BIY AD

31 Aralık 2010 Cuma

NBA'de Bugün - 30.12.2010


Doğu'da Orlando'nun hızla yükselişi ve bunun yanında Knicks'in kötü gidişi devam etmekte. Yaptığı hamlelerin başarıyla sonuçlanmasıyla çıkışa geçen Orlando üst üste beşinci maçından da galibiyetle ayrıldı. Maçın hemen başında skorda üstünlüğü eline alan Orlando rakibin zaman zaman dönüşlerine engel olamadı ancak verdiği cevaplarla Knicks'in öne geçmesini önledi. Howard 24 sayı 18 ribaunt ile pota altında üstünlük sağlarken Orlando'nun ribauntlarda da rakibini yere serdiğini görebiliyoruz. Hidayet 17 sayı 9 ribaunt ile mücadele etti. Orlando benchten 38 sayılık katkı alırken yedi ismin çift haneli skor üreterek skoru paylaşması dikkat çeken nokta oldu. Amare 30 sayı 4 ribaunt 4 asist 4 blok ile istatistik kağıdını doldurmasına karşın takımını galibiyete taşıyamadı. Amare'nin yanında Chandler'ın da 29 sayılık önemli bir performansı vardı ama bu istatistikler Knicks'in üst üste üçüncü kez kaybetmesine engel değildi.

Portland deplasmanına çıkan Utah Jazz rakibine bu hafta ikinci kez yenilmekten kurtulamadı. Kuzeybatı grubu açısından da oldukça önemli olan bu maçta Utah rakibine bir kez daha teslim bayrağını çeken taraf oldu. Portland'da eski takımına karşı oynayan Matthews 30 sayı 3 ribaunt 3 asist 4 top çalma ile resital sunarken Aldridge'de 27 sayısıyla ona eşlik etti. Orlando'nun peşinde olduğu Camby 4 sayı bulmasına rağmen 20 ribaunt toplayarak önemli katkı sağlarken Miller'da 16 sayı 10 asist ile double yaptı. Utah'ta temsilcimiz Mehmet forma giymezken Deron 19 sayı 8 asist ile mücadele etti. Clippers'a karşı oldukça başarılı bir performansa imza atan Jefferson 13 sayı 10 ribaunt ile double double'a imza atarken ekürisi Millsap ona 17 sayıyla eşlik etti.


Batı'nın üst tarafını ilgilendiren önemli maçta Dallas ile San Antonio karşı karşıya geldi. Texas derbileri her zaman ilgi çekici olmuştur ancak bu kez karşılaşan iki takım Batı'nın en tepesindeki iki takım olunca işler daha da kızışıyor. Bundan bir ay önceki maçı kazanan taraf deplasmanda Dallas olmuştu. O maçın yıldızı olan Nowitzki bu sefer sakatlığından dolayı forma giymedi. İki gün önce Nowitzki'nin yokluğunda Raptors'a mağlup olmaktan kurtulamayan Dallas'ta Nowitzki'nin tartışmasız önemi bir kez daha ortaya çıkmış bulunuyor. Spurs'e karşı Nowitzki'nin yokluğunda dahi maçın sonuna kadar ayakta kalmalarına rağmen son adımı atıp kazanma noktasına gelemediler.

San Antonio'da Duncan hücumda oldukça efektif olurken 17 sayı 11 ribaunt ile mücadele etti. Parker 14 sayı 6 ribaunt 5 asist ve Ginobili 15 sayı 8 ribaunt ile oynarken asıl önemli katkı bench rotasyonundan geldi Spurs adına. Bu sezon zaman zaman yaptığı sürpriz katkılarla dikkat çeken Gary Neal benchten gelerek çizginin arkasından gönderdiği sekiz şutunda beş isabet buldu. Maçı da 21 sayı 5 ribaunt ile tamamladı Neal. Hill'de 12 sayı 6 ribaunt ile katkı sağladı. Dallas cephesine bakacak olursak ribauntlarda rakibine karşı fazla etkili olamadı. Kidd triple double'larına bir yenisini daha ekledi. 12 sayı 10 ribaunt 13 asist ile oynayan Kidd'in yanı sınra Nowitzki'nin yokluğunda sorumluluk alan Butler 30 sayı ile mücadele etti. Ancak Nowitzki'nin yokluğunda Dallas yenilgiden kaçamadı.

0 FARKLI FIKIR: