BIY AD

30 Aralık 2010 Perşembe

NBA'de Bugün - 29.12.2010


Bir insanın bünyesi üç saniye içinde iki buzzer'ı kaldırmıyor gerçekten. Maç boyu rakibine boyalı alanı teslim etmiş, skorda hiç öne geçememiş olan Kings maçın sonunda Evans'ın müthiş yarı saha basketi ile galibiyete uzanıyor. Uzun bir aradan sonra böylesine dramatik bir sonla galibiyet almaları da onları çılgınlar gibi sevince boğmuş haliyle. Cousins 21 sayı 16 ribaunt ile oynarken Evans 21 Udrih ise 24 sayısıyla galibiyete katkı sağladı. Memphis'te ise Zach 35 sayı 17 ribaunt ile pota altında güç gösterisi sundu.

Üst üste üç maçını kaybeden Lakers b2b maçında Hornets deplasmanındaydı. Bynum'un ilk beş olarak forma giydiği maçı henüz ilk devreden rahat bir oyunla kazanmayı garantiledi Lakers. Bynum ilk beş çıktığı karşılaşmayı 18 sayı 6 ribaunt ile tamamlarken onun yerine benchten gelen ve ikinci beşin yıldızı konumunda kendini bulan Odom 24 sayı kaydetti. Hornets cephesinde sie her zamanki gibi 20 sayı 7 asist ile Paul bir şeyler yapmaya çalışan tek isimdi.

Üst üste üç galibiyet ile bir anda dikkatleri üzerine çeken Warriors'un serisi Hawks deplasmanında son buldu. Kendi salonunda farklı oynayan takımlardan olan Atlanta dönem dönem zorlanmasına rağmen galibiyeti elde etmeyi başardı. Horford'un 21 sayı 15 ribaunt ve Smith'in 22 sayı 10 ribauntluk performansları rakip pota altında fazlasıyla etkili olurken Joe Johnson ve Bibby'de dışardan destek vererek takımı galibiyete götürdü. Warriors'ta Ellis ve Curry düşük yüzdede kalırken Wright 32 sayı 11 ribaunt ile takımı ayakta tutan tek isimdi ancak onun da çabaları yeterli olmadı.


Yoluna doludizgin devam eden Miami Heat'in son kurbanı Houston Rockets oldu. Maç aslında çok ortada ve sıkıntıda geçti iki takım adına da. Son çeyreğe kadar başa baş ve kıran kırana bir mücadele vardı. Wade bir gece önce Knicks'e 40 sayı atarak bu sezon en yüksek rakamına ulaşmıştı ki bu rakam bir gece sonra 45'e çıkıverdi. Houston karşısında 45 sayıyla oynayan Wade takımına galibiyeti getiren isim olurken Bosh 21 sayı LeBron 20 sayı 9 asist ile mücadele etti. Rockets cephesinde Scola 22 sayı ile öne çıkarken benchten gelen Brooks 20 sayı 9 asist ile mücadele etti.

Batı'da üst sıraları hedefleyen bir takım olan Oklahoma evinde rahat bir galibiyet elde etti Nets karşısında. İkinci çeyrek ile beraber oyuna ağırlığını koyan ve skorda üstünlüğü ele geçiren Thunder o andan itibaren rakibine geri dönüş şansı vermedi. Durant'ın 27 sayısı dikkat çekerken Westbrook'ta 17 sayı 7 asist ile galibiyete katkı sağladı. Nets cephesinde ise Lopez ve Harris'in 19 sayılık katkısı mevcuttu.

Koç değişimi sonrası üzerindeki ölü toprağını atan Charlotte üst üste ikinci galibiyetini elde etti. Hücumlarda sergilediği durağanlıktan da uzak kalmayı başaran Bobcats'de kaptan Jack 38 sayı ile galibiyeti getiren isim olmuş. Agustin ise 28 sayı 6 asist ile yine görevini başarıyla yerine getirmiş. Üçlük bakımından 4/22 ile felaket bir gece geçire Cleveland'da Jamison hariç ilk beşin tamamı dökülürken ayakta kalan isim 22 sayıyla oynayan Sessions olmuş.


