BIY AD

25 Şubat 2011 Cuma

Celtics'in Krstic-Green Takası (Analiz)

Kendrick Perkins + Nate Robinson ---> Thunder
Jeff Green + Nenad Krstic + Clippers'ın 2012'deki ilk tur draft hakkı ---> Celtics


Oy oy oy... Ne yaptın Ainge? Bu takımın savunma sertliğini Garnett'ten sonra en iyi temsil eden oyuncunu gönderdin. Hem de hanım hanımcık Krstic ile 3'ten bozma 4 numara Green karşılığında. Niye? Neden? Niçin? Nasıl? Nereden? Nereye? Kim?

Anlatabildim herhalde ne düşündüğümü takas hakkında... Tamam ben her takımın üçlük atabilen bir 4 numaraya ihtiyacı olduğuna inanırım. Ancak bana göre Green bu tanımladığım oyuncunun karşılığı değil. Green bir kere kısa kalıyor, yumuşak bir oyuncu, üçlüklerine ve şutu asla güvenilecek bir seviyede değil. Tek artısı atletik olması, sahayı herkesten önce katedebilmesi ve kısa 5 ile oynayan takımlara karşı 4 numarayı savunabilmesi. Peki bu yeterli mi? Sizce bu saydıklarım yeterli olduğu izlenimini veriyor mu? Elbette vermiyor... Hayır bir de bakıyoruz takıma, pivot pozisyonunda O'Neal kardeşler kaldı o kadar. Tamam Glen Davis de oynayabilir ama o cüce kontenjanında... O'Neal kardeşlerin zaten 2 maçta 1 sakatlandıklarını, sonra en az 1-2 hafta oynayamadıklarını biliyoruz. Playofflar'a bu riskle girmeye değer miydi Green için? Değmezdi bence. Yani aslında derinlik olarak çok da farketmedi Krstic'i de aldıkları için. Ama Krstic'in boyu uzun olsa da oldukça yumuşak bir oyuncu ve savunması (özellikle de yardım savunması) kötü... Kendini savunmayla tanımlayan Celtics, ortalama savunma yapan Thunder takımının en kötü iki savunmacısını niye alır peki? Çünkü Celtics bu yaz Perkins'e verebileceği en yüksek parayı zaten teklif etti oyuncuya ancak Perkins sözleşmesini uzatmadı. Yani transfer döneminde Perkins piyasaya açılacaktı ne kadar para kazanabileceğini görmek için. Bir hiç uğruna pivotunu kaybetmektense, bu takası yapmayı uygun gördü Ainge. Fakat bu sezonki kadroya verdiği zararın farkında değil zannedersem kendisi. En azından Perkins yerine alınan Krstic, NBA'de en iyi orta mesafeden şut sokan pivotlardan biri, böyle bir artıları var yani. Ama savunmada yaşanacak düşüşün yanında Krstic'in bu şutlarının pek önemi olmayacak sanki. Dwight Howard'ı yardım getirmeden yavaşlatan hatta zaman zaman durduran Perkins artık yok. Yani Magic bir anda daha tehlikeli bir takım halina geldi Celtics için. Keza Chicago'nun da uzunları boy olarak üstünlük kurmasalar da boyalı alanı deli gibi işliyorlar. Finalde Batı'dan gelmesi muhtemel Lakers'ın uzunlarını zaten biliyoruz, Rasheed-Perkins varken bile ne kadar zorlanıyordu Celtics. Blog'da daha önce belirttiğim üzere, Perkins'in sakatlığı nedeniyle muhtemel şampiyonluğu gitmişti Celtics'in, o varken içeride üstünlük kuramıyordu Lakers. Şimdi ise göz göre göre takas ediyorlar... Green çok büyük yetenek olsa gam yemeyeceğim.

Thunder için ise gayet güzel bir takas oldu bence. Blog'da defalarca yazdım Green'den kurtulup yerine gerçek bir uzun forvet almaları gerektiğini. Onlar Perkins'i aldılar ve herhalde Ibaka'yı 4 numaraya kaydıracaklar. Aslında onların ihtiyacı da boyalı alandan 1'e 1 oynayarak skor üretecek, Boozer gibi bir oyuncu ama o tarz oyuncular son derece nadir bulunuyor. Böyle idare edecekler yani. Yanılmıyorsam salary cap'lerinde bir maksimum kontratlık yer olacak yazın, Perkins'e yıllık 8 milyon dolar civarı bir kontrat verirler diye düşünüyorum. Bir de şutör guard bulurlarsa tadından yenmez. Bu sezon için ise ilginç bir şekilde iddialı olabilir Thunder belki de... Geçen sezon Lakers henüz playofflarda ısınmamışken, onları eleyebilecek noktaya gelmişlerdi. Ancak boyalı alandaki üstünlüğü sayesinde Lakers turu geçmişti. Şimdi Ibaka, Perkins, Collison ve Mohammed ile müthiş savaşçı ve savunmacı uzunlara sahip Thunder, ikinci turda yine vurdumduymaz bir Lakers ile eşleşirlerse problem çıkarabilirler. Hücumda Westbrook ile Durant'ın sırtına ekstra yük binecek elbette, Green'in yokluğunda rakip uzunlar boyalı alanda takılacaklar. Ibaka orta mesafeden hiç fena şut atmasa da üçlüğe çıkan Green, pota altının açılmasını sağlıyordu Thunder'da. Bir de bu seneki Thunder'ın ufak çaplı da olsa düşüşte olduğunu, geçen sezonki gibi formda ve korkutucu olmadığını eklemek lazım.

