BIY AD

16 Nisan 2010 Cuma

Doğu İlk Turu: Bulls - Cavaliers Değerlendirmesi

Önce Cumartesi başlayan eşleşmeleri ele almak lazım. Pazar başlayanları yazmak için ekstra bir günüm daha olacak. Hafta içi yorgunluğu sebebiyle, içlerinden en kolay gözüken eşleşmeyle başlamak istiyorum: Bulls - Cavaliers.

Neresinden başlasam? İki tarafı teraziye koyduğunuzda, Cavs ağır geliyor. Hem de kelimenin gerçek anlamıyla... Shaq ile onu savunacak Noah arasında yaklaşık 50 kilo fark var. Bu fark Noah'ın toplam kilosunun yarısı kadar. Ama Shaq'ın döndüğü anda ilk 5'e yerleşip 30 civarı dakika almasını beklemiyorum. Hickson - Varejao ikilisinden biri, muhtemelen de Hickson ilk 5'te olacaktır. Shaq'in biraz paslanmış olma ihtimalinin yanı sıra, onsuz uzun süredir çabuk bir şekilde oynamaya alışan takımın da afallamaması için minik dev kenardan dahil edilmeli oyuna. Peki niye Shaq'tan bahsettim yukarıda? 50 kilo farktan bahsetmeye değerdi, ayrıca 1-2 maçlık alışma döneminden sonra onu Bulls pota altını dağıtırken görebiliriz...

LeBron James faktörüne değinmenin bir anlamı var mı açıkçası bilmiyorum? Onunla ilgili her bir tuşa bastığımda boşa enerji harcıyormuşum gibi geliyor. Fiziksel yeteneklerinin (boyu, kulaç boyu ve atletikliği) sağladığı inanılmaz yüksek defansif potansiyele benim gözümde ulaşamayan Deng'e geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum şimdiden. LeBron ile olan eşleşmelerinde aslında onun önünde kalmayı biraz başarıyor diyebiliriz. Ama NBA'de pek çok kısa forvete fiziksel üstünlük kurmakta sıkıntı çekmeyen Deng, LeBron karşısında küçük çocuk gibi kalıyor. Çembere kadar penetre ettikten sonra gücünü kullanarak zıplayıp Deng'i bozup, rahat turnikeler ve smaçlar bulduğunu yazmışım aklımın bir köşesine. Direk o pozisyonlar canlandı gözümde. Bana göre tek sıkıntı olabilir: LeBron'un son 4 maçta dinlenme kararı almasının etkileri görülebilir. En azından son maçta 15-20 dakika oynayıp, kendisini maç temposuna, havasına ısındırabilirdi LeBron diye düşünüyorum. Ama böyle bir ritm bozukluğu olsa bile serinin gidişatını etkileyecek kadar uzun süreceğine inanmıyorum.

Rose - Mo Will eşleşmesi hariç her pozisyonda Cavs'in üstünlüğü olduğunu görüyoruz. Rose çabukluğu ve yaratıcılığı ile Mo'ya hücumda üstünlük kuracaktır ama harika yardıma gelen ve rotasyon yapan Cavs defansını es geçmeyelim. Yani çıkıp bir maçı tek başına almasını beklemiyorum Rose'un, her ne kadar sevsem ve beğensem de kendisini. Geçtiğimiz seneki (Garnett'siz) Celtics ile şu anki Cavs arasında büyük fark olduğunu düşünüyorum. Belki çok formda olduğu bir maçı Bulls'un koparmasını sağlayabilir ama onu da sanmıyorum. Bütün bunların yanında Rose'un işin savunma tarafında devamlı perdelerden çıkmaya çalışan bir Mowill'i kovalayacağını da söyleyelim.

