BIY AD

17 Nisan 2010 Cumartesi

Doğu İlk Turu: Bucks - Hawks Değerlendirmesi

Aslında bu konuya Bogut sakatlandığında değinmiştim. Bogut, Scott Skiles'ın defansif ve düşük tempolu sisteminde kendisini bulmuştu. Dwight Howard Magic için ne kadar önemli ise, Bogut da Bucks için o kadar önemliydi. Yanında gerçek bir uzun forvet olmadan (Ersan - Mbah a Moute) oynayan Bogut, Bucks'ın boyalı alanda rakiplerine gözdağı veren tek oyuncuydu. Ayrıca takımının hücumda boyalı alandan sayı üretebilecek tek uzun ismiydi. Ersan hem dışarıdan oynamayı seviyor hem de kendi pozisyonunu yaratan bir isim değil. Mbah a Moute'nin zaten hücum yönünün zengin olmadığını, bulduğu dakikaların neredeyse tamamını defansta yaptığı işlere borçlu olduğunu biliyoruz. Şimdi bir de Bogut'un yerine Kurt Thomas gelince hem defansta hem hücumda denklem bir anda bozuluyor. Ligin rakibe en az hücum ribaundu veren takımlarından biriyken Bogut'un gidişiyle bu alanda büyük güç kaybediyorlar. Skiles'ın sisteminde rakiplerini çok iyi box-out etmelerine rağmen Hawks gibi iyi hücum ribaundu alan bir takıma karşı sıkıntı yaşayacaklar gibi duruyor. Ama bu konuda bir Raptors seviyesine düşmelerini beklememeliyiz. Bunun yanında Bogut'un maç başına aldığı 3 hücum ribaundu da kısa bir Hawks takımına karşı inanılmaz değerli olabilirdi, bu katkıdan da yoksun kaldılar.

Farkındaysanız hep Bogut ve Bucks'ın eksiklerinden bahsettim. Hawks'a çok değinmeye gerek olduğunu düşünmüyorum. En azından bu eşleşmede. Horford ile Josh Smith'in enerjisi fazla gelecektir Bucks'a. Aslında Joe Johnson'ı biraz da olsa yavaşlatabilecek bir isim olan Salmons'a sahip Bucks ama kenardan gelen Crawford Hawks'un skor üretimine büyük katkı sağlıyor. Zaten yılın 6. Adamı ödülünün de sahibi olacak %99.

Jennings'in oyunu hızlandırmak konusunda, şut seçimi ve pas vereceği arkadaşını seçmek konusunda doğru kararları verdiği ve formda olduğu bir gece (karşısında da defansif olarak yetersiz olan Bibby'i de hesaba katalım), Salmons da 08-09 sezonundaki performansına devam ederse Bucks formasıyla 1 maç alabilirler Hawks'dan. Ama Bogut'suz fazlasıyla dış şuta dayalı bir takım haline büründüklerinden dolayı şansları neredeyse hiç yok.

Ersan'ın da aldığı dakikalarda Josh Smith'le eşleştiğinde çok zorlanmasını hatta bu alanda Hawks'un bir hayli avantajlı olduğunu düşünüyorum. Burada Ersan'ın atletik yetenek konusunda ne kadar geride olduğunu anlatmama gerek yok herhalde. Güç ve fiziksel avantaj olarak da Josh Smith'in Ersan'dan çok büyük bir eksiği yok. Josh Smith'in blok kovaladığı pozisyonlarda hücum ribaunduna girerek veya kendisini dışarıda unutturarak sayılar üretebilir Ersan. Pivota kaydığı kısa sürelerde ise Horford'ın ona kuracağı üstünlüğü herkes tahmin edebiliyordur herhalde. Ama en azından hücumda ayak çabukluğu ile avantajı olur Ersan'ın.

Tahminim: 4-1 Hawks.

3 FARKLI FIKIR:

Berkay dedi ki...

bu eşleşme 4-2 biter be sabonis. bucks aklı varsa pota altına yaklaşmadan oynayacaktır. 3 sayı yüzdesinin iyi olduğu iki maçta da alır gibime geliyor. ayrıca hawks seriyi bir maç daha uzatmak isteyebilir çok kasmamak için.

Bitcoin Türk dedi ki...

Hawks işi çabuk bitirip ekstra bir gün dinlenmek isteyecektir. Seri 6. maça kalmaz bence de. Tahminim seninle aynı: 4-1

KskHyTr dedi ki...

ilk yarıda tecavüz var skiles ın takımına...