BIY AD

28 Aralık 2010 Salı

NBA'de Bugün - 27.12.2010

Takaslar sonrası ritmini yavaş yavaş bulmaya başlayan Orlando dün gece Nets'i deplasmanda mağlup ederek üst üste üçüncü galibiyetini aldı. Özellikle Hidayet'in eski takımına müthiş uyumu gözlerden kaçmıyor tabi ki. Dün yine takımını sırtlayan isim olan Hidayet 20 sayı 7 ribaunt 5 asist ile galibiyete katkı sağladı. Howard'ın 19 sayı 13 ribaunt 6 blokluk performansı da dikkat çeken noktalar arasında. Benchten de iyi katkı alan Orlando'da Anderson'un 10 sayı 12 ribauntluk double'ı ve Reddick'in skorer oyunu da galibiyeti getiren faktörlerden oldu. Nets cephesine bakacak olursak boyalı alanda rakibine göre daha çok skor üretmelerine rağmen aynı etkiyi dış şutlarda gösteremediler. Harris ve Lopez yine takımını taşımaya çalışan oyunculardı ancak galibiyete ulaşamadılar.

Batı'da Spurs'ün takibini sürdüren Dallas deplasmanda Thunder'ı mağlup etmeyi başardı ve galibiyet serisini 5 maça çıkarttı. Dallas'ta Nowitzki ikinci çeyreğin başında sakatlanarak oyundan çıktı ve maçta etkili olamadı. Nowitzki'nin yokluğunda sorumluluk alan Butler kötü şut yüzdesiyle istenileni gerçekleştiremedi ama benchten gelen Terry ve özellikle 20 sayı 9 ribaunt ile oynayan Marion takımı galibiyete taşıyan isimler oldu. Kidd ise 10 sayı 10 asist 9 ribaunt ile çok yönlü bir maça imza attı. Thunder cephesinde de maç içinde bir sakatlık anı yaşandı. Westbrook maçın son bölümünde girdiği bir pozisyonda sakatlandı. Durant 28 sayısıyla yine harika iş çıkartırken sezon başından beri ritmini bulamayan ancak son dönemde iyi performanslara imza atan Harden'da 18 sayılık bir katkı sağladı.

Bir gece önce Cleveland'ı mağlup eden Wolves şimdi de evinde Hornets'e geçit vermedi. Hornets gibi takımlaırn galibiyet serisi yakalamasına alışkın değiliz ama 2 maçtır kazanıyorlar. Love bu maç etkisiz gözükse de yine double yapmayı başardı. Wolves'i asıl galibiyete götüren oyunculan Beasley'in 30 sayı 9 ribaunt 7 asistlik performansı ve kariyer rekoru kıran W.Johnson'un 24 sayı 3 asisti. Ridnour'un da son günlerde oldukça iyi maçlar çıkardığını söylemek gerek. Hornets ise dengesiz performanslarını sürdürüyor. Bir gece önce Atlanta'yı mağlup eden takım Wolves'e yeniliyor. Paul 22 sayı 13 asist ile takımını sırtlasa da yeterli olmamış.

Yazın Matthews hamlesi ile kimilerine göre fazla müsrif davranen Portland bu işin meyvelerini toplamayı sürdürüyor. Matthews dün ilk kez Utah'ta başka bir formayla sahaya çıktı ve Roy'un eksikliğinde 14 sayı 8 ribaunt üretti. Aldridge ise 26 sayı 7 ribaunt ile takımının en etkili isimlerinden biriydi. Utah'ta bu sezon üçüncü maçına çıkan Mehmet Okur 6 sayı 5 ribaunt ile en etkili maçını çıkarttı. Deron Williams 31 sayı 6 asist ile takımını komuta ederken Jefferson-Millsap-Krilenko üçlüsünün beklenilenin altında kalması galibiyeti önledi.

