BIY AD

29 Temmuz 2010 Perşembe

Howard Wizards'la Devam

Dallas'ta Josh Howard, sezon ortasında Butler - Haywood karşılığında Wizards'a gönderilen ana adamdı. Sık yaşadığı sakatlıklar nedeniyle kariyeri düşüşe geçen Howard, takas olduktan 10 gün sonra ön çapraz bağlarını koparmış ve sezonu kapamıştı. Yani düşüşe geçen kariyeri artık resmen dibe vurmuştu. Wizards da haliyle 10 milyon dolarlık takım opsiyonunu kullanmamıştı ve Josh Howard'ın serbest kalmasını sağlamıştı. Gelen habere göre 4 milyon dolar karşılığında Washington'da 1 yıl daha kalacakmış Howard.

Bu arada merak edenlere, Howard en geç Aralık sonu veya Ocak başı gibi dönecektir. Tabii dizini tam anlamıyla güçlendirmeden biraz risk alırsa sezon başında bile dönebilir ama bu bence çok aptalca olur, bakınız: Arenas. Ondan önce de Krstic örneğini hatırlıyorum, erken dönmeye çalıştıktan sonra dizindeki ağrılar sebebiyle sezonun geri kalanında doğru düzgün oynayamamış ve kontratının bitiminde Avrupa'ya dönmek zorunda kalmıştı.

Kısacası Howard açısından mükemmel bir anlaşma bu. Neden? 4 milyon dolardan fazla teklif edecek kimse yoktu kendisine orası kesin. Ayrıca 30 yaşında olduğunu hatırlatayım Howard'ın. Yani bu sezonun sonunda kontratı bitince 4-5 senelik bir anlaşma kovalayacak, kendisini toparladığını gösterirse senelik 8 milyon civarı kazanabilecek bir yetenek Howard. Ama Wizards'la 2-3 senelik bir anlaşma imzalasa mesela, 33 yaşında ne olursa olsun yüksek miktarda bir ücret alamayacaktı kimseden. Şu anda Howard'ın tek yapmaması gereken şey: Aptallık. Paranı da alacaksın zaten kulübünden, sezon başlarken 7 ay geçmiş olacak Howard'ın ameliyatının üzerinden. Dizi çok büyük ihtimalle yeterince güçlenmemiş olacak. Dönmesi yukarıda belirttiğim gibi bana göre çok büyük risk, hele Howard gibi kariyeri boyunca sakatlıklarla boğuşmuş bir oyuncu için...

Wizards açısından baktığımızda ise tam olarak niye yaptıklarını anlamadım. Tamam seyirciyi memnun etmek açısından biraz daha yetenekli oyuncular eklemeliler ama sadece 1 senelik anlaşma olması resmen Howard'a "Gel kendini göster, sonra istediğin takıma gidersin" demek gibi birşey. En azından ikinci yılda mesela takım opsiyonu falan olmasını beklerdim. Daha doğrusu böyle bir beklentim yoktu da, kendimi Wizards GM'i Grunfeld'in yerine koyunca böyle düşündüm. Hele bir de muhtemelen 1-2 ay kaçıracağı göz önüne alınınca, Howard'ı bu konuda ikna edebilirlerdi diye düşünüyorum. Yoksa 4 milyon dolara Howard'ı takımda tutmak yanlış bir karar değil.

0 FARKLI FIKIR: