BIY AD

17 Nisan 2010 Cumartesi

10 Milyon Dolarlık Hareket


Link

Bir oyuncunun alt tarafı bir blok koyduktan sonra havalara girmesine, 8 saat şov yapmasına içten içe, ufak çaplı gıcık olan nadir kişilerden biriyimdir. Hep de böyle sert yapılan bloklarda top dışarı çıkar ve rakip takım yeniden hücum eder. Yani blok aslında büyük oranda anlamını yitirir. Bu nedenle bazen abartıldığına inanırım işte blokların. Her neyse, pozisyona baktığımızda görüyoruz ki Grizzlies koçu Lionel Hollins gıcık olmakla kalmıyor, tepkisini de koyuyor Kenyon Martin'e.

İşte Grizzlies yönetimi bu noktada devreye girdi. "Tavrını koyan, blok yiyen oyuncusunu sonuna kadar koruyan ve Kenyon Martin'e kafa tutmaktan korkmayan bir koçumuz olmalı" dierekten, Hollins ile 3 senelik bir anlaşmaya vardılar. Bu da yılda yaklaşık 3-4 milyon dolar desek, 10 milyona denk geliyor. Burada pas arasına girmesi onun yeni kontratı almasına katkı bulunmuştur kesinlikle.

Neyse dalgayı keselim, bu sezonun ufak çaplı sürprizlerinden birine imza atan Grizzlies'in koçu Hollins'e hakkını verelim. Iverson-Randolph ikilisi takıma geldiğinde herkes ümiti kesmişti Grizzlies'den ancak sene başında Iverson'ın ayrılması herşeyin değişmesini ve takımın iyiye gitmesini sağladı. Zach Randolph'un top kendisine geldikten sonra geri pas verdiğine defalarca kez şahit oldum, onun zihinsel gelişiminde Hollins'in payı olduğuna inanıyorum. Batı'nın diplerinde olacağını düşündüğümüz Grizzlies, bu sezon beklentileri aştı ve bu da Hollins'e 10 milyon dolar kazandırdı. Güle güle harcasın.

5 FARKLI FIKIR:

Adsız dedi ki...

ben anlamadım 2.paragraf şaka amaçlımı yazılmış. confused rulz

Fanatik Basket dedi ki...

Basketbol Nostalji: Yılın Çaylağı Shaquille O'neal (1993) http://www.fanatikbasket.net/blog.asp?id=470

john wooden dedi ki...

blok çok farklı değerlendirilmesi gereken bir istatistiktir.

evet düz mantıkla bakıldığında; top bloktan sonra sizden dışarı çıkar ve top yine rakipte kalır, onun için pek bir faydası yoktur demek çok büyük bir yanılgıdır.

çünkü top rakipte kalsa bile psikolojik olarak rakibinize bir üstünlük sağlarsınız. rakibiniz o dakikadan sonra ya içeriye drive etmeden dışardan sallama bir şut dener ya da içeriye giriyorsa blok tehdidi yüzünden farklı bir atış yapmak zorunda kalır ve çoğunlukla başarısız olur.

maç boyunca 2 blok yapan oyuncu, rakiplerin en az 10 defa içeriye girmeye tırsmasına ya da içeriye girdikten sonra atışını değiştirmesine neden olabilir. -ki bu da başlı başına çok büyük bir olaydır.

Adsız dedi ki...

saçmasapan zaman kaybı

Major dedi ki...

iverson'ın ayrılmasından sonra herşey iyiye gitti demek yanlış olur bence. adam 3 maç oynadı zaten..