BIY AD

4 Nisan 2010 Pazar

D'Antoni T-Mac'i Düşünmüyor

Kulüpten birinin dediklerine göre D'Antoni, T-Mac'in gelecek sene rotasyonda önemli bir parça olabilmesi için çok yol katetmesi gerektiğini düşünüyormuş. Sonuna kadar da haklı bana kalırsa. Bu sezon biraz zorunluluktan oynuyor T-Mac, tabii neler yapabileceğini de görmek istiyor Knicks. Ne olsa sadece ve sadece biten kontratı için alınmadı, bir ihtimal de olsa hala iyi ise gelecek sezon da takımda tutulacaktı. Ama T-Mac gelecek sezon All-Star seviyesine ulaşacağının garantisini verse de, "Eski T-Mac olacağım, buna dair şüphem yok" dese de, hiç ışık vermiyor.

Halen oyunu okuması ve saha görüşü bir şutör guard veya kısa forvete göre oldukça iyi. Boştaki takım arkadaşlarını hemen bulabiliyor. Zaten sakatlığının bu özelliğini etkilemesi abuk olurdu. Ama 2000'li yılların başındaki T-Mac'in atletikliğiyle şu ankinin arasında uçurumlar var. Neredeyse smaç bile basamayacak durumda T-Mac şu anda. Zaten ilk smacını geçtiğimiz günlerde Portland'a karşı basabilmişti. Keza hız konusunda da çok sıkıntılı. Defansı geçtim hücumda da problem yaşıyor. Savunmacısını geçmeyi sadece aklıyla, defansın boşluğunu okuyarak başarabiliyor, hızıyla ve çabukluğuyla değil. Dizinin ve bacaklarının eski halini geçtim, %70 civarına gelmesi için Grover'la bir sezon daha çalışması bile yetmeyebilir, yani eski T-Mac bitmiş olabilir. Koyu T-Mac hayranları hariç kimse de onun eski düzeyinin yakınlarına (mesela istatistik olarak 18-20 sayı arası) geleceğine inanmıyor.

20 maçtır yani yaklaşık 1.5 aydır oynayan T-Mac'in hala 'ham' olduğunu ve patlayıcılığına yavaş yavaş kavuştuğunu söylemişti geçen gün ilk smacını bastığında. Hemen aşağıya koyduğum videonun patlayıcılıkla en ufak bir ilgisi var mı acaba merak ediyorum. Çember seviyesini zar zor geçiyor:


Link

Ben hala onu defterden silmiş değilim ancak 31 yaşında, son senelerde devamlı dizlerinden problem yaşamış bir oyuncu, bir yaz daha Grover'la çalışsa bile eski haline yaklaşabileceğine inanmıyorum. Gelecek sezon All-Star seviyesine dönmesi konusunda ise fazla iyimser konuştuğunu düşünüyorum. Playoff'lara girecek bir takımda üçüncü skor opsiyonluğuna çıkarsa iyidir herhalde. Bundan iyisi mucizevi bir dönüş gibi görülebilir.

4 FARKLI FIKIR:

Gençer Başeğmez dedi ki...

sadece nokta şütör olarak birçok takıma yararlı olacağını düşünüyorum ben. pas özellikleri de cabası. bu adam 4 top kullanmıyordu. şimdi 4te 1 atıyor, sorun az top kullanması ama bunda suç diantonide değil sırtında, belinde, dizlerinde. şampiyonluğa yakın takımlarda 2-3 kritik şutu atabilecek kapasitede hala bence. sonuçta bu adam (evet kobeye rağmen) zamanının en iyi skoreriydi. ayrıca hala ribaunt alabiliyor, asist yapabiliyor. kobe gibi çok iyi uzunlarla oynamadı kariyerinin en iyi zamanında. ama lakersın şampiyonluk yaşadığı 2001-2004 zamanlardaki kobe yerine t-mac olsaydı (ki bunlar tmac'in her maç azdığı sezonlar) çoook daha korkutucu olurdu lakers.

umarım kendisi için daha iyi, şampiyonluk yolunda ilerleyen bir takıma gider çünkü o 31 yaşında da olsa t-mac. bunu gözden kaçırmayalım lütfen.

kurkoc dedi ki...

fiziksel durumu tabi ki önemli ama bence esas önemli olay tmac'in mental yapısı..yıldız değil de kısıtlı rollerde oynamayı kabul ediyorsa,kontrattan fedakarlık ederim diyorsa her takımda rol alabilir bence..Takımda belli bir rol aldıktan sonra gerisi Tmac'in ellerinde..bence sakatlanmadan iyi bir yaz geçirip tekrardan dene(n)meyi hak ediyor

tolga dedi ki...

en kötü toronto c.bosh'un gidişini taraftar nezdinde hafifletmek için alabilir t-mac'i ama bu da onların tamamen dibe vurmaları demek olur.
umarım böyle bi aptallık yapmazlar...

erdem diye biri dedi ki...

eski atletizmini kaybetmiş ama şu anki hali bile yeterli. t-mac sanıldığı kadar vahim bir noktada değil. bence sabretmek lazım...