BIY AD

25 Şubat 2011 Cuma

Bosh Fena Çuvalladı

Takımının bu sabaha karşı Bulls deplasmanında 93-89 kaybettiği maçta Chris Bosh denediği 18 şuttan yalnızca 1 isabet bularak ilginç bir başarıya imza attı. Takdir edersiniz ki bu kadar şut girişiminden bir isabet çıkarabilmek oldukça zor bir iş. 1973'te Houston'da forma giyerken 22'de 1 isabet oranıyla bir maçı tamamlayan Mike Newlin'den sonra, 18 ve daha çok şut denediği bir karşılaşmada en düşük isabet yüzdesi tutturmuş oyuncu oldu kendisi.

Gelelim bu kötü performansın nedenlerine... Miami hücumları genellikle bire bir zorlamalar ve yıldızların(özellikle Wade-LeBron) bireysel yeteneklerini kullanarak skora gitmeleri veya arkadaşlarına pozisyon hazırlamaları üzerine kurulu. İkili oyunlar, hücum stratejilerinin çok ufak bir alanını kapsıyor. Bu maçta ise neredeyse hiç kullanmadılar tepeden pick'n roll oyununu ve böylece Bosh'a çok pozisyon hazırlayamadılar. Bosh başkasına ihtiyaç duymadan da sayıya gidebilen bir oyuncu ama onu bu şekilde ligin en iyi uzun savunmacılarından Noah'ın kucağına atmak kötü hücum etmesinin en önemli sebebi oldu. Bu seviyedeki bir oyuncu 18'de 1'le oynuyorsa, bunu yalnızca rakip savunmaya bağlamak saçma olur. Zaten maç içinde kısa bir sürelğine de olsa Boozer geçti Bosh'ın savunmasına. Boozer'a karşı sayı bulamayan bir oyuncu gününde değil demektir. İşte Bosh'ın kötü hücum performansının ikinci sebebi de buydu. Yüksek posttan boş şutlar ve hatta pota dibinden turnikeler de kaçırdı kendisi. E yıldız oyuncular bunlar, şutum girmiyor diye paniğe kapılıp, kendilerini geri çekmez, çekingen davranmazlar. Hal böyle olunca 18'e kadar gitti denediği şut sayısı ve sonuç koca bir fiyasko oldu.

Tek bir maçla yargılayacak değilim kendisini, bu tarz karşılaşmaları her yıldız oynayabiliyor. Esas önemli nokta Bosh'ın içler acısı haline rağmen Heat'in deplasmanda son topa kadar direnebilmesi. Bulls rakibine karşı oynadığı iki maçtan da galip gelmesini bildi bu sezon. Bunlar elbette çok önemli zaferler ama Heat'e, Celtics'in verdiği kadar etkili bir mesaj verebildiklerini söylemek de şu aşamada pek mümkün görünmüyor.

5 FARKLI FIKIR:

DaveJones dedi ki...

İlk 3 çeyrek hiçbirşey oynamadı bulls. Son saniyelerdede lebron eddie house u göreceği yerde üçlüğü panyaya yollayınca maçı alma imkanıda kalmadı.

Borugiller dedi ki...

ooooooovırreytııııııııııt tezahüratları duymaya devam bosh. Ama ayaklara dikkat edelim her topa atlamayalım ekmek parası;)

Adsız dedi ki...

yok noah savunmuş, yok gününde değilmiş bunların hiçbiri sebep olamaz arkadaş.1/18 nedir ya. orta sahadan sallasam 18 tane 2 sini sokarım en az. zaten bosun çektiği şutlar da orta mesafeden ve baskı altında değildi çoğu. tek bir açıklama görüyorum ben; bosh sağlam para yatırmış chicago galibiyetine.

karamazov dedi ki...

http://www.youtube.com/watch?v=p9oInCQNzvs

Bu videoyu da posta eklemek lazım bence. Tam sıvamış.

kaan kural terk dedi ki...

siz bosh'a adam diyorsunuz ya..

bosh'da adam değil..

orta mesafe atmakla power forvet olunmuyor..