BIY AD

13 Nisan 2010 Salı

Tyreke Evans Efsaneler Arasında

Aralık ayının son günlerinden beri 20(sayı) - 5(ribaund) - 5(asist)'ini takip ettiğim Evans, dün gece attığı 24 sayıyla bunu garantiledi. Oscar Robertson, Michael Jordan ve LeBron'dan sonra, çaylak sezonunda bunu başaran 4. oyuncu oldu Tyreke. Bu istatistikleri tutturmasında Evans'ın yeteneklerinin payı yadsınamaz ama daha önceki yazımda belirttiğim gibi Kevin Martin eğer Kings'de kalsaydı 20-5-5'i tutturması daha zor olacaktı. Evans'ın oyununu çok beğendiğimi zaten üstte link'ini verdiğim yazıda dile getirmiştim ama çaylak yılında yakaladığı 3 oyuncunun kariyeri kadar özel bir kariyer geçireceğine -doğal olarak- inanmıyorum. Yine de uzun süreler lige damga vuracak bir isim olacağı kesin.

Zaten günün notlarında Yusuf değinmişti ama böyle bir başarının ekstra bir yazıya konu edilmesi gerekiyordu. Kısa da olsa değinmeliydim.

5 FARKLI FIKIR:

Unknown dedi ki...

Ben martin in olmasının onu etkilemeyeceği görüşündeyim.Zira Tyreke takımın skora ihtiyacı olduğu anlarda daha çok soırumluluk alan bir oyuncu..
Onu özel kılansa esas bu yönü bence..Müthiş bir delici ve oyun okuma yeteneği var.Eğer dış şutunuda geliştirirse ileride lebron un bir alt kademisinde yer alacaktır bence..

Adsız dedi ki...

oklahoma 3. sıradan tyreke evans'ı seçseydi acaba şu anda hangi konumda olurlardı.

EsKenes dedi ki...

Yukarda adı geçen efsanelerden Oscar Robertson da Cincinnati Royals, sonraki ismiyle Sacramento Kings, takımında bu onuru yaşamıştı. Belki de kariyerinin sonunda onun gibi bi iz bırakır lige Tyreke.

Unknown dedi ki...

okc seçse de çok öteye gitmezdi bence..Zira westbrook la paylaşacaktı ya da sg oynatıp bu sefer de sefolasha nın dakkalarını çalacaktı ki bu da savunma anlamında onları çok zayıflatırdı..
Zira westbrook da sefolosha da takımın en önemli savunmacıları..
Tryreke daha çok hücum yönünde var ki orada da durant gibi bir oyuncu var.. Onlara şut atan bir guard lazımdı ki bu yüzden seçtiler harden ı..Ayrıca harden en hazır oyunculardan biri olarak görülüyordu draft öncesi.Onları asul üzen memleketlisi griffin i seçememek olmuştur..Eğer onu almış olsalardı ilerisi için ligin en iyi kadrosuna sahip olabileceklerdi..Ama Harden da eğer ncaa kariyerini hatırlarsa Fa da iyi bir uzunla bu takım batıda finali görür nümüzdeki 3 sene de..

evans4roy dedi ki...

Bende bi Lebron kadar büyük bir oyuncu olucağını düşünmüyorum ama yinede lige damgasını vurucaktır mvp ödülü kazanıcaktır. Yani ligin elit yıldızları arasında olucaktır.Daha çok genç yani.