BIY AD

23 Temmuz 2010 Cuma

Keskin Nişancı Lakers

Steve Blake'i aldıklarında tam nokta atışı olduğuna değinmiştik blog'da. Playofflar'ın son 10 maçında bir başka oynasa da, gitgide ağırlaşan ve yaşlanan Fisher yerine harika bir oyun kurucu almıştı Lakers ucuza. Şimdi de Barnes ile Ratliff'i aldılar. İki oyuncunun da kontratı açıklanmadı ama zaten 1-2 gün içinde çıkar ortaya. Bunu da anlamıyorum gerçekten, 1-2 gün sonra herkesin bileceği şeyi niye açıklamıyorsun? Hadi Spurs belki açık açık "Richard Jefferson'a 40 milyon dolar verdik" demekten utanmıştır(!) ondan basına bildirmemiştir de, Lakers niye bildirmiyor. Bunun mantıklı bir açıklamasını bilen varsa yazarsa sevinirim.

Barnes'ın Blake'e verilen MLE kontratının geri kalanıyla, yani sözleşme 2 senelik olduğuna göre, 3.5 milyon dolara ikna edildiğini düşünüyorum. Zaten daha fazla para veremez Lakers, opsiyonu yok başka. Barnes Magic'ten 3 milyon dolara yakın bir parayı reddetmişti ama Lakers ile 2 senelik 3.5'a anlaşmış ilginç. Aslında bir anlamda ayrılmak istiyormuş herhalde. Başka bir açıklama getirmek zor. Ama kariyeri boyunca gösterdiği performansın karşılığını kontrat ve para bazında alamayan Barnes'ı (özellikle Warriors ve sonrası) para yerine şampiyonluğa oynayan bir takımı tercih ettiği için takdir ediyorum. Cavaliers iki sende 7 milyon veriyordu yanılmıyorsam. Barnes, aşırı zayıf olan Lakers bench'ine bir derinlik kazandırırken aynı zamanda Artest'in yapamadığı birşeyi üstlenecek: Önemli şutör guard'ları kilitlemek. Artest belki eskiden bunu yapabiliyordu ama artık iyice ayakları ağırlaştı 2 numaraya göre. Kobe de geçtiğimiz sezon neredeyse hiç göstermedi savunma yönünü. Zaten hücumda o kadar kendini zorlarken, savunmada da yorulması artık onu zorluyor diyebiliriz. Kısacası Barnes oldukça ucuza bir başka nokta atışı Lakers adına. Belki şutuna asla güvenemezsiniz ama parkede kanının son damlasına kadar savaşacağına, kavga edeceğine dair hiçbir zaman şüpheniz olmaz. Kavga demişken, Kobe'nin düşmanlarından Bell'i ikna edememesi üzerine Barnes'a telefon ettiğini düşünmeye başladım. Ne alaka diyenlere Kobe ile Barnes'ın kavgasını hatırlatayım, daha doğrusu Barnes'ın hasta ruhluluğunu. LeBron-Wade-Bosh'u alan Heat'e karşı her yol mübah olsa gerek =) Barnes hakkında Magic'e gittiğinde geçtiğimiz sezon birşeyler karalamıştım, oyuncu hakkında daha iyi bir fikir edinmek için bir bakabilirsiniz.

Barnes elbette daha önemli burada ama Ratliff'i de yabana atmamak lazım. 8-10 dakikalığına kenardan gelip, içeri giren rakip kısalara karşı boyalı alanda bir tehdit oluşturup, savunmada caydırıcılık sağlayabilir. En azından Bobcats'de bunu bir ölçüde yaptı ama tabii oradaki gibi 20 dakika oynaması falan sözkonusu değil. Muhtemelen 1 milyon dolar civarına anlaşmıştır ve bu paranın hakkını verecektir. Zaten "bench'i poposuyla ısıtsın" diye aldığınız herhangi bir uzuna 2 milyon dolar vermeniz gerekiyor normalde, o yüzden iyi bir anlaşma Lakers açısından.

6 FARKLI FIKIR:

Zetanist dedi ki...

Kontrat detaylarının açıklanmaması bir NBA kuralı sanırım.Çünkü tüm kontrat detayları kaynaklardan,raporlardan geliyor,hiç resmi bir açıklama ile kontrat detayı verildiğini hatırlamıyorum.

Adsız dedi ki...

Doğudaki butun genel menejerlere(Pat Riley hariç) lakersin sezon oncesi transferde yaptıklarını ders olarak anlatmak lazım herkese örnek olsun

Adsız dedi ki...

Doğudaki butun genel menejerlere(Pat Riley hariç) lakersin sezon oncesi transferde yaptıklarını ders olarak anlatmak lazım herkese örnek olsun

liquefied dedi ki...

@Zetanist

Yok. NBA'de çoğu şey şeffaftır. Oyuncuların ne kadar kazanacakları da açık açık bellidir.

Adsız dedi ki...

Alacağı para çok az değil mi ya :S

Unknown dedi ki...

belki de verdikleri paranın azlığından utanmışlardır:) Nerdeyse bedavaya kontrat yapmak,boş beleş oyuncular karşılığında süper star takası yapmak...Biraz üzerinde durulması gerekiyor sanırım.