Cavs, Doğu'daki nadir ağır ayaklı 4 numaraya sahip takımlardan biriyle karşılaşıyor. Yani Jamison - Taj Gibson eşleşmesine geldik. Gerçi başka uzun forvetlerle karşılaştırınca, Gibson için tam anlamıyla ağır ayaklı demek biraz haksızlık olabilir ama savunmada üçlük çizgisine çıkmayı sevdiğini söyleyemeyiz. Buna ek olarak Gibson'ın ham ve skor potansiyelinin düşük olduğunu biliyoruz. Tabii Jamison'a karşı gücünü kullanarak da bir üstünlük kurmasını bekleyemeyiz, nitekim bu tarzda, fiziksel bir oyuncu da değil. Cavs hücumunda ise çaylak Gibson'ın Jamison'ı arada sırada kaybedeceğini, Jamison'ın içeriden ve dışarıdan rahat atışlar bulacağını ön görebiliriz.

Hinrich ile Anthony Parker'ı karşılaştırdığımızda aslında ikilinin birbirlerine oldukça yakın olduğunu söyleyebiliriz. Burada Parker'ın cüssesi biraz daha ağır basacak gibi duruyor, belki alacağı birkaç hücum ribaundu 1-2 maçın gidişatını etkileyebilir.

Bench'lere baktığımızda da sadece sayıyorum. Delonte West, Hickson, Moon, Ilgauskas, Powe ve Varejao'ya Bulls'un cevabı şu şekilde: Miller, Murray ve biraz Warrick. Parmaklarımı yorduğuma değmez. Ama şunu söyleyebilirim, Bulls'da Noah'ın içine sığmayan, bütün takıma yayılan enerjisi varsa, Cavs'de de Varejao aynı özelliklere sahip...

Koçlar konusunda Mike Brown'a şampiyonluk yolunda %100 güvenmesem de, karşısında Del Negro olduğunu unutmayalım. Ayrıca Bulls takımının bugün yaptığı "Olay geride kaldı, playofflar'a konsantre olduk" basın bildirisine rağmen Del Negro'nun, genel menajer Paxson ile olan kapışmasının da bir huzursuzluk yarattığına değinelim.

Sonuç olarak tahminim: 4-0 Cavaliers.

Yukarıda Shaq ve LeBron ile ilgili yazdığım negatif noktalar gerçekleşirse, Noah-Rose ikilisi ile United Center'ı dolduracak seyircinin çabaları Bulls'a getirirse bir galibiyet getirir diye düşünüyorum. Aslında 4-1 yazmıştım ama tam yayınlamadan önce 4-0'a çevirdim. Geçen sene Cavs 4-1 alır diye düşünmüştüm Hawks'a karşı da mesela, fena yapmışlardı Hawks'u. Şimdi hem Cavs daha güçlü, hem Bulls geçen seneki Hawks'dan daha zayıf bir ekip...

20 FARKLI FIKIR:

Adsız dedi ki...

cumartesi sadece bu maç yok mu? ve maç programlarını merak ediyoruz, onu paylaşırmısın. türkiye saatiyle tam olarak kaçta, hangi kanal vs. vs... teşekkürler.

Adsız dedi ki...

@Adsız :) garip oldu ama :)

17 nisan cumartesi 22:00 cleveland-chicago
18 nisan pazar 00:30 atlanta-milwaukee
18 nisan pazar 03:00 boston-miami
18 nisan pazar 05:30 denver-utah
18 nisan pazar 22:00 la lakers-oklahoma city
19 nisan pazartesi 00:30 orlando-charlotte
19 nisan pazartesi 03:00 dallas-san antonio
19 nisan pazartesi 05:30 phoenix-portland

ilk maçların tarihleri..

Türkiye'den yayınlar konusunda NTV sitesinde bir haber yok.Muhtemelen NBA Stüdyo'da verirler bir program.

