BIY AD

12 Nisan 2010 Pazartesi

Tuhaf Bir Son


Link

Dün gece eve geldiğimde ikinci yarısı yeni başlamıştı Blazers-Lakers maçının, Roy da sakatlanıp çıkmıştı. "Lakers Bynum olmamasına rağmen bu durumda kazanır artık" diye düşündüm. En azından normali oydu. Ama tabii Kobe'nin Aralık ayının sonundan beri (4-5 maç hariç) kariyerinin en kötü dönemlerinden birini geçirdiğini göz ardı etmiştim. Blazers maçı kazanacak gibi duruyordu. Tabii Kobe maçın sonlarında aldığı +%30 saha içi isabeti bonus sağolsun, yine yapacağını yaptı: Önce uzaklardan bir üçlük, ardından da bir basket faul bularak (daha çok hücum faul gibi geldi bana) takımını öne taşıdı. Sonraki Blazers hücumunda Aldridge, Gasol'den harika sıyrılmasına rağmen beklenmedik derecede kötü bir atış yaptı ve top çembere değmedi ama Camby'nin tamamlamasıyla Blazers yeniden öne geçti. İlginçlikler işte burada başladı.

Lakers hücumunda, Webster üst düzey basketbol zekasını kullanarak takımı önde olmasına rağmen taktik faul yaptı ?!? Yetmedi, kariyerinin özellikle son yıllarında harika serbest atış kullanan Kobe 2'de 0 attı. İkincisinde top uzağa sekince top Gasol'e geldi ve o da Fisher'a çıkardı. Fisher üçlük fake'ini verince, Andre Miller bu teklifi geri çevirmedi ve buldozer gibi üzerine çıktı. Aynı Kobe gibi yüksek yüzdeyle serbest atış kullanan Fisher 2'de 1 atınca, maçta eşitlik oldu. Bitti mi? Bitmedi. Kenardan topu oyuna sokan Blazers, Webster'ı tercih etti. Üçlüğün gerisinden zıplayıp atışa kalkan Webster'a Fisher yandan alakasız bir şekilde elini uzatarak faul yaptı. Halbuki Kobe müthiş savunuyordu o pozisyonda Martell'i, muhtemelen de blok koyacaktı. İlginçlikler bununla da kalmadı, serbest atışlarla 3 sayı geriye düşen Lakers son hücumda Fisher'a topu veremeyince (Webster'ın switch'i sağolsun) Gasol son şutu kullandı. Kobe topu almayı bile denemedi, onu geçtim üçlüğün dışına bile çıkmadı. Tabii Gasol'ün üçlüğünün girmediğini söylememe gerek yok.

Bütün bunları aslında yukarıdaki videoyu izleyince de görüyorsunuz ancak hepsinin maçın son 12 saniyesine sığma ihtimalini düşünmeniz için yazdım. Ben size şöyle söyleyeyim: Kobe'nin iki serbest atışı kaçırma ihtimali %3, Fisher'ın 1 tane kaçırma ihtimali %29, Gasol'ün hücum ribaundunu alma ihtimali %10, Kobe'nin son topta boşa çıkmayı bile denememesi %1. Çok garip bir maç sonuydu kısacası. Hatta Lakers'ın kendisine ters gelen Blazers'ı istemediği için onları 8.'likten kurtarmak adına maçı kaybettiği bile speküle edilebilir, o derece. Tabii bu işin dalgası.

5 FARKLI FIKIR:

Adsız dedi ki...

Sene sonu gazosuna maçta herşey olur ama Roy'un sakatlığı ciddiyse vay Portland'ın haline!

Adsız dedi ki...

Webster'a o kadar yüklenmeyelim yahu tamam hata yaptı ama çok ciddi katkı da yaptı. NBA 2k9'da benim kahramanım o Webster attığını sokar acımaz :) Yalnız şu Fisher'ı eskiye döndürdük acıdım ona. Bu arada Kobe bence gelecek senede etkili olur ama bu gidişatla 2012 de ortalama bir oyuncu olabilir. Lakers'ın geleceği o kadar da parlak değil belki.

Adsız dedi ki...

başlık hoş olmuş sabooooooooonis

Berkay dedi ki...

ya bence açıkça portland'ı 7ye itmeye çalışıyorlar. neredeyse imkansızı başardılar, kafa yedirttiler. ama düşününce gazozuna olduğunu. pau hdi sen de bi son saniye gönder bakalım demeleri çok ilginç.

KskHyTr dedi ki...

1-Kobenin 2-0 atması faul atması
2-fisherın 1 tane faul kaçırması
3-dandirik bir 3lük pozisyonda webstera nbain en tecrübeli gardlarından olan fisherın direk eline baltayı indirmesi 3 atış hakkı vermesi
4-son topta kobenin topu istememesi ve şutu gasole kullandırmak bunların hepsi tesadüf diyorsanız tesadüftür
5-kobenin fisherın maç bitiminde pis pis sırıtışlarıki en barizi buydu:))
Bariz şekilde lakers karşısında portlandı istemiyor ilk turda bence