BIY AD

7 Haziran 2010 Pazartesi

6 Haziran Playoff (NBA Finalleri) Programı

7 Haziran Pazartesi 03:00 (NTV) / Boston Celtics - Los Angeles Lakers

İlk maçta olanları kısaca özetlemiştim ve ikinci maçta yapılması gerekenlere de değinmiştim. Bugün Celtics çıkıp Lakers'ı sindirmeli, playofflar'da yakaladıkları o havayı ilk maçta kaybetmiş gibi gözüküyorlardı yeniden inançlı çıkmalılar oyun alanına. Özellikle KG, Gasol'ün "Garnett eskisi gibi değil" açıklamalarından çok fena gaz almış olabilir. Gasol her ne kadar "Ben öyle demek istemedim, benim ve onun 2008'den beri nereden nereye geldiğimizden bahsediyordum" dese de, Garnett hırs yapmıştır eminim ki. Tabii Gasol'ün dediği şeyde haklılık payı var, Garnett artık bir değil, birkaç adım ağır eskisine oranla. Bu haliyle gaz olsa bile serinin kaderini ne kadar etkileyebilir bilmiyorum. Ama şunu söylemekte yarar var, playofflar'da bütün sezona oranla çok daha iyi gözüktü orası kesin.

Onun dışında, 2-3-2 için her zaman ev sahibi avantajına sahip takım için "Bulunmaz nimet" denir. Çünkü 3 maçı üst üste evinde oynayacak olan dezavantajlı takım, buradan 3-0 çok nadiren dönebilir (bakınız 2004 Pistons Lakers'a karşı ve 2006 Heat Mavs'e karşı). Yakın güçteki takımlar karşılaştığı için 3 maçtan en azından birinde ince ayarları iyi çeken Lakers, Celtics'i yenecektir The Garden'da. Seri 2-0 giderse Boston'a, Lakers'ın işi büyük ihtimalle bitirdiğini söyleyebiliriz. O yüzden bu gece serinin en kritik maçı belki de.

Ayrıca Marquis Daniels da dönüyor bu gece. Kobe'nin savunmasına kullanılabilir. Ha tabii 2005'in Bruce Bowen'ı gelse bile Kobe'nin üzerindeki alevleri söndüremez herhalde şu anda ama olsun. Celtics'in herkesten gelecek ufak katkılara ihtiyacı var.

9 FARKLI FIKIR:

katyakassin dedi ki...

Yolun sonu geldi boston için çırpınışlar boşuna.

Emre Erdogan dedi ki...

Boston uzunları pota altını kararttığı sürece bu seri Staples Center'a bir daha geri dönmeden bile bitebilir

MyT dedi ki...

En zayıf olduğumuz yerden, Fisher'dan saldırmazlarsa Lakers'ın yıkılacağını sanmıyorum. Rondo-Kara Mamba eşleşmesi de apayrı bir güzelliktir...

Adsız dedi ki...

Herşey Rondo'ya bağlı.O oynarsa Boston Celtics de oynar ve kazanır.

katyakassin dedi ki...

Ray allen bulduğunu atıyor bakalım maç sonu gircekmi o şutlar. Suni bir fark oluştu kobe devrede değil. Ama bostonlular heveslenmesin bal akması duracaktır bir süre sonra:)

yumusakbilek dedi ki...

O değilde nba2k10da atılmıyor 8-7 üçlük ilk yarıda be. o nedir arkadaş. Ray allen ın son hali için;

http://img2.blogcu.com/images/k/a/y/kayipsu/333.jpg

Adsız dedi ki...

Gerçekten bravo hekemlere söylecek söz yok tekrarı izleyip yanlıs karar vermek nasıl birşeyse?? Maçı celtics e verdiler resmen.

calvin dedi ki...

hakemler hakkında konuşmayı sevmem ama gerçekten inanılmazlar ya. direk skora etki ettiler. yahu kontrol edip nasıl yanlış karar veriyorsun. onu geç, kobeye verilen 3 faul o kadar saçma ki. asıl oyunun gidişatına etki eden onun kenarda oturması.

Adsız dedi ki...

sadece kobe'ye verilen fauller değil, tüm oyunculara verilen faullerin yarısından çoğu saçmalık.hakemler maçı ne celtics'e hediye etti ne de lakers'a vermeye çalıştı.tamamen rezil bir yönetim ortaya koydular ola bundan ibaret.