BIY AD

12 Mayıs 2010 Çarşamba

LeBron: Yuhalanmayı Hakettik

LeBron sabaha karşı oynanan ve Celtics'in 120-88 kazandığı maçın sonunda taraftarların takımı yuhalamasını normal karşılamış. Joe Johnson'ın aksine, bana göre doğru bir yaklaşımda bulunduğunu söylemeliyim. Ama işin ilginç yanı LeBron gerçekten sanki aklı başka yerdeymiş gibi oynuyor. LeBron'un koca bir yarıda saha içi isabeti bulamadığı bir maç düşünün? İşte Celtics'e karşı böyle bir LeBron izledik. Celtics 16-0'lık seri yaparken pek ortalıkta gözükmedi. Daha sonra belki bol bol serbest atış çizgisine gitti ama bu yeterli değil. Beklenilen kadar agresif bir LeBron yoktu sahada. Celtics'in savunmasını övenler de olacaktır bu konuda ama 2008'de Celtics rakipleri maç başına 70 sayıda (tamam biraz abarttım) tutarken bile LeBron neler yapıyordu hepimiz biliyoruz. Bir problemi var LeBron'un ama ne? Israrla dirseğinin iyi durumda olduğunu söylüyor, o zaman kafasında bazı şeyler net değil. Zaten parkede de bildiğimiz ateşi, hırsı ve isteği yok gibi gözüküyor. Kim bilir belki de ayrılmayı kafasına koymuş durumda. 2007 Finalleri'ndeki gibi kendisine şut imkanı tanınınca rakibi sadece şutla yenmeye çalışan bir LeBron göreceğimiz aklımın ucundan bile geçmezdi. Eh Cavs'in %70'ini LeBron oluşturduğu için de, havaya girmiş ve 3 süper yıldızın hücumda kendini bulduğu bir Celtics'e karşı yenilmeleri kadar doğal birşey olamaz. Şaşırtmaya devam ediyor LeBron. Kazandıkları 2 maçta Celtics savunmasını hiçe sayarken, kaybettikleri maçlarda %50'sini bile ortaya koymadı. Altıncı maçta yumurta kapıya dayandığı için bu kadar umursamaz olmayacaktır diye düşünüyorum ama iş işten geçmiş olabilir. Belki de Cavs formasıyla Quicken Loans Arena'dan son kez yuhalanmalar ve protestolar eşliğinde ayrılmıştır.

15 FARKLI FIKIR:

motörkafa dedi ki...

Lebron konusunda çok haklısın, sanki bu takımla şampiyon olmak istemiyormuş gibi oynuyor.Herşeye rağmen Celtics'in mücadelesi de göz ardı edilemez. Savunmasının yanı sıra Celtics, normal sezonda olmadığı kadar kolay sayı üretiyor.

Adsız dedi ki...

Beyler bu maçta sıkıntı var! Çok önemli bir kaynaktan aldığım duyuma göre maçtan iki önce Lebron Cadde'de fink atarken görülmüş. Şimdi soruyorum "Eyy Lebron bu kadar önemli bir debryden önce ne işin vardı boston'un kalbi olan cadde'de?"

Şaka bir yana ama LeBron Boston galibiyetine iddia kuponu yapmış deseler inanacağım dünkü LBJ'i gördükten sonra! Resmen maçı kazanmamak için uğraştı adam, vucut dilinden o kadar belliydi ki bu. Ne oldu bilmiyorum Boston mafyası lebron'un annesini kaçırdı ve fidye için maçı mı istedi? Hiç bir fikrim yok.

İlk yarı boyunca takım arkadaşları ritm bulsun dye oyuna girmmemesini anlarım ki Rondo'da yoktu oyunda ama ilk yarı sonunda 2-3 pozisyonda hafifçe potaya yüklenemesiyle aldığı faullerle ne kadar rahat sayı üretebilceğini de gösterdi ama ikinci yarı ne olduysa oynamamzya karar verdi, sadece uzaktan inançsız bir kaç jump salladıondan birşey bekleyen milyonları kudurttu adeta.

Adsız dedi ki...

Gözlerde kaçaçağını tahmin ederek "Ulan Shaq'a helal olsun" demek istiyorum. Adam 38 yaşında koca takımda maçı isteyen tek isimdi adeta, hucumda eski Shaq'a yakın bir perfomans koydu onu daha fazla kullanabilseler rahtalıkla 30-35'i görürdü.

Adsız dedi ki...

Basketbol tarihinin en büyük balonu bu traktörden bozma herif. Ovarrated arıyoruz fellik fellk, meğer en büyüğü gözümüzün önündeymiş. verirler böyle eline ne olduğunu şaşırırsın. Kobe nin elinden su flan içsn biraz.

Adsız dedi ki...

