BIY AD

14 Nisan 2010 Çarşamba

14 Nisan Programı (Senaryolar)

15 Nisan Perşembe 03:00 / Cleveland Cavaliers - Atlanta Hawks
15 Nisan Perşembe 03:00 / New York Knicks - Toronto Raptors
15 Nisan Perşembe 03:00 / Philadelphia 76'ers - Orlando Magic
15 Nisan Perşembe 03:00 / New Orleans Hornets - Houston Rockets
15 Nisan Perşembe 03:00 / Milwaukee Bucks - Boston Celtics
15 Nisan Perşembe 03:00 (NBA TV) / Chicago Bulls - Charlotte Bobcats
15 Nisan Perşembe 03:00 / San Antonio Spurs - Dallas Mavericks
15 Nisan Perşembe 03:00 / New Jersey Nets - Miami Heat
15 Nisan Perşembe 03:00 / Memphis Grizzlies - Oklahoma City Thunder
15 Nisan Perşembe 03:00 / Detroit Pistons - Minnesota Timberwolves
15 Nisan Perşembe 03:00 / Indiana Pacers - Washington Wizards
15 Nisan Perşembe 05:30 / Golden State Warriors - Portland Trail Blazers
15 Nisan Perşembe 05:30 (NBA TV) / Phoenix Suns - Utah Jazz
15 Nisan Perşembe 05:30 / Los Angeles Lakers - Los Angeles Clippers

Sezonun son günü, playoff yapacak takımların ilk 5'teki oyuncuları 20 dakikadan fazla süre almayacaklardır herhalde. Ama ekran başındakiler harika 2 maç izleyecekler, gecenin en önemli, en anlamlı, en çekişmeli (mücadele olarak) geçecek 2 maçını veriyor NBA TV.

Doğu'da tabii ki Knicks-Raptors ile Bulls-Bobcats gecenin merakla beklenilen maçları. Bulls kazanırsa playofflar'a kalıyor, kaybederse ve Raptors kazanırsa bu sefer Raptors 8. olup Cavs ile eşleşiyor. En kritik maç Bulls-Bobcats elbette. Bobcats'in daha güçlü olduğuna inanıyorum, onlar açısından da ölüm kalım maçı olsa, Bobcats çok büyük ihtimalle kazanır derdim. Ama kazansalar da 7. sırada kalacaklar. Bulls ise ölümüne oynayacak.

Eğer Heat Nets'e yenilirse ve Bucks da Celtics'e karşı kazanırsa, Heat 6'ya düşüyor ve Hawks ile eşleşiyor, Bucks ise 5'e çıkıyor ve Celtics ile eşleşiyor. Heat'in, Hawks ile eşleşmek için bunu istediğine dair söylentiler çıkmıştı hatta, Spoelstra ise bunu reddetmişti "Basketbol Tanrıları'nın işine karışmak gibi bir niyetimiz yok" diyerek.

Batı'nın yukarısında Mavs eğer Spurs'e kaybederse ve Jazz, Suns'ı yenerse, Jazz Batı 2.'liğine yerleşecek. Ancak Mavs Spurs'ü yenerse, 2. sıradaki yerini koruyacak. Suns eğer Jazz'ı yense bile en iyi ihtimalle 3. olabilir. Ama işte o zaman Jazz otomatik olarak 5. sıraya düşüyor ve 4. sıraya çıkan Nuggets ile eşleşiyor... Bu gece aslında bir anlamda Utah'ı 5.'cilik bekliyor. Çünkü Boozer oynamıyor, Kirilenko %90 yok, Mehmet'in de oynaması tehlikede. İşleri çok çok zor. Deron'ın sezonun en iyi maçını çıkarması lazım, hatta o bile yetmemeli bu şartlarda. Tek avantaj Energy Solutions Arena diyebiliriz, belki bir de Millsap'in savaşçılığına karşılık verecek bir isim olmaması Suns'ın pota altında. Ama kadrolara bakınca Suns'ın ağır bastığını söylemek gerek...

Roy ve muhtemelen Aldridge'den yoksun olan Blazers, Warriors'a kaybedip, Spurs Mavs'i yenmedikçe, 6 ile 7. sıralar değişmeyecek... 7'nin rakibi Jazz veya Mavs olacak, 6'nın rakibi ise Mavs-Jazz-Suns üçlüsünden biri. Kısacası çok şeylere gebe bu gece.

Galiba bütün senaryolar bunlar. Kaçırmış olabilirim birşeyler belki.

4 FARKLI FIKIR:

jordan dedi ki...

Can, bulls hayatta yenilmez. Zaten yenselerde birşey kazanmıyacaklar ayrıca Jordan müsade etmez eski takımının playoff'a kalmamasına. Söyler Brown'a kaybederler bilerek Bulls'a kıyak geçer.

utku dedi ki...

milwaukee ile charlotte u ayıran konferans galibiyet yüzdesi mi ben mi yanılıyorum?

şayet bugün charlotte yense ve milwaukee yenilse genel yüzde aynı, aralarındaki maçlar 2-2, division yüzdesi aynı 10-6 ve anca konferans yüzdesi milwaukeenin daha iyi.

eğer öyleyse inanılmaz bir şey bu.

EsKenes dedi ki...

Kaçırmış olabileceğin ihtimalleri de anca Hercule Poirot çözebilir.

EsKenes dedi ki...

Bulls'un bu geceki galibiyetiyle, 2004-2005 sezonunun ardından ilk defa doğunun playoff yapan tüm takımları %50 ve ya daha yüksek bir galibiyet oranıyla seneyi tamamladı. Batıda ise 1997-1998 sezonundan beri playoff yapan takımların hepsi %50 galibiyetin üzerine çıkmış.