adam kategorisine koymamamın sebebi hemen üstteki video. Ben bugün yeni gördüm youtube'da arama yaparken. Shaq parmağı sakatlandıktan sonra muhtemelen ciddi birşey olmadığını düşünüyor ve iyi niyetle maça devam ediyor. Ancak Glen Davis, Shaq'in parmağını oyun dışı bir müdahale ile sıkıştırıp çevirerek daha da kötü yapmaya çalışıyor. Ne desem boş, zaten birşeyler yazarsam herhalde ağır olacak o yüzden susuyorum, video konuşsun.

9 FARKLI FIKIR:

Unknown dedi ki...

cleveland da bahtsiz takim. once mo williams ve delonte west ayni anda sakatlanir takim point guardsiz kaldi. sonra da z gonderilir ve shaq sakatlanir takim centersiz kaldi. dedigin gibi yine de eksikligi cok hissedilmeyecektir shaq'in ta ki playofflarda orlando ve lakers'la eslesene kadar..

JacK dedi ki...

hakkaten ayiptir gunahtir insanliga sigmaz yaptigi hani basketbolda yapilir ufak pislikler (forma cekmek,dirsek,sortla oynamak flan filan) ama sakatin ustune gitmek insanliga sigmaz bi hayvanlik etmissin tmm olur yanlislikla ama hala daha serbest birakacagin yerde parmagini tutuyosn bende bozmiicam agzimi sabonis ...

karamazov dedi ki...

leş gibi adamsın glen davis, sana başka birşey denmez.

Çağrı dedi ki...

Sevimi devi kızdırmasın yoksa altında kalır !

Glen Davis akıllı olsun !

Adsız dedi ki...

Keşke bir tane kitleseymiş shaq su öküzüe. bu kadar sahahalardan ayrı kalacagını bılse emınım vururdu bır tane.

Serhat Ugur dedi ki...

Glen Davis'in yayınladığın son videosu Shaq sakatlanmadan önce olabilirmiş. Buyrun bu da link:

http://www.bostonherald.com/sports/basketball/celtics/view/20100228baby_im_getting_bad_rap/

sabonis dedi ki...

valla Shaq 35 saniye daha oyunda kaldı, orası kesin. üzerinde saniye bindirilmediği için önce mi sonra mı bilemeyiz elbette ama Glen Davis'in "Shaq hemen çıktı" sözü doğru değil.

ayrıca niye özellikle gidip sağ baş parmağını sıksın ki durduk yere, sakatlık öncesi? hiç bir anlamı yok bence. yani sakatlık öncesi yapmış olması, çok düşük bir ihtimal gibi duruyor

furtem dedi ki...

shaq'ın yerinde olsam bu veledi döverdim.

shaq dedi ki...

önce insan olmayı öğrensin sonra sporcu olur belki hayvanın evladı..