BIY AD

30 Temmuz 2010 Cuma

Nets’e Züğürt Tesellisi

2010 yazında takıma yıldız katabilmek adına cap boşaltan ve bu uğurda rotasyonda hayli görev alan iki oyuncusunu yok pahasına elden çıkaran Nets, elde koca bir sıfırla yıldız kapma yarışından çıkınca pervasızca piyasaya saldırmıştı. Bu saldırıdan nasiplerine düşen oyunculardan biri de Jordan Farmar’dı. Ve 3 yıllık 12 milyon dolar karşılığında Nets kadrosuna katıldı Farmar.

Zamanında Lakers taraftarına az saç baş yoldurmamıştı. Los Angeles’ta geçirdiği 4 sene içerisinde bir türlü istenen kıvama gelememiş, beklenen gelişmeyi gösterememişti kendisi. Esasında benim de çok tuttuğum bir oyuncu değil. Önümüzdeki yıldan itibaren Nets’te Devin Harris’in yedeği olarak süre bulacak. Ya, aslında fena bir oyuncu olmadığını ama Lakers’ın tepeye oynayan bir takım olduğundan dolayı performansını gösterme şansı bulamadığını kanıtlayacak, ki bu ihtimal bana pek de yüksek gelmiyor. Ya da kendisi hakkındaki umutları boşa çıkarıp, Nets’te de geri planda kalan, taraftarlar tarafından çok istenmeyen bir oyuncu olacak.

Aslında Nets’in guard rotasyonuna bakınca kötü bir yapılanma içerisinde olduklarını da söylemek mümkün. Oyun kurucu görevini üstlenebilecek isimlerden gerek Devin Harris, gerek Terrance Williams, gerekse takıma yeni katılan Jordan Farmar bir oyun kurucuda olması gereken en önemli özelliklerden basketbol IQ’sü ve saha görüşü vasatın çok altında olan oyuncular. Ayrıca hiçbiri istikrarlı değil, yani bir gün çıkıp 20-25 atabilirler ama sonraki gün çift hanelere çıkabileceklerine bile güvenemezsiniz. Bir de takımı oynatabilecek, arkadaşlarına pozisyon hazırlayabilecek, onlara değer katabilecek bir oyun stili yok hiçbirinde. Uzun lafın kısası, ne Nets’in guard rotasyonuna ne de Farmar’a verilen kontrata olumlu bakıyorum.

0 FARKLI FIKIR: