BIY AD

21 Temmuz 2010 Çarşamba

David Lee Dünya Şampiyonası'nı Kaçırıyor

David Lee dün yapılan Amerika milli takımı antrenmanında sağ elinin orta parmağından bir sakatlık geçirmiş ve kontroller için San Francisco'ya uçmuştu. Amare'nin gelmediğini duyururken, kısaca ona da yer vermiştim. Sorun ve sakatlığın teşhisi hakkında kesin bir bilgi olmasa da, şu kesin David Lee 4-6 hafta arasında basketboldan uzak kalacak ve bu da 2010 Dünya Şampiyonası'nı kaçıracağı anlamına geliyor.

Son birkaç senedir sakatlıklardan çok çeken Warriors'a hemen adapte olduğunu görüyoruz David Lee'nin. Ayrıca parmağını bir şutu bloklarken elini panyaya çarparak sakatladığını açıklamış Lee. Yahu zaten kariyerin boyunca kaç şut blokladın 10 mu? Ne diye artistlik yapıyorsun arkadaşım antrenmanda şut bloklayacağım diye? Bilmediğin, tecrübeli olmadığın işlere kalkışırsan olacağı bu. Neyse dalgayı bırakalım.

En son 3 sene önce yanılmıyorsam Caron Butler bir şutu bloklamaya çalışırken elini panyaya çok hızlı vurmuştu ve eli kırılmıştı. Tam aynı sakatlık olmasa da benzer sayılır, tabii Butler'ınki tamamen hırsından olmuştu, ne gerek var panyaya o hızla vurmaya değil mi? İlginç diye ek bilgi olarak verdim yoksa üstünde çok durulacak birşey değil.

2010 Dünya Şampiyonası'na kim mi geliyor David Lee yerine? Valla onu bilmiyorum da, son aldığım duyuma göre bütün ülkeler takımlarını çekmişler şampiyonadan, kimse gelmiyormuş. Toplar öyle oradan oraya sekecekmiş kendi kendilerine salonda... Yeter yahu bu nasıl birşey, 3-5 tane 'isim' yapmış oyuncu vardı, onlara da nazar değmeye başladı. Hoş Lee benim umrumda bile değildi ama yine de kadroda bulunan bir elemanın sakatlanması hoş değil.

3 FARKLI FIKIR:

mre dedi ki...

Basketbolu sevmeme rağmen çok da yakından takip edemiyorum. Sayenizde bu eksiğimi gidermiş oluyorum, sağolun. Bu arada Dünya Şampiyonası'na gelmeyecek isimleri düşünüce sönük bir turnuva mı olacak korkusu iyiden iyiye belirmeye başladı. Bir de turnuva mesela İtalya'da olsaydı bu yıldızların hepsi aynı kararı alır mıydı? Çok bildiğim bir konu değil ama böyle bir soru aklıma geliyor ister istemez.

yavuz dedi ki...

isine gelince "hic savunma yapmıyo kendini gelistiremiyo, blok tehdidi deil" diye elestir, isine gelince de "bilmedigin islerle nie ugrasıyosun" de.sen hicbirsey yapmazsan ozelliklerin gelismez ugrasıcaksın uzerine gidiceksin ki gelissin.klasik sonuca gore calısan turk kafasi iste.adam antremanda sut bloklarlen sakatlanmıs ne var bunda.bar cıkısı dusup kalcasını kırmamıs ki.sen bile boyle yorum yaparken biz birilerine bosuna kızıyoruz.

sabonis dedi ki...

evet bir basketbolcuyu blok koymak istedi diye eleştirdim gerçekten. geyik değildi yani. doğru özür dilerim.