Adsız dedi ki...

thaaaanks a lot

Adsız dedi ki...

bu arada şunu söyleyeyim, nba'in resmi sitesine ve ntv'de verilen tarihlere baktığımda (saat farkınıda hesaba katarak) uyuşmadığını gördüm. yada ben yanılıyorumdur, o yüzden sabonis'ten rica ettim. doğrusu nedir ne değildir diye

Adsız dedi ki...

lebron'un kulaç boyu(wingspanı)NBA standartlarına göre düşük kalıyor aslında yanlış bilgilendirme olmasın.

sabonis dedi ki...

yanlış bilgilendirme yok, dikkatl okursan Deng'den bahsediyor o cümle.

Adsız dedi ki...

yapma sabo reis. chicagomuzun son maçlardaki formunu görüyorsun. bu takım sweep olur mu? Lebron hayvanına bakar her şey. Ayrıca geçen seneki garnettsiz boston serisinde, Chicago'da da Deng yoktu. Clevland geçicek muhtemelen seriyi. Ama ben bu serinin bu kadar kolay olacağını tahmin etmiyorum.

motörkafa dedi ki...

Her zaman zayıfın, güçsüzün yanındayız olaya biraz duygusal bakıyoruz bende Buls un en az bir maç kazanmasını çok istiyorum ve sanki Cavs den bir maçı söke söke alacaklar gibi geliyor fakat sağlıklı düşündüğünüzde öyle birşey olmayacak, olamayacak, oldutturmayacaklar gibi...Ama şu bir gerçek ölümcül seriler bizleri bekliyor mutluyuz ve huzurluyuz

fairfax dedi ki...

"We're ready for the challenge," James said. "You know, [Bulls center Joakim Noah] asked for us a couple weeks ago and he got us. So we're ready. It's a different monster they're going to be playing against on Saturday."
O 1 maci da almalari biraz zor, yari insan yari hayvan motive olmus...

Adsız dedi ki...

böyle bilenmiş lebron noah'ı kucağına alır topla beraber çembere sokar. bulls'un bir şeref sayısı umudu vardı oda hayal oldu gibi.

Adsız dedi ki...

ey adsızlar! seri sonunda hepiniz Chicago Bulls'tan özür dileyeceksiniz!

Bu 2K10 değil. Lebron çok güçlü hep smaç basıcak ta değil.

Mesaj vermeye çok az kaldı. Bekle Clevland, METROBÜSLE GELİYORUZ!

Unknown dedi ki...

ehehe

bu chi clevlnd ı elesin bende ömür boyu chi taraftarı olacağım..
onu geçtim tek maç alması bile lebron un laubaliliğine kalmış bir seri bence..yakın bile geçeceğini zannetmiyorum ben maçların.

Cengizhan TÜRKİŞ dedi ki...

merhabalar.. yeri mi bilmiyorum ama şu playyof programlarını falan yazabilir misiniz belli olunca

Çağrı dedi ki...

@adsız (marjinal olanı)

chicago 2 maç alsın bikini giyerim !

Adsız dedi ki...

@çağrı

giymeyen ne olsun.burada o resmi paylaşacaksın büyük söz söyledin.

Adsız dedi ki...

@ Çağrı


marjinal adsız benim. öbür adsız parazit yapmış. ben bikinide falan değilim. şöyle ulu orta şu site takipçilerinden, benden ve chicagomdan özür dilersen (caps açık olcak) bana kafidir.

uyar mı?

Unknown dedi ki...

Bende kabulüm 2 maç alsın toptan özür dileyeceğim ama alamazsa sende artık GSw li olacaksın bundan sonra sitede GSw takımını yorumlayacaksın:D

ahmetçakarfan dedi ki...

şikago 1 maç alsın çıplak fotomu koyucam siteye.

Ihsahn dedi ki...

abi chicago nereye alıyo 2 maç. cavs'ın lebron+bench'ini koysan bulls yine 2 maç alamaz.

Bitcoin Türk dedi ki...

Benim tahminim 4-1 Cavs. Chicago evindeki maçlardan birini alacaktır.