BIY AD

15 Nisan 2010 Perşembe

Hayalet Bench ile Zarar Veren Galibiyet


Link

Dün gece Warriors, maça çıkmak için gereken minimum oyuncu sayısıyla yani 8 oyuncuyla çıkmış dün geceki Blazers maçına. Morrow ve Turiaf sakat olmalarına rağmen, 8'e ulaşabilmek için bench'te yer almışlar. Maç içinde Chris Hunter da sakatlanmış. Bunun üzerine Devean George 6. faulünü yapınca, hakemler Hunter'ın oyuna girmesinde ısrar etmiş. Nelson ise hakemleri uzun süre Hunter'ın sakat olduğuna ikna etmeye çalışsa da, başaarmamış ve Devean George'un 6 faul ile oyunda kalmasını (teknik faul karşılığında) sağlyamamış. Kural gereği eğer bir takım oyun alanında 4 kişi kalacaksa ve kenarda sağlam oyuncusu yoksa, 6. faulünü yapan bir oyuncu otomatikman oyunda kalıyor. Son yaptığı ve ondan sonra yaptığı her faul de teknik faul olarak cezalandırılıyor.

Bunun üzerine Hunter girip birkaç dakika oynadıktan sonra daha fazla devam edememiş. Ardından hakemler "Kadroda 2 oyuncun daha var onları oynat" demişler Nelson'a. Nelson da Morrow ile Turiaf'ı 1'er pozisyonluğuna oyuna sokmuş ve "Sakatlandılar, oyuna devam edemiyorlar, soyunma odasına gidecekler" diyerek oyundan çıkarmış ve soyunma odasına yollamış. Bunun üzerine hakemlerin 6 faullü Devean George'u oyuna geri almaktan başka bir şansı kalmamış, tabii teknik faul karşılığında. Bu noktadan sonra da hiç faul yapmayan Warriors, Stephen Curry'nin üst üste ürettiği 9 sayıyla maçı kazanmayı başarmış... Hani Turiaf ile Morrow'un prosedür gereği "Kadrodalarsa sağlıklılardır" mantığıyla birer pozisyonluk oyuna girme zorunluluklarını anlayabiliyorum ama Chris Hunter'ı sakat sakat oyuna girmeye zorlayan başta Eddie Rush olmak üzere hakem üçüsüne selamlarımı, sevgilerimi iletiyorum buradan... Ocak ayında aynı şey başına gelmişti Warriors'ın, Curry 6. faulünü yapmasına rağmen oyunda kalması gerekmişti, takım parkede 4 kişiyle yer alamayacağı için. Artık Warriors'ın aşırı büyük şanssızlığı mı, yazın oyuncuların iyi çalışmaması mı bilmiyorum ama birkaç senedir Warriors devamlı 6-7 kişiyle maç tamamlıyor. Nelson ile alakası olduğunu düşünmeye başladım...

Son olarak da, 5 kişiyle (resmi olarak 8) alınan bu galibiyet, Warriors'ın lottery'deki top sayısını 138'den 104'e düşürdü (doğru hesapladıysam). Kısacası bu kadar kasmanın sonunda aslında Warriors zarar gördü diyebiliriz. Buyrun bu da hayalet bench'in resmi:

2 FARKLI FIKIR:

Adsız dedi ki...

Warriors belkide nasıl olsa 5 kişi ile kazanamayız diye oynadı buna karşın basketbol aşkıyla kazandılar ama kumarda(draft lottery) kaybedecekler.

H.Y. dedi ki...

Sevgili Sabonis hadi GSW lotaryadan iyi bir duruma geldi diyelim o adamları elinde tutabiliyor mu ki ? Son 20 senede Chris Webber'den, Vince Carter'a, Jamison'dan Arenas'a süper seçimler yapmalarına rağmen ya takas ettiler ya sattılar yerlerine de onlardan iyi gelmedi. Bu takım ruhen sakat.