BIY AD

26 Aralık 2010 Pazar

NBA'de Bugün - 25.12.2010

Christmas Day denince herkes Miami-Lakers diyordu. Sezon fikstürü açıklandığından beri beklenen ve ajandalara kaydedilen maçtı. Lakers'ın kötü formu vardı ve hafta içinde aynı salonda Bucks'a mağlup olmuşlardı. Heat ise ritmini bulmuş Doğu'da en tepeye doğru yürüyordu. Baskı altında Cleveland ve Knicks'e akrşı gösterdiği performansla bu sezon oyununu konuşturan James, Lakers'a karşı 27 sayı 11 ribaund 10 asist ile oynayarak triple yaptı. Maça arka alanı kapatarak başlayan ve ön alanda rakibin istediğini yapmasına izin veren Lakers böylece boyalı alanı kontrolü altına alacaktı. Ancak olaya çabuk Chris Bosh bol bol dışarda top alarak uzun mesafeli şutları ile savunmayı açan isim oldu. Zaten maçta James'in triple'ı olmasa sadece onu konuşuyor olurduk. Bosh 24 sayı 13 ribaund ile çok önemli bir performansa imza attı. Wade'de halen hafta içindeki sakatlık belirtileri var. Ancak yine de dün 18 sayı 6 ribaund 5 asist ile takımının galibiyetinde önemli bir katkı sağladı. Benchten gelen Chalmers'ta skor yönüne yaptığı katkılarla etkili oldu. Lakers cephesine bakacak olursak maça felaket başlayan Gasol ve Kobe sonradan ritimlerini bulmaya çalışsalarda iş işten geçmişti. Kobe maçı 17 sayı 6 ribaund 7 asist ile tamamlarken Gasol'de 16 sayı 8 ribaund ile mücadele etti. Savunmada LeBron'u tutmakla görevli olan Artest ne hücumda gereken verimi sağlayabildi ne de James'in triple'ına engel olabildi. Lakers'ın iyi gözüken tek ismi Lamar Odom oldu. 14 sayı 9 ribaund ile Odom belki istatistik bakımından öne çıkmadı ama mücadelelerin içinde oluşu, pozisyonlarına göre nasıl oynamasını ne yapması gerektiğini bilmesi ile fark yarattı.

Günün ilk maçı büyük bir çekişmeye sahne oldu. Doğu'nun iki yeni gücü Chicago ve New York kozlarını paylaştı. Dördüncü çeyreğe kadar hatta son çeyreğin belli bir bölümüne kadar maç ortada gitti ancak Chicago kritik anlarda beş dakika skor üretemeyince Knicks farkı yakaladı. Rose karşısında Felton 20 sayı 12 asist ile başarılı bir performans gösterdi. Rose'dan söz etmişken Christmas'ın hakkını veren de o oldu. 28 sayı 7 ribaund 8 asist 6 top çalma ile müthiş oynadı. Yaptığı top kayıpları nazar olarak istatistiklerde yer alsa da galibiyete götüremedi takımı. Knicks'te ilk beşin tamamı çift hanelere ulaştı. Amare 20 sayı 10 ribaıunt 6 blok ile boyalı alanda önemli bir performansa imza attı. Dış şut konusunda da Knicks %45 ile isabet bularak maçı kazanmasını bildi. Boozer 26 sayı 19 ribaund ile oynarken yaşlı Kurt Thomas bir kez daha ilk beş başladı. Chicago koçu onun Noah'ın olmadığı bu dönemde fazlasıyla dakika alacağını söylemiş, insaf. Ömer 7 dakika forma giydi ve 3 ribaund 1 blok ile oynadı.