Bu arada Perkins üzgünmüş takas edildiği için. Eh sen, senin Perkins olmanı sağlayan takımın teklifini otomatik olarak reddetip "Ben yazın başka takıma giderim %90" dersen, onlar da seni takas ederler ilk fırsatta. Tabii bana göre Green-Krstic ikilisi ne kadar 'fırsat' idi tartışılır...

Son olarak da, farkındaysanız Nate Robinson'a değinmedim bile. Delonte West'in bileği iyileştiği zaman zaten Robinson'a pek ihtiyaçları kalmayacaktı. Thunder'da ise hayal kırıklığı yaratan Maynor'ın yerine enerjisiyle takımı ateşleyebilir...

9 FARKLI FIKIR:

Era Brown dedi ki...

hate robinson , kevin durant'dan daha fazla top kullanmazsa ben adam degilim.

bide birsey sorucam sabonis noah 'in kontrati falan ne durumda neden kimse onu konusmadi bu donemde ?

$afak dedi ki...

Ekşi sözlük'te konuyla ilgili çok iyi bir yorum var ordan çalıyorum: "Bu trade direk failblog'da yer bulur kendine..."

Adsız dedi ki...

hadi Perkins'i yolladin, pota altini yumusattin diyelim, hemen ardindan Harangody ve Semih'i, kimsenin birsey beklemedigi bir draft'in 2. turu karsiligi niye takas ediyorsun ve pota alti rotasyonunu 2 sakat Oneal ve Krstic'e birakiyorsun. Sanki Ainge kafayi bulup arkadaslariyla iddiaya girmis böyle birsey yaparsin, yapamazsin diye

Adsız dedi ki...

Yanlış bir değerlendirme yazısı olmuş .Perkins yokken de bu takım doğu 1.si değil miydi ? Perkins yokken bu takım Miami'yi 2 kez yenmedi mi ? Gitti şampiyonluk demek çok komik olur.Pota altındaki sertlik açığını kapatmak zor . Ama unutulmasın Perkins sakatken KG'nin 5 numara oynadığı sistem çok verimli olmuştu. Ayrıca Jeff Green'in hücum potansiyeli 2.beş için çok faydalı olacaktır . Boston hala şampiyonluk konusunda çok büyük aday. (belki de en büyüğü) + olarak bu takas sonunda Clippers'tan da 1.tur draft hakkı alındı . Bu da çok önemli bir detay.

Deniz dedi ki...

boston forumlarında ainge'nin rasheed ile anlaştığı konuşuluyordu dönmesi konusunda. yoksa hadi perkins'i bir nebze anlarız bedavaya göndermek istemedikleri için ama semih'in gitmesi gerçekten düşündürücü. bu sene boston'un son şampiyonluk şansı. seneye ligin dibine demir atmamak için planlar yapılması çok saçma değil mi? perkins seneye bedavaya gidecekse de gitsin. bu sene takımı şampiyon yapabilecekse bu riski almaya değer.

Adsız dedi ki...

troy murphy nin peşinde koşucaklar büyük ihtimalle
bir de sorum olucak : sene sonunda sign&trade yapamıyorlar mıydı

Adsız dedi ki...

- nba takımları kadrosu 15 kişi
- 12 tanesi aktif olarak kullanılabiliyor
- 23 şubat tarihinde celtics kadrosunda 15 oyuncu vardı.
- perkins takasında 2 gitti 2 geldi.
- celtics sheed'i ve mümkün olursa troy murphy'i imzalamak istiyor.
- 2 oyuncudan kurtulup 13'e düşmeleri ve 2 kişilik yer açmaları gerekiyordu.
- tahmin edin celtics'in bu sene en az kazanan 2 oyuncusu kimdi?
- minimum çaylak kontratları ile oynayan semih ve harangody'i oyuncu almadan takas etmeleri gerekiyordu.
- bu iki oyuncu toplam maç başına 24 dakika süre alıyordu. dolayısıyla onları verip bir birinci tur draft hakkı almak mümkün değil gibi. ayrıca ikisini verip üst sıralardan olabilecek bir ikinci tur draft hakkına sahip ve maksimum 13 oyuncusu olan bir takım bulmak da o kadar kolay değil.
- nihayetinde aranan kan olarak cavs bulundu. trade gerçekleşti.

ekşi'den. ;)

reignman dedi ki...

Sayın Sabonis;

Defans hakkında dediklerine katılıyorum ama Boston'a zaten pivot anlamında zorluk çıkaracak 2 takım var Lakers ve Magic. Magic'in backcourt'u şu Boston'la başedemez. Lakers'ın ise benchi Odom ve Barnes'dan ibaret bence Blake Farmar'ı bile aratıyor ayrıca Bynum'ın kırılganlığı var her an sakatlanabilir bir kumar tabi bu ihtimali dikkate almak.

Perk savunmada ne kadar iyiyse hücumda da o kadar vasatın altındaydı. Pota altında bomboş olmadıktan sonra kolay kolay bitiremez faul yapılır faulleri atamaz. Standart