BIY AD

12 Nisan 2010 Pazartesi

Del Negro'nun 1 Dakikalık Bile Tavizi Yok (Maliyeti Ne Olacak?)

Efendim, iki gün önce Raptors'ın Hawks'a yenileceği %90 oranında belliydi. Keza aynı gece Bulls da Nets'i yenmeli ve avantaj sağlamalıydı. Ancak iki uzatma sonunda Nets'e yenilmişlerdi. Fakat maçın uzatmalarında ilginç birşey gerçekleşti. Joakim Noah iki uzatmada yani toplam 10 dakikalık periyodda, sadece 12 saniye oyunda kaldı. O da yanılmıyorsam ilk uzatmanın sonunda savunma yapmaları gereken bir durumdu. Bulls ikinci uzatmada rakibinden 15 sayı yemiş ve karşılığında 4 sayı bulabilince yenilmişti. Playoff yolunda inanılmaz kritik bir mağlubiyetti bu. Maçtan sonra uzatmalarda Noah'ı niye oynatmadığı sorulduğunda, Del Negro "Topuk dikeni olduğu için ona 35 dakikanın üzerinde vermeyeceğimizi belirlemiştik ve 35 dakika 50 saniye civarında oynadı. Daha fazla süre versem 35'i aşacaktı" demiş. Aferin Del Negro diyorum. Zaten genel menajer Forman da "Lindsay Hunter gelip bana Noah'ın daha oynayıp oynayamacağını sordu, ben de Paxson'ı (basketboldan sorumlu başkan) aradım oynayabileceğini teyit ettirdim, bu da Del Negro'ya iletildi" demiş. Yani kısacası Del Negro'nun inadı ve takıntısı yüzünden Bulls playoff'a kalamayabilir. Bugün Raptors'ı yenememeleri halinde bu senaryo gerçekleşecek, işte o zaman sezon başında taraftarlardan delicesine tepki çeken Del Negro yine eleştiri oklarının hedefi olacak gibi duruyor.

Bu olay aslında ortaya çıkalı oluyor ama hem hasta olduğum için, hem sabaha kadar Enes ve NBA maçları izlediğim için ardından da Anıl'ın (Salsabasket) düğününe gittiğim için ancak şimdi yazabiliyorum, Bulls-Raptors maçından 15 dakika önce. Bir kez daha tebrik ediyorum eşi Aslıhan ve Anıl'ı buradan, bir yastıkta kocasınlar inşallah.

5 FARKLI FIKIR:

Bitcoin Türk dedi ki...

Chicago beklendiği gibi çok rahat kazandı. Neden Toronto kazanacakmış gibi bir hava ile yazdın programda anlayamadım. Noah 3 asistle triple-double'ı kaçırdı.

sabonis dedi ki...

Chicago 10 maçın 7'sini kazanırdı kazandı da, ben Raptors seyircisinin farklı bir boyut katar, bu da fark yaratır diye düşündüm.

Adsız dedi ki...

Hedo gene efsaneydi 2-12 ile 6 sayı 1-5 üçlük bravo Türkish MJ..

Adsız dedi ki...

@adsız çok art niyetlisinin. şut yüzdesini görebldiğine göre 19 reb, 9 asistininde görebiliyor olman lazım. Ki bu kategorilerde takımda ikinci bir isim dahi çıkmamış.

Adsız dedi ki...

del negro'da benim gibi obsesif anlaşılan! Böyle insanlar Noah'ın 35 dakikayı 1 saniye geçmesiyle yaşayacağı üzüntüyü final kaybetmekten daha beter yaşarlar.