BIY AD

5 Mart 2010 Cuma

Tyrus Thomas ve Bobcats

Her önemli takasa geç de olsa değinmiştim, sona kalan dona kaldı. Üzerinden 2 hafta geçtikten sonra ancak yazabiliyorum. Gerek Bobcats olduğundan, gerek az oyuncuyu barındırdığından, gerek de çok basit bir analizi olduğundan kısa sürecek.

Bulls takımı, yazın Tyrus'a 6 milyon dolar teklif edemeyecekti ve serbest kalmasına izin verecekti. Tyrus da bedavaya gitmiş olacaktı. Onun yerine ileriki tarihlerden birinde ilk tur draft hakkı almış oldular. Tabii Tyrus Thomas'ın disiplinsiz davranışları ve oyun alanındaki 'aptalca' kararları da bu kararın verilmesinde son derece etkili oldu.

Bobcats açısından baktığımızda ise; verdikleri Murray ve Law'a oranla Tyrus Thomas'ın potansiyelinin ne kadar yüksek olduğu tartışılmaz bile. Larry Brown'un da onu alarak ve üstüne eğilerek koşan, atletik bir takım yaratmak isteğinde olduğunu öğrenmiş olduk. Kısacası tam aradığı adamı buldu diyebiliriz. Ama bunun karşılığında verdikleri Murray'i arayacaklar sanki. Çünkü ellerinde skor yükünü Stephen Jackson ile paylaşacak bir guard kalmadı. Belki biraz DJ Augustin'i sayabiliriz ama bu konuda bir açık oluştuğu gerçek. Kings'in serbest bıraktığı Hughes'u alacaklarını düşünüyordum, bu konuda dedikodular da çıkmaya başladı ancak Bobcats cephesinden yalanlama geldi. Çok şaşırdım açıkçası. Ben kesinlikle kadrolarına bir guard eklemelerini bekliyorum.

Ayrıca 3 sezondur potansielini oyununa yansıtmasını beklediğim Tyrus Thomas, sonunda kendisine doğru yolu gösterecek bir koçla (Brown) yeteneklerini istikrarlı bir şekilde sergilemeye başladı. Çok sevindim onun adına. Böyle sürdürmesini diliyorum kariyerini ama tabii Tyrus Thomas'tan bahsederken geleceğe umutla bakmak kolay değil. Yine de Larry Brown'a güvenim sonsuz.

1 FARKLI FIKIR:

Sheed dedi ki...

indiana'dan ford/murphy-rush paketini alabilecekleri takas senaryoları konuşulmuştu.. murphy'den pacers kolay vazgeçmedi, ford'u da brown pek istemedi sanırım.. o olsa daha güzel bi takım olabilirdi ama yine ilk tur geçemezdi.. değmeyeceğine karar vermiş olmalılar..

http://numaraiki.blogspot.com/2010/02/more-news-from-nowhere-10.html

şurada karalamıştım ben de bi şeyler.. sevmem böyle link vermeyi ama hepsini de tekrar yazasım yok ;)