Bir gece önce deplasmanda Hornets karşısında galibiyet alamayan Hawks bu kez Bucks deplasmanından mutlu döndü. Hornets karşısında Horford'u kullanamayan Hawks yenilgiyle ayrılmıştı . Dün gece 18 sayı 12 ribaunt ile fazlasıyla etkili oldu Horford Bucks pota altında. Benchten de 42 sayılık katkı alan Hawks galibiyete rahat ulaştı. Bucks cephesinde ilk beş olarak sahaya çıkan Ersan faul problemine girerek sadece 18 dakika sahada kaldı ve 6 sayı 3 ribaunt üretti. Jennings'in yokluğunda 15 sayı 9 asist ile oynayan Dooling iyi bir performansa imza atsa da galibiyete ulaşamadı.

Yeni koçu Silas yönetiminde çıktığı ilk maçında Charlotte galibiyete uzanmayı başardı. Detroit'e karşı ikinci çeyrek skorda üstünlük kuran ve rakibine sadece 14 sayı izni veren Bobcats bir daha rakibini yaklaştırmadı. Maç boyu 23 top kaybı yapmasına rağmen dış şutlarıyla galibiyete giden Bobcats'te Agustin 27 sayı 4 asist ile etkili olurken kaptan Jack 23 sayı 9 ribaunt 4 asist ile oynamasına rağmen yaptığı 9 top kaybı ile dikkat çekti. Detroit'te Villanueva'nın 25 sayı ve Prince'in 17 sayılık performansları dikkat çekiciydi. Bobcats böylece aldığı galibiyetle play-off potasından uzaklaşmadı ve yeni koçuna ilk galibiyetini hediye etti.

Son günlerin en formda takımlarından biri olan Rockets evinde Wizards'ı mağlup ederek üst üste beşinci galibiyetine ulaştı. Son ana kadar başa baş geçen mücadele de kritik anlarda daha iyi oynayan Houston galibiyete ulaşmayı başardı. Rockets'te Martin ve Battier'ın etkili performansı galibiyeti getirirken Brooks benchten gelerek 15 sayı 4 ribaunt 5 asist üretti. Wizards cephesinde Wall bir kez daha kötü bir şut performansı geçirirken Lewis sadece 12 sayı üretti. Hinrich-Young-Blatche üçlüsü maçı son ana kadar taşımayı başarsa da son adımı atamadılar.

Golden State son dönemde formda oyununu sürdürüyor. Sixers' karşı elde ettiği galibiyet ile bu sezon ilk kez üst üste üç maç kazanmayı başardı Warriors. Wright dış şutlardaki başarılı yüzdesiyle 28 sayı üretirken Ellis ve Curry'de sergiledikleri performansla bir kez daha takımlarını galibiyete taşıdılar. David Lee'nin 21 sayı 16 ribauntluk performansı da fazlasıyla dikkat çekiciydi dün geceki maçta. Sixers cephesinde formda olan Brand 16 sayı 16 ribaunt ile etkili olurken Holiday'de 23 sayı 11 asist ile dikkat çekti.


Ligin kötü basketbol oynayan takımlarından olan ve bir türlü istediği sonuçları alamayan Sacramento bir kez daha galibiyete yaklaşmasına ve başa baş geçen bir maç oynamasına rağmen sonuca ulaşmayı başramadı. Eric Gordon ve Griffin önderliğinde ilerleyen Clippers bir galibiyete daha ulaşırken Gordon 31 sayı ve Griffin de 24 sayı 14 ribaunt ile mücadele etti. Sacramento'da uzun bir aradan sonra Evans gösterdiği 32 sayılık performansla takdir toplamasına rağmen son anlarda serbest atıştan faydalanamaması Saramento'yu olası bir galibiyetten etti.

Bu sezon Batı'da play-off hedefi ile yola çıkan Memphis evinde ağırladığı Raptors'u zorlanmasına rağmen geçmeyi bildi. İki takımda asistlerinden fazla top kaybı yaparken Raptors'un serbest atışlardaki takım halindeki istatistiği düşündürücü olan noktalardan biri olarak dikkat çekti. Benchten gelen Tony Allen 14 sayı 8 ribaunt 6 top çalma ile oldukça efektif olurken Gay'in 18 sayı 5 ribaunt 6 asist 5 top çalma ile sergilediği istatistikler dikkat çekti. Raptors cephesinde ise Bargnani'nin yokluğunda takımı sırtlayan isim Kleiza ve DeRozan olmasına rağmen galibiyete ulaşamadılar.

0 FARKLI FIKIR: