BIY AD

31 Aralık 2010 Cuma

Rekora Hangisi Daha Yakın?

Ligde bu sene adından en çok söz ettiren isimlerden ikisi... Bir tarafta henüz çaylak sezonunda olmasına rağmen inanılmaz olgun ve dominant oynayan Griffin, diğer tarafta Minnesota'nın ribaund makinesi Kevin Love. Zaten blogda sık sık yer veriyoruz kendilerine ama bu seferki konumuz biraz farklı. Griffin 18 Kasım'dan beri çıktığı 20 maçı, Love ise 19 Kasım'dan beri çıktığı 19 maçı double double ile tamamladı. Ligin son 25 yılına baktığımızda üst üste double double yapma rekoru 2006 senesinde 37 maç ile Garnett'e ait. Ondan önce Barkley'nin 28'lik bir serisi var. Yine yakın zamanda David Lee'nin 24, Dwight Howard'ın 20 maçlık dönemleri var. Bu kategorideki rekor ise 227 maçla Wilt Chamberlain'de -ama tabi ki bu istatistiği postumuzu girerken bilmezden geliyoruz. (Zaten Wilt'in rekorlarını ciddiye almak doğru değildir bence. Bilgi olsun diye buldum onu /Can)

Griffin'in uzunca bir süredir 20 ve üzerinde skor ürettiğini göz önünde bulundurursak sayı kategorisinde Love'a karşı daha avatajlı olduğunu söyleyebiliriz. Fakat benzer bir avantaj ribaund kategorisinde de Love'un yanında. Benim görüşüm nispeten kolay fikstür ve zaten bir maç önde olması sebebiyle Griffin'in bir adım önde olduğu yönünde. Şimdilik ikilinin önümüzdeki 5 maçlık fikstürünü verip sözü size bırakalım. Hangisinin double double serisi daha uzun sürecek? (Gün içerisinde yandaki anket bölümünden oyunuzu kullanabilirsiniz)

Griffin: Hawks, Nuggets, Warriors, Heat, @Warriors.
Love: Nets, @Celtics, Bobcats, Blazers, @Spurs.

4 FARKLI FIKIR:

Adsız dedi ki...

yaklaşık 3 sezon üst üste bütün maçlarda double double yaparlarsa Wilt Chamberlain'i geçebilirler :)

Onur dedi ki...

fikstürden ziyade karşı takımın mantalitesiyle de biraz alakalı
yavaş tempoda oynayıp az pozisyonlu maçlar çıkaran takımlara karşı double double yapamamak daha olasıyken misal bi warriorsa bi knickse karşı çok kolay olabiliyo.
bu yüzden love bobcats maçında serisini yalan edebilir bence

Alkan dedi ki...

bobcats artik yavas tempo oynamiyor

Adsız dedi ki...

Kevin Love sadece istatistige yonelik oynadigi icin Blake Griffin seriyi bozsa bile gonullerin rekortmenidir kanimca.