BIY AD

27 Aralık 2010 Pazartesi

Salak ile Avanak Cezalı

Haber dünden ama bildiğiniz gibi dün Noel'di, erken saatte fıstık gibi maçlar vardı, yazmaya fırsat olmadı. Blatche ile McGee Perşembe gecesi bir gece kulübünde kavga ederken görülmüşler. Bazı tanıklara göre birbirlerine küfür yağdırmışlar, bazılarına göre ise yumruklaşmaya kadar varmış olay. Tabii kendilerine göre beraber gece kulübünde etraftanlarında çıkan tartışmalardan kaçmaya, o sürtüşmelerden kaçmaya çalışmışlar sadece. Blatche "O benim takım arkadaşım niye onunla kavga edeyim ki?" şeklinde mesaj atarak olayı açıklamış. Ateş olmayan yerden duman çıkmaz diye boşuna dememişler. Sonuçta Amerika'da isim açıklanmasa da "kaynağa göre" diye yazılan, üstelik birkaç farklı kaynağa göre yazılan haberler çok büyü oranda doğrudur. Hani Türkiye'deki gibi düpedüz yalan gazetecilik kolay kolay yapılmaz. Wizards kulübü de kavganın ikili arasında geçmediğini iddia ederek, oyuncularına kulüpte kavgaya karıştıklraı için ceza vermiş. Blatche ile McGee birkaç saat içinde başlayacak olan Spurs maçında kenarda oturacaklar.

Sonuç olarak, Blatche kariyerinin başından beri yetenekli ama kafasını oyuna vermeyen, tembel, kendini beğenmiş, sorunlu bir oyuncu olarak biliniyordu. McGee de NBA'de baya ses getirecek yeteneklere sahip olmasına rağmen, parkede yaptığı aptalca hatalarla dalga geçilen bir isim olmayı başardı. Faul problemleri, hocasının sözünü dinlememesi, ana görevi olan savunmadan çok, şov peşinde koşan bir oyuncu yani anlayacağınız. Bütün bunlara saha dışında yaşanan problemler eklenecek gibi duruyor. Hani başkalarıyla kavga etseler neyse, sıkça rastladığımız için bir nebze doğal karşılardım. Sanki Blatche'in daha önce saha dışında karıştığı bazı olaylar vardı diye hatırlıyorum. Ama takım arkadaşınla yumruklaşmak apayrı bir boyut. Aklıma hemen Haywood-Thomas ikilisi geliyor. Onlar da Wizards'da pivot pozisyonunu kapmak için kapışırken, antrenmanlarda yumruklaşmaya varan tartışmalar yaşıyorlardı. İkisinin birbirinden nefret ettiği yazılıp çizliyordu. Onlardan kurtuldular, şimdi Blatche ile McGee mi başlayacak? Tabii burada motivasyon ilk 5'teki pozisyonu kapmak değil, başka özel birşeyler vardır aralarında.

Wizards ne zaman bu saha dışı olaylardan kurtulacak acaba merakla bekliyorum. Say say bitmez son yıllarda yaşadıkları şeyler. Grunfeld mi gitmeli artık bilmiyorum ama bir disiplin sorunu olduğu açık. Belki de en yakın zamanda bütün karakter problemi olan oyuncuları gönderip, takımı tamamen Wall'un üzerine kurmaları en mantıklısı...

2 FARKLI FIKIR:

Adsız dedi ki...

hangimiz yılın en iyi epic failini yaptık diye kapışmışlardır. şu resme bak resmen aptallık akıyoru suratlarından

delorean dedi ki...

Bu tabire daha çok yakışacak oyuncu ikilisi yoktur Nba'de. Başlık tam uymuş.