BIY AD

24 Şubat 2011 Perşembe

Baron Davis Cavaliers'da! (Mo Williams Clippers'da)

Baron Davis + 2011 ilk tur draft hakkı ---> Cavaliers
Mo Williams + Jamario Moon ---> Clippers


Baron Davis var ya hani Clippers'daki. Blake Griffin'e attığı alley-oop paslarıyla hatırlıyorsunuzdur bu sene özellikle. Hani kendisine 2013'e kadar 30 milyon dolar daha para ödenecek olan Baron Davis. Yetenekleri asla tartışılmayan ancak 8 yaşındaki bir hiperaktif çocuktan bile daha zor konsantre edilebilen Baron Davis. İki sezondur türlü türlü sakatlıklarla yattıktan sonra, Blake Griffin'in gelişiyle keyiflenen ve biraz oynamaya niyetlenen Baron Davis. İşte bu adamdan kurtuluyor Clippers. Yerine Cavs'den Mo Williams'ı alıyor. Aslında Mo Williams kritik maçlarda, kritik anlarda ortadan kaybolmasıyla bilinir ama Baron Davis gibi hangi sezon kendisini vererek oynayacağı, hangi sezon bol bol sakatlanacağı, hangi sezon hiçbir şeyi kafasına takmayacağını bilmediğiniz bir adam yerine en azından Mo Williams gibi şutuna güvenebileceğiniz bir oyuncu alıyorsunuz. Baron Davis'in bu konuda günü gününe uymaz kafasını oyuna vermiş olsa bile... Ekonomik olarak çok daha hafif bir kontratı var ayrıca bu oyuncunun. Ha eğer Baron Davis'le beraber bir garanti olsaydı "Önümüzdeki 3 sezon kafası basketbolda olacak" diye, saçma bir takas olurdu Clippers için ama şu şekliyle oldukça mantklı. Tek kötü yanı, biz seyirciler Blake Griffin'den daha az alley-oop göreceğiz. Çünkü Mo Williams, Baron kadar yetenekli bir pasör değil, ayrıca saha görüşü de Baron'ın daha iyi. Bu açıdan üzülüyorum sadece... Bu arada kısa forvette problem yaşayan Clippers için Jamario Moon da ilginç bir opsiyon olabilir. Belki kendisini kanıtlayabilir tekrardan...

NBA'in en kötü ve en çok dalga geçilen takımına giden Baron Davis'in, sezon sonuna kadar 120 kiloya çıkacağına iddiaya girerim. Var mı isteyen? Ayrıca önümüzdeki 20 küsur maçın 10'unda oynar en fazla herhalde, türlü türlü bahaneler bulacaktır. Ya eskiden takıştığı hocası Byron Scott ile yine tartışır, ya antrenmanlara çıkmaz, ya vurdumduymazlığın dibine vurarak oynar, ya da omuzu, başı, kalçası bir tarafı ağrır... Dan Gilbert sözünü tutmaya çok yakın. Gerçekten de Baron Davis gibi bir yeteneği alarak LeBron şampiyonluğa ulaşmadan önce, Cavaliers'ı şampiyon yapacak galiba. Önümüzdeki draft'ta ilk 8 içindeki bir seçim için ekstradan 10 milyon dolar ödemeye değer miydi? Ne düşünüyor Cavaliers acaba?

6 FARKLI FIKIR:

nurozer dedi ki...

Hiç ummayacağımız reaksiyonlar, beklenmedik sonuçlar ortaya çıkabilir..
bekleyip görmek lazım..

Ama Clippers'ın yakın zamanda Griffin etrafında bir franchise kuramayacağı sonucunu çıkartıyorum ben..

Adsız dedi ki...

yahu adam oynamaya başlamışken nasıl bir mantıkla hem de yanına ilk 8 de bir draft hakkı vererek gönderirsin. ilk adsıza katılıyorum. Clippers gene loserlığını gösterecek galiba.

Cavs'ın şu anki kadrosuyla ne bu sene ne önümüzdeki senelerde başarılı olması mümkün değildi. Baron ve draft hakkıyla riski yüksek bi hamle olsa da başarı şansları sıfırdan fazla.

Ender dedi ki...

baron oraya, rahat rahat film işleriyle uğraşmak için gitmiştir bence. sonuçta beklenti yok takımdan. varejao gelene kadar da maç kazanmaları mucize diyebiliriz. bence de göbeği rakı tutacak kıvama gelir fakat baron devis bir zamanlar, en fafori oyuncularımdan biriydi. bu son 2-3 sene kötü oynasa da, ondan önce çok başarılı bir oyun kurucuydu.

Era Brown dedi ki...

olan griffin'e olmus. Baron her ne kadar kafasiz bir oyuncu olsa da bir oyun kurucu. Mo'nun malesef boyle yetenekleri yok, clippers'in agresif ve hizli hucum akisinin ciddi sekteye ugrayacagini dusunuyorum.

kaan kural gibi adam dedi ki...

bu kadar sevinemezdim bi takasa zaten basketbolla alaksı yoktu baron davis'in sinema hayatıda biter 15 nisandada cavs semalarında balık tutar

ismet bademi hatırlatan adam dedi ki...

baron semihe atar artık alley-oop pasları