Kaan Kural'dan bu maçtada bir bomba daha duyduk. Anthony Parker'ın bir iki şutu girince Hıncal Uluç'a bile ayakta alkış tutturacak bir skor yorumculuğu efsanesi döküldü ağzından " Parker takımda buraları oynayabilen tek isim, Maccabi'de oynarken baskı altında nasıl maç kazanılacağını öğrendi" Yuh be kardeşim! 2007 NBA, 08 ve 09 doğu finalisti takım tecrübesiz ama İsrail'de oynadı diye Parker işi çözmüş, vay canına! Parker'ın o iki üçlüğü girmeseydi böyle bir yorum duymayacaktık tabi ki Kaan Kural'dan.

Adsız dedi ki...

Benim bildiğim Lebron 6.maçta Boston'u iyi bir silkeler seriyi de 7.maça taşır.

Adsız dedi ki...

@Adsız Kaan Kural Parker için "Böyle ortamlarda işler kötü giderken oynamayı biliyor" dedi. Dün zaten Shaq ve Parker dışında kim oynadı söylesene. İşler kötü gidince herkes kabuğuna çekildi. Cleveland tecrübesiz değil belki ama işler kötü giderken oynamayı bilen yok. 2007 finali, 08 doğu yarı finali, 09 doğu finali bunun örnekleri. Parker'ın o üçlükleri girmese de oynamaya çalışan isimdi. Kaan Kural'ı da skor yorumcusu yaptın, Hıncal Uluç'la aynı kefeye koydun ya. Neyse herkesin algısı farklı demek.

Adsız dedi ki...

sanki knicks e imza atmiş gibi birisi...

Adsız dedi ki...

şimdi kimse lebrona bi maçla ''aha overrated'' , ''aha buraları oynayamaz o loser'' fln demesin.dünkü oyunuyla basketbolun bi alakası yok bence.kafası kesinlikle oyunda deildi.kamera onu gösterdiğinde o gözlerindeki hırsı göremedik.umarım sorunu neyse aşar da bize adam gibi bi 6 . ve 7. maçlar seyrettirir

Adsız dedi ki...

gerçekten ya neden bunu yaptı anlayamadım ama bence en azından finale gitmeliydi artık bu takımla kafa olarak işini bitirmiş olabilir ama hem tüm dünyada onu izlemek için tv başına gecenlere hem o salondaki taraftarlara hem de annesini kaybetmiş çocuk gibi çaresizce oynamaya çalışan molalara giderken de yüz ifadelerine acıdıgım takım arkadaslarına bunu yapmaya hakkı yok .. büyük yıldız öyle olunmuyo aldıgı paraların yasadıgı hayatın ve gördügü saygının karşılığını vermek zorunda hissetmeli böyle insanlar (kobe yi hiiç sevmem ama onun yaptıkları ortada )

Adsız dedi ki...

Lebron 6.maçta büyüklüğünü göstericektir.Kral bu kadar çabuk pes etmez.İstediği zaman neler yapabileceğini herkes biliyor.

Adsız dedi ki...

Lebron fos çıktı beyleeeeeeeeer:) Söndürdüler lebronu sahada:)

Adsız dedi ki...

Hayatınızda lebronun bir kötü oynadığı maç gördünüz hemen overrated , aynen devam.

Lebron haklı olarak , beklenilen şekilde takım arkadaşlarına ilk defa küsmüştür.Sonuna kadar da haklıdır kimse de bişey diyemez.İçinden oynama isteği resmen bu maç gitmiştir.Ben de olsam ben de küserdim normal sezonda harikalar yaratan mo williams ve gerisinin şu an neler yaptığını görünce.

Ama cavs celticsi ya öyle ya böyle eleyecek , beklenen de bu zaten.Her playoff döneminde kendinden beklenildiği gibi takımı oynatmayı denedi , ama odunlar malesef oynatılamadığı için tek başına oynayıp kazanacak , bu sayede diğerleri üzerinde baskı hissetmeyecek ve daha iyi katkı yapacak.Ne zaman bu odunlardan önemli şeyler beklense , karşılık gelmiyor.Beklenmediği zaman daha rahat katkı yapıyorlar , analiz etmek çok zor değil.

...S.f.R... dedi ki...

Bu nedir ya Boston, Cleveland la değilde sanki sadece Lebron la maç yapıyor. Bir oyuncunun bir kaç maç kötü oynamaya hiç mi hakkı yok Lebron haricindeki diğer oyuncular ne iş yapıyor takımda? Bir gun de Lebron haricinde biri çıksında takımını o gün o kurtarsın. Ne kadar beceriksiz,karaktersiz oyuncularla dolu Cleveland.

Cengizhan TÜRKİŞ dedi ki...

Kesinlikle istese her maç 30 sayı atıcak bir adam olduğunu (sev yada sevme) biliyoruz. Bu videoda gösteriyor ki savunma bile yapmıyor kasti olarak.