Melo'nun bir kez daha forma giyediği maçta Wolves deplasmanında zorlansa da galibiyete uzanmayı bşardı Denver. Özellikle Billups parke üzerinde adeta show yaparken 6/6 üçlük isabeti ve 36 sayı 5 asist 3 top çalmalık performansı olduka önemliydi galibiyet adına. Denver benchten de 42 sayılık bir destek gördü. Wolves cephesinde son günlerde form tutan Beasley 33 sayı ile takımını sırtlamaya çalışsa da galibiyeti getiremedi. Formdan bahsetmişken son üç maçtır oldukça verimli bulduğum Ridnour'u da atlamamak gerek. Bu maçta da 20 sayı 8 asist ile takımına önemli katkı sağlamış.

Kendi sahalarında rakibe aslan kesilen ancak aynı başarıyı deplasmanlarda sergileyemeyen iki takımın mücadelesi vardı dün. Indıana ve Wizards başkentte karşılaştı ve tahmin edildiği gibi gülen taraf Wizards oldu. Özellikle hücum ribauntları ile dikkat çeken Wizards cephesinde Young 25 sayısı ile galibiyete katkı sağladı. Lewis yine beklenenin altında kalırken son günlerde kavga dedikodularıyla öne çıkan ikili Blatche (22-11) ve McGee (16-10) yaptıkları double ile dikkat çekti. Pacers cephesinde ise Granger ve Dunleavy'nin çabaları olsa da takım halinde düşük yüzdede kalmaları onları galibiyetten uzaklaştırdı.

Üst sıralardan kopmak istemeyen Utah adına Clippers oldukça önemli bir maçtı. Maça kötü başlamalarına rağmen tecrübeleri ile geri dönüş yaptılar ve maçı kazanmayı bildiler. Mehmet Okur günden güne ritmini buluyor, dün gece 13 sayı 3 ribaunt ile mücadele etmiş. Utah'ta galibiyeti getiren isim Jefferson olmuş ki pota altında 31 sayı 10 ribaunt 3 blok ile oldukça başarılı olmuş. Krilenko'nun yokluğunda ilk beş çıkan Hayward ise 17 sayı ile mücadele etmiş. Clippers'a bakacak olursak Griffin 30 sayı 12 ribaunt ile maça ağırlığını koyan tek Clippers oyuncusu olmuş bir kez daha.

Doğu'nun zirvesinde bulunan Celtics deplasmanda Pistons'a yenilerek sürpriz bir sonuca imza attı. Sezon başında Villanueva'nın Garnett hakkındaki açıklamalarından sonra ilk kez bu oyuncular karşı karşıya geliyordu nitekim aralarında laf düelloları da yaşandı ilk çeyrek. İlk çeyreğin sonunda Garnett'in şanssız sakatlığı olmasa maç daha farklı bitebilirdi. Maçın yıldızı ise kazanan tarafta 21 sayı 8 asist kaydeden T-Mac oldu. Detroit üç sayılık atışlarda da oldukça isabetliydi. Semih'in oynamadığı maçta Celtics adına öne çıkan isim 33 sayı 8 asist ile Pierce oldu.

Yaptığı Hidayet ve J.Rich takasının ardından halen ritmini bulamayan Phoenix evinde Sixers'a mağlup olarak son altı maçtaki beşinci yenilgisini aldı. Takımda sadece Nash'in ekstra performansları dikkat çekerken diğer oyuncuların zaman zaman sahne aldığı gözlerden kaçmıyor. Nash yine bu maçta 23 sayı 15 asist ile elinden geleni yapmış ancak yeterli olmamış. Vince Carter'da ilk kez yeni takımında forma giyerken 18 sayı üretti. Sixers cephesinde bu sezon en beğendiğim oyunculardan biri olan Holiday'in 25 sayı 7 asisti dikkat çekerken çaylak Turner da 23 sayı ile kendisinden beklenen bir performansa imza atmış.

1 FARKLI FIKIR:

Semih. ~ dedi ki...

her ne kadar james kendini kaybedip 6.7 rib 7.3 asist ortalama yapsada (özel maçları bi ayrı oynuyor) miami bi oyun kurucu kimi alacak merak etmiyor değilim belkide daha fazla topu topla oynasınlar diye kimseyi almayablirler belkide bu takımla yapablirz evet inanmayanlara gelsin gibisinden de takas yapmayacaklar ama en azından arroyo yerine house ile başlansa 3. opsiyona düşürse (şutu istikrarlı topu elinde sevmeyen daha çok 2 numara tarzı oynayan) daha extra top döner takımda spoelstra bitirmese bari playofflara kadar kafasında adamı