Doğu'da tepeyi hedefleyen Celtics ve Orlando'da dün gecenin önemi ile karşı karşıya gelen takımlardandı. Celtics maç boyu kontrolü elinde tutan ve skorda üstün olan taraftı ancak son dakikalarda ne olduysa oldu Orlando maçı kazanmayı başardı. Shaq ve Howard karşılıklı faul problemleri ile maçı geçirirken gördük ki Orlando Howard'ın en ufak bir faul probleminde çok sıkıntı çekecek. Howard'ın eksikliğini size sorununa rağmen müthiş dış şut atan ve 21 sayı 9 ribaund ile takımını sırtlayan Bass kapattı. Hidayet, Orlando'ya geri dönüşünü adeta Christmas ile kutladı. 16 sayı 4 ribaund 4 asistin yanında +/- isatatistiklerinde +30 ile muazzam performansını belgeledi. Orlando'da maç boyu anlam veremediğimiz işlere imza atan Nelson ise mücadelenin sonunda bulduğu kritik üçlüklerle maçı bitiren hamleyi yapıyordu. Boston'da Jermaine'in de dönüşü ile Semih benchten kalkamazken Davis benchten gelip 16 sayı 8 ribaund üretti. İlk devre Orlando'nun farkını kapatan ve öne geçen Celtics'te yıldız isim Pierce'ti ancak ikinci devre aynı performansını ortaya koyamadı. Garnett maça bir ara müthiş ağırlığını koymasına ve üst üste orta mesafeli şutlarla skor üretmesine rağmen onun çabası da galibiyete yetmedi ve 14 maç aradan sonra Celtics yenilgiyle tanıştı.

Batı'da play-off potasında bulunan iki takımı karşı karşıya getiren maçta Oklahoma City, Durant'in müthiş performansıyla galibiyeti elde etmeyi başardı. Son çeyrek savunmada sertleşen ve farkı açan Oklahoma, Durant'in 44 sayı 7 ribaund 4 asisti ile galibiyete ulaştı. Üstelik bu skoru bulurken %70 isabetle oynayarak benim gibi şut verimliliğine özen gösteren birinin bir kez daha gözüne girmeyi başardı. Durant'in yanı sıra Oklahoma'da aynı zamanda Harden'ın da tekrardan sahneye çıktığı maç olmuş. Harden benchten gelerek 21 sayılık katkı vermiş. Melo ablasının vefatı ile hafta içinde takımdan iznini istemişti dünkü maçta da takımının yanında değildi. Onun yokluğunda Billups 30-3-3 yaparak takımını sırtlamaya çalıştı ancak Durant'a engel olamadılar. Pota altında Kristic'e karşı Nene'de 23 sayı 12 ribaund ile iyi işler yapmıştı ancak yapılan 17 top kaybı onlar için fazla lüks oldu.

Üç maçlık bir galibiyet serisi yakalayıp Phoenix'i play-off potasının dışına iten Portland dün gecenin son maçında Warriors'a konuk oldu. Golden State son çeyrek 11-0'lık bir geri dönüş ile galibiyete uzanmasını bildi. Ellis %50 isabet oranı ile 39 sayı 7 asist ile müthiş bir performans sergiledi. Curry 6 maç aradan sonra takımdaki yerini aldı ama formundan uzak gözüktü isabet konusunda ancak yaptığı 11 asist ile dikkat çekti. 4'te 4 üçlük ile oynayan Wright 16 sayı ile mücadele etti. Portland'da Brandon Roy sakatlığından dolayı bir kez daha oynamazken Matthews 25 sayıyla oynadı. Portland ribaundlarda rakibine müthiş bir üstünlük kurmasına rağmen hücumlarının verimsiz olması ve yanlış şut tercihleriyle kazanabilecekleri bir maçtan yenik ayrıldılar. Miller'da 12 sayı 15 asist 7 ribaundluk performansıyla dikkat çeken isimler arasındaydı.

2 FARKLI FIKIR:

Adsız dedi ki...

dostum hido 16-4-4 yaptı 3-3 değil

Adsız dedi ki...

Hedo 16 sayı 4 ribaunt 4 asist olacak o..