BIY AD

5 Mayıs 2010 Çarşamba

Del Negro Nihayet Kovuldu

Geçtiğimiz sene başında Jim Boylan’ın görevden ayrılmasıyla birlikte Bulls’a yeni koç olarak atanan Vinny Del Negro, geçtiğimiz günlerde takım yöneticileriyle yaptığı görüşmenin ardından yöneticilerle karşılıklı olarak anlaşarak görevinden ayrılmış. Önümüzdeki yıl alması gereken 2m$ da kendisine verilecekmiş.

Bulls, sene başında evinde oynadığı Sacramento maçında 35 sayı farktan maçı verince Del Negro’nun koltuğu sallanmaya başlamıştı. Sonrasında takım biraz toparlanır gibi görünse de sakatlıkların etkisiyle alınan üst üste 10 mağlubiyet takımın Negro’ya olan güveninin bitmesini sağlamıştı. Tüm bu olumsuzluklara rağmen Bulls’un playoff yarışında olması (tabi ki doğu konferansında olması bu başarıda en büyük etken) suların bir süreliğine durulmasını sağlamıştı ki Paxson&Negro tartışması patlak verdi. Ayağındaki sakatlık (topuk dikeni) nedeniyle Noah’ın riske edilmemesini isteyen Paxson’ın bu isteğini sallamayan Negro, Noah’ı 30 Mart’taki Suns maçında uzun sayılabilecek süre oyunda tutunca (27 dakika), maç sonunda ikili arasında gerginlik yaşandığı, hatta bu gerginliğin kavgaya kadar gitmesinin son anda önlendiği yazıldı. Bundan yaklaşık 10 gün sonra 2 uzatmaya giden Nets maçında Noah’ın topuk dikeni nedeniyle en fazla 35 dakika oynayabileceği kulüp doktorları tarafından açıklanmış ve bunun üzerine Negro, bu oyuncuyu çok kritik anlarda sahaya sürmemiş ve Bulls maçı kaybetmişti. Maç sonrası yaptığı açıklamada, Noah’ın izin verilen kadar oynayıp, 35 dakika 50 saniye parkede kaldığını ve bu yüzden maçın kalanında onu oynatmadığını söylemişti Del Negro. Bunlar koçun şu an aklıma gelen en büyük hataları.

Bulls’un sene ortasında değil de off-season da koçla yolları ayırması bana mantıklı geliyor. Zira yeni gelecek koçun, takımın formsuz döneminde alınacak mağlubiyetlerden sorumlu tutulma ihtimali az olsa da, güven kazanmasını zorlaştırırdı olası bu durum.

Hazır Paxson’dan laf açılmışken onun da sütten çıkmış ak kaşık olmadığını söyleyelim. Senelerdir doğuda takımı tepeye oynatacak takas hamlelerini cesaretsizliğinden dolayı yapamayan, Deng’i elden çıkarmamak adına Garnett veya Gasol’ü takıma dahil etmeyen, 2006 draftı sonrası LaMarcus Aldridge ile Tyrus Thomas’ı takas eden bir genel menajerden bahsediyoruz. Kim bilir takımın olası bir kötü gidişinden sonra kesilecek bilet belki de kendisine ait olur.

0 FARKLI FIKIR: