BIY AD

19 Temmuz 2010 Pazartesi

Livingston Bobcats’te

Charlotte Bobcats, Felton’dan boşalan oyun kurucu pozisyonunu Shaun Livingston ile doldurma kararı aldı ve genç oyuncuyu 2 yıllığına $7M karşılığında renklerine kattı. Evet, kulağa tuhaf gelebilir ama piyasaya seneler önce çıkmış olan Livingston henüz 25 yaşında. Erken profesyonel olmasından mütevellit, sağlık sorunları nedeniyle epeydir göz önünde olmamasına rağmen kulaklarımız fazlasıyla aşina ismine. Hatta izlerken içinizin bir garip olacağı, kariyerini bitme noktasına getiren diz sakatlığını da verelim, tık.

Nereden nereye… 4. Sıradan seçilip, yeni Magic Johnson diye lanse edilen biriyken yaşadığı diz sakatlığından sonra “No Country for Injured Man” tadında bir kariyer… Clippers’ın qualifying offer teklif etmemesi, ardından Heat, Thunder, hatta D-League maceraları, 10 günlük kontratlar… Yaşadığı zor dönemleri Wizards anlaşmasıyla nihayetlendirip, artık sakatlık probleminin olmadığını ispat ederek basketbola tam anlamıyla geri dönüşü… Bobcats’e yararı olup olmayacağını birazdan değerlendireceğim. Ama peşinen söyleyim ben kendisinin çok başarılı olmasını canı gönülden istiyorum. Sakatlanan, istenmeyen oyuncuyu sahiplenme içgüdüsü belki de bu.

Bobcats gibi hücum gücü son derece kısıtlı bir takımda, atmaktan çok attırmak mantığında olan, paylaşımcı, geri planda kalmayı tercih eden bir Livingston muhtemelen işe yarayacaktır. Saha görüşü ve arkadaşlarına yarattığı şut imkanları takıma hücum anlamında derinlik katacaktır. Ayrıca son Washington macerasında takımın skor yükünü epey sırtlamıştı. Tabi burada durum biraz daha farklı olacak, hedeflerden ve oyuncu yapısından dolayı orası ayrı. Livingston kariyeri boyunca hiçbir zaman beklentileri tam anlamıyla karşılayabilen bir oyuncu olamadı. Bu durumun oluşmasında temel sebep draftte 4. sıradan seçilmesi ve Magic Johnson’a benzetilmesiydi elbette. Yoksa ligin iyi sayılabilecek, potansiyelli oyun kurucularındandı bir zamanlar. Ama artık beklentinin senelik 3,5 milyon doları karşılaması düzeyinde olacağından bu da bir artı yaratacaktır kendisine. En azından üzerinde çok büyük bir baskı olmayacak. Tüm bu saydığım sebeplerden dolayı, ben kendisinin bu kez başarabileceğine inanıyorum, en azından bu şekilde olmasını umuyorum.

2 FARKLI FIKIR:

Onur dedi ki...

Sağlık sorunları deyince basit gibi görünmüş :) Bu adamın yaşadığı olayı daha önce NBA de görmemiştim. Yürümesi bile mucize bırak oynamayı inşallah başarılı olur. Karakter olarak hep iyi çocuk imajı çizmiştir

Unknown dedi ki...

Hakikatten yürümesi bile beklenmiyoru uzun bir zman..

Eğer sağlam kalabilmiş olsaydı muhtemelen jason kidd i T.double larda geçecek yegane pg idi kendisi..
yazık oldu.