BIY AD

28 Temmuz 2010 Çarşamba

Gomes Clippers ile Anlaştı

Hani ligin zayıf takımlarında göze batan oyuncular olur ya, o takımın kimyası dahilinde oldukça iyidir bu oyuncu, maç içerisinde takım arkadaşlarının da yetersizliğinden dolayı ön plana çıkar ve hatta zaman zaman müthiş performanslar çıkarır ama bilirsiniz ki hedefleri yüksek bir takıma gittiği takdirde muhtemelen bu etkiyi gösteremeyecektir, potansiyeline ulaşamadığı sürece. İşte öyle bir isim Ryan Gomes. Boston ve Minnesota’nın oldukça kötü dönemlerinde senelerce top koşturdu. Aslında yukarıda dediğim gibi belli bir seviyenin altına neredeyse hiç düşmedi oyun olarak. Ama bu seviyenin üzerine de nadiren çıkabildi. Şimdi bu takımlara çok benzer bir durumda olan Clippers’a transfer oldu ki Clippers’ın geçmişi de diğerleri kadar parlak olmadığından umutsuzluğa sevk ediyor insanı ister istemez.

Boston’da power forvet olarak bulduğu süreler Minnesota’daki (yetersiz, vasıfsız) uzun bolluğunda azaldı ve kendisini özellikle son senesinde daha çok kısa forvet pozisyonunda oynarken gördük. Muhtemelen bu şekilde devam edecektir Clippers’taki kariyeri de.

3 yıllık $12M karşılığında anlaştı taraflar. Her iki cepheden bakınca da güzel bir anlaşma gibi görünüyor. Clippers, çok da pahalıya kaçmadan kendine iyi bir görev adamı buldu, ki Gomes'ın savunma bakımından ligin en iyilerinden biri olduğunu ve takıma bu yönde büyük katkılar sağlayacağını düşünüyorum. Ryan Gomes ise en kötü ihtimalle Minnesota’dan kurtulmuş oldu. Esasında Gomes potansiyeli oynadığından çok daha yukarıda bir oyuncu. Draftte epey art sıralarda seçilmesine karşın oynadığı basketbolla umut vermişti ilk senesinden itibaren ancak beklenen patlamayı bir türlü yapamadı. Bu noktada kariyerinin hiçbir döneminde hak ettiği süreleri bulamadığını da hatırlatıp esas konuya değinmek istiyorum. Gomes, potansiyeline Clippers’ta ulaşabilecek mi? Bu sorunun cevabı maalesef ki Baron Davis’in elinde. Eğer o kendini basketbola verip, takımı adına bir şeyler yapmak isterse, performansı direkt Gomes’ınkini etkileyecektir. Hücumu daha çok orta mesafe ve dış şut üzerine dayandığından Baron Davis’in kendisine yaratabileceği pozisyonlar takımdaki diğer isimlere nazaran Gomes'ın oyununda daha belirleyici olacaktır. Hoş mevcut oyunu bile Clippers gibi bir takım için fazlasıyla yeterli. Ancak pozisyonunda forma savaşı vereceği isim Al-Farouq gibi hayli potansiyelli biri olacağından performansının artmasında yarar olacaktır.

0 FARKLI FIKIR: