BIY AD

28 Temmuz 2010 Çarşamba

Amerika Kadrosu 15'e Düştü

Amerika Milli Takımı'nın 21 kişilik aday kadrosunu şu post'ta vermiştim. Ardından Lee sağ elindeki sakatlık, Amare sigorta sorunları, Robin Lopez de belindeki sakatlıktan korkması nedeniyle kadrodan çıkarılmışlardı. Bunların üzerine Tyreke Evans, Mayo, Gerald Wallace ve McGee elendi. Kadroda kalan ve 10-16 Ağustos arasında New York'taki kampa katılacak oyuncular şu şekilde:

Chauncey Billups (Denver Nuggets); Tyson Chandler (Dallas Mavericks); Stephen Curry (Golden State Warriors); Kevin Durant (Oklahoma City Thunder); Rudy Gay (Memphis Grizzlies); Eric Gordon (Los Angeles Clippers); Danny Granger (Indiana Pacers); Jeff Green (Oklahoma City Thunder); Andre Iguodala (Philadelphia 76ers); Brook Lopez (New Jersey Nets); Kevin Love (Minnesota Timberwolves); Lamar Odom (Los Angeles Lakers); Rajon Rondo (Boston Celtics); Derrick Rose (Chicago Bulls); ve Russell Westbrook (Oklahoma City Thunder).

Ben açıkçası Mayo'nun 12 kişilik kadroda yer almasını bekliyordum. Gordon'un yerine onun alınması daha mantıklı geliyordu. Curry de ne kadar Avrupa basketboluna en iyi uyan şutör guard olsa da, biraz ufak kalabileceğini düşünmüştüm. Tabii tecrübesizliği de önemli bir faktör olabilir. Warriors'da kritik topları harika kullansa da, buz gibi olduğunu kanıtlarcasına oynasa da, işin ucunda turnuvadan elenmek varken ne olacağını kestirmek kolay değil. Bu arada genç yeteneği beğenmediğim falan sanılmasın, elbette çok beğendiğim bir oyuncuydu ve sezonun en güzel sürprizlerinden biriydi Curry. Onun dışında McGee, Wallace ve Evans'ın elenmelerini bekliyorudm. Zaten Evans ufak da bir sakatlık yaşamıştı.

Sakatlık demişken, Lopez kampa gelmeden mono adlı hastalığa yakalanmış. Bu yüzden kötü bir performans gösterse de ellerinde gerçek pivot olmaması nedeniyle ona bir şans daha vermek istemişler. Bilmeyenler için mono adlı hastalıkta yaklaşık bir aylık bir süre boyunca kendinizi aşırı yorgun hissedersiniz. Bakalım 2 hafta içinde toparlanabilecek mi Lopez. Ona ihtiyaçları da var.

Koç K ve Colangelo'nun açıklamalarına göre kafalarında 8-9 oyuncunun yeri kesinken 3-4 kontenjan için bir çekişme olacakmış. Tabii ki kimlerin kesin, kimlerin muallakta olduğuna değinmediler. Normalde New York sonrası 12 kişilik kadro belli olacakmış ancak New York'tan ayrılıp Avrupa'ya gelirken 15 kişi gelme ihtimalleri de varmış, karar vermekte zorlanırlarsa. İspanya ve Yunanistan'da oynayacakları hazırlık maçlarından sonra 12'ye düşürebilirlermiş kadroyu. Avrupa'ya boşu boşuna uçup geri dönecek 3 oyuncunun da pek olay çıkaracaklarını düşünmüyorlarmış çünkü şu anda takımdaki hava, antrenmanlardaki hava falan şahaneymiş.

Bunun dışında uzun oyuncuları olmadığı için sıkıntı çektiklerini ama Chandler'dan çok memnun olduklarını açıkladılar, 12'ye kesin kalacakmış gibi bir hava aldım. Love'ın da üçlük çizgisinin dışına çıkıp savunmayı açabilmesi ve ribaundlara olan katkısı menun etmiş teknik kadroyu. Ayrıca bu uzun problemi nedeniyle Gay ve Durant'in de uzun forvet oynayacaklarını söylediler. Rondo'nun iyi şut attığını, Avrupa için yeterli olduğunu düşünüyorlarmış, orada biraz gülmüş oldum stand-up komedi dinliyormuşum gibi hissettim. Son olarak Iggy'e rakibin en önemli skor opsiyonunu kilitleme görevi vereceklermiş. Iggy'nin istediği zaman oldukça iyi savunma yaptığına çokça şahit olduk ama kilitlemeyi pek başardığını söyleyemeyeceğim. Belki Iverson'ın yanında ikinci adamken bunu yapıyordu ama 1 numaralı yıldız olduğundan beri çok nadiren görüyoruz. Bakalım merakla bekliyorum, hoş tabii burada savunacağı adamlarla NBA'dekiler bir olmayacak, daha çok zekasıyla oynayan guard'ları veya kısa forvetleri tutacak Iggy. Son olarak da Green hakkında bir soru yöneltiğinde "3-4 hatta 5 bille oynayabildiği için 15'e kaldı" deyip başka pozitif birşey söyleyemedi Koç K, hafiften geveledi. Elenecekmiş gibi geldi bana Green, öte yandan aynı pozisyonları oynayabilen Odom'un son 2 yıldır şampiyonluk yaşamış bir oyuncu olarak hiçbir kendini beğenmişlik falan göstermeden, ağabeylik yaptığını biliyoruz bütün kadroya. O çok büyük ihtimalle 12'ye kalacaktır.

Yine kafama göre 12'ye düşüreyim kafama göre:

Billups, Durant, Iggy, Gay, Brook Lopez, Chandler, Odom, Rondo, Rose, Curry, Love ve Gordon.

8 FARKLI FIKIR:

Ömer dedi ki...

ABD'nin İstanbul'da kaldığı süreçte Akatlar'da çalışacağı söyleniyor. Bu yüzden Akatlar elden geçmeye başlamış galiba.

Bir Beşiktaşlı olarak çok hoşuma gider bu haber doğruysa. Salonda 3-5 fotoğraf çekerlerse, arşive de katarız :)

Adsız dedi ki...

Iggy Kobe'yi bile kitlemiş adam,orada terör estirir.Adam zaten savunmasıyla öne çıkıyor o kitlemesin de Gay mi kitlesin.

Adsız dedi ki...

iggy gerçekten isterse terör estirir. zekasıyla değil, telapatik güçleri olup onlarla oynasalar kaç yazar ki... herif makina gibi.

Bu takım maglubiyetsiz alır bu turnuvayı.

demek kobe, lebron, wade, howard falan olsa ne olacak kim bilir...

Adsız dedi ki...

curry i al evans ı alma şişersin işalla şişevski basketboldan hiç anlamıyormus valla

Adsız dedi ki...

Evans sakatlığından dolayı alınmadı,kötü olduğu için değil.

Adsız dedi ki...

ufak sakatlık nezle olmuş!

Çağrı dedi ki...

Takımda çok fazla guard var elenenlerden iki tanesi guard olur westbrook, eric gordon ve kevin love diye tahmin edeyim elenecekleri ...

Ayrıca İspanya ve iyi bir kadroyla gelmesi halinde yunanistan bunları yener ...

Cengizhan TÜRKİŞ dedi ki...

westbrook, curry ve love gider diyorum.. ama bu takım bile iyi :D