BIY AD

30 Temmuz 2010 Cuma

Eddie House da Miami’de

Vallahi işini biliyor bu adam, nerde şampiyonluğa oynayan takım var bitiyor anında orda. Önce Phoenix, sonra Boston, şimdi de Miami… Yaşı ilerledikçe gözünü açtı ve doğru zamanda doğru takımlarda yer aldı genellikle. 2 yıllık anlaşmışlar ve $2.8M alacak bu 2 yıl içerisinde Eddie House, yani veteran minimumuna denk geliyor ücret. Zaten başka bir takımda bundan fazlasını alamazdı muhtemelen, şimdi en azından yüzük sayısını arttırma şansı var. Hatta Boston’ın muhteşem üçlüsünden daha fazla yüzüğe sahip olma ihtimali çok yüksek, bu da işin trajik yanı.

Boston’la şampiyonluk yaşadığı sene playofflardaki en verimli dönemini geçirmişti ve şampiyonluğa da katkısı hiç az değildi. Asla bir oyun kurucu zekasına sahip değil ama kendisinden saf bir oyun kurucu olarak takımı yönetmesini de beklenmeyecektir muhtemelen, takım içinde yeteri kadar lider varken. Topu yarı sahaya kadar taşıdıktan sonra direkt şutör guard gibi oynuyor zaten.

Heat bu kadar göz önündeyken transferi Eddie House açısından çok bile değerlendirdik velakin sanmayın ki esas konuyu ıskaladık. Elbette mühim olan, merak uyandıran Heat’in Eddie House’a ne kazandıracağından ziyade Eddie House’ın Heat’e katacakları. Öncelikle Chalmers’ı yedekleyecek bir guarda mutlaka ihtiyaçları vardı ve House da bu doğrultuda gayet iyi bir transfer. Tecrübeli, savunmada fiziksel dezavantajları olsa da gayretli ve anlık skor potansiyeli çok yüksek bir isim Miami için. Yani benchten gelip 2 dakikada ardı ardına yolladığı üçlüklerle 10 sayı üretebilecek kapasitesi var, hele ki gaza gelmeye görsün. (Salıverin küçük enişteyi…) Hoş, buna ihtiyaç duyarlar mı takım olarak, çok da emin değilim açıkçası. Bir diğer katkısı da takım kimyasına mental açıdan olacaktır. Arkadaşlarına karşı hep pozitif olan ve onları gaza getirme konusunda ligin en iyilerinden biridir. Özellikle benchte çok iyi havlu sallar, çok makara yaparlar LeBron’la. Hem böylece LeBron da Mo Williams’ı aramamış olur. Şaka bir yana kağıt üzerinde şöyle bir bakınca inanılmaz bir hücum potansiyeline sahip oldular. Maç başına nasıl bir sayı ortalaması yakalarlar kestirmek çok güç. Rakipleri önümüzdeki sezon en azından savunmada çok zor anlar yaşayacak gibi.

11 FARKLI FIKIR:

Cengizhan TÜRKİŞ dedi ki...

Boston'da sevdiğim ender adamlardandır. Artık resmen Miami'liyim!

Adsız dedi ki...

NBAin sitesinde bostonla anlaşmış gözüküyor

Adsız dedi ki...

döneklere bak bak nasılda takım değişiliyor kobe şamarlayacak herkesi..

Adsız dedi ki...

Transferi yorumlama şekline bak! Zannedersin adam çocukluktan beri tuttuğu takımı değiştirmiş.

Adsız dedi ki...

bir miami heat taraftarı olarak, lebron ve bosh'tan sonra en sevindiğim transfer oldu. hele 2008'deki halini düşündükçe. kim kimi şamalaryacak belli olmaya başladı yavaş yavaş

hakancelep dedi ki...

resmen falan da deniyor. illa ki belli bir kesim "bandwagon" olacak da bu kadarı fazla. sonuna ünlem falan. bir de hayır Boston'da diyor! Adam Boston'dan gitti, üzerine Nate eşşek big baby shrek oldu falan. bu yorum üstüne ben de artık resmen anti-bandwagonum!

Léon dedi ki...

Yazıda görünce aklıma geldi, Eddie House Mike Bibby'nin eniştesi. Gerçi burada hangisi "küçük" enişte oluyor bilemedim ama... :D

Adsız dedi ki...

arroyo da var heat'te,bence o yedekler chalmers'ı.

Unknown dedi ki...

Tam bir motivasyon canavarı bu eleman.Sezon boyunca bench'teki hareketlerine dikkat

Adsız dedi ki...

mike bibbynin kardeşiyle evli (oyle enişte)

Adsız dedi ki...

En son görüdügümde Rafer Alston'dan tokat yiyordu