BIY AD

27 Aralık 2010 Pazartesi

NBA'de Bugün - 26.12.2010


Doğu'da zirve hedefleyen Chicago Bulls bir gece önce Knicks'e karşı son çeyrek kötü bir performans sergileyerek yenilmekten kurtulamamıştı. Pistons karşısında da aynı sorunla karşı karşıya gelen Bulls son 12 dakikada yalnızca 17 sayı buldu ve maçı son anda Villanueva'nın basketi ile Pistons uzatmaya götürmeyi başardı. Uzatmada maçı 31 sayı 11 ribaunt ile tamamlayan Boozer'ın katkılarıyla galibiyete yürümeyi başardı Chicago. Rose'da 23 sayı 12 ribaunt 8 asist ile müthiş bir performans gösterse de kariyerinin en yüksek top kaybı ortalamalarını gerçekleştiriyor bu sezon. Ömer'de benchten gelerek 4 sayı 4 ribaunt üretti. Pistons cephesinde Rip ve T-Mac benchten gelerek 15'er sayı üretti ve kenardan önemli bir katkı sağladı. Son saniye basketi ile maçı uzatmaya götüren Villanueva ise 12 sayı 10 ribaunt ile double yaparak maçı tamamladı.

Hafta içi Nets galibiyeti ile moral bulan Hornets evinde Hawks'ı devirerek toparlanma belirtileri gösterdi. Bu iki maçta alınan galibiyet onları fazlasıyla rahatlatmıştır zira play-off potasında kritik noktalara düşebilirlerdi. Paul 22 sayı 8 asist ile takımını sırtlarken onun dışında dört isim daha çift haneye ulaştı. Pota altında Okafor'un 14 sayı 15 ribauntu Ariza'nın double'ı ve West'in 18 sayısı galibiyeti getiren rakamlardı. Hawks cephesinde ise Horford'un ve Bibby'nin kötü bir maç geçirmesi mağlubiyette etkili olurken Johnson 23 sayı 5 ribaunt 4 asist ile mücadele etti.


San Antonio Spurs gayet rahat bir şekilde Batı'da liderliğini sürdürüyor. Dün gece Spurs'ü sırtlayan isim Fransız oyuncu Parker oldu. Parker 20 sayı 14 asist 6 ribaunt ile takımını galibiyete taşıdı. Boyalı bölgeden Duncan ve Blair şut konusunda istediklerini gerçekleştiremese de Ginobili'nin dışarıdan bulduğu 5 üçlük isabeti Spurs adına galibiyeti getiriyordu. Wizards'ta beş maç aradan sonra forma giyen Wall çok etki göstermese de yeni transfer Lewis 21 sayı 12 ribaunt ile belki de bu sezoni en iyi maçını çıkarttı.

Kendi seyircisi önünde Memphis'i konuk eden Pacers beklemediği bir yenilgi aldı. Skorda üstünlüğü daha maç başında kaptıran Pacers bir daha geri dönemedi. Gasol ve Rnadolph'a pota altında fazla alan bırakan Pacers'a karşı özellikle Rudy Gay sergilediği 30 sayı 8 ribaunt 5 asist ile dikkat çekti. Mayo'da her ne kadar düşük yüzdede kalsa da 17 sayı ile destek verdi benchten gelerek. Pacers cephesinde Granger 29 sayı ile oynamasına ve takımını sırtlamasına rağmen galibiyeti getiremedi. Hibbert ise 14 sayı 10 ribaunt ile double yaparak dikkat çekti.

Kötü bir hafta geçiren ve takaslardan sonra ritmini bulamayan Phoenix dün gece Clippers karşısında da galibiyete ulaşamadı ve üst üste üçüncü maçından yenik ayrıldı. Jason Richardson sonrası skorer problemi çeken Suns'ta bir önceki maç Dudley sahneye çıkarken bu maç adının okunmaması dikkatleri çekti. Benchten gelen Pietrus dün gecenin skoreri olurken 25 sayı kaydetti. Nash ise 21 sayı 14 asist ile takımını tek başına taşıma çabalarında ancak artık ne Nash eski Nash ne de Suns eski Suns. Clippers cephesinde ise Griffin 28 sayı 12 ribaunt 4 asist ile müthiş oynadı. Bunu 8/11 saha içi isabeti ve 12/16 serbest atış isabeti ile yapması ise ayrı olay tabi. Gordon'da 24 sayıyla ona eşlik etti.


Ligin dibinde debelenen iki takımın mücadelesi gayet çekişmeli geçmiş. Michael Beasley son basketi atarak günü kahraman olarak tamamlamış ve 28 sayı üretmiş. Love yine takımın boyalı alandaki tek savaşçısı. Cleveland boyalı alanda bol bol skor üretmiş ve görünüşe göre gayet rahat kullanmış o bölgeyi. 14 sayı farkla öne fırladıkları şu maçı kendi seyircileri önünde vermemeleri gerekirdi. Gerçi Jamison olsun Parker olsun çok uğraşmışlar ancak uzun süredir iyi performansını görmediğimiz Ridnour kritik anlarda bulduğu basketlerle takımını galibiyete taşımış.

Bu sezon takası ile bol bol gündeme gelen Melo'nun yokluğunda bir yenilgi daha aldı Nuggets. Ablasının ölümü nedeni ile takımdan üç maçtır uzak olan Melo'nun oynamadığı maçta Nuggets, Sixers'a yenilmekten kurtulamadı. Sixers'ta pota altında Brand 16 sayı 17 ribaunt ile özlenilen performanslarından birini sergilerken benchten gelen Young 20 sayı kaydetti. Holiday'de kaydettiği 22 sayı ile galibiyete katkı sağladı. Denver cephesinde Billups, Melo'nun eksikliğinde her ne kadar sorumluluk almış olsa da galibiyete götüremedi takımını. Dün gece de 24 sayı 4 asist ile oynayan Billups'un yanında Nene 13 sayı 9 ribaunt ile dikkat çekti.

0 FARKLI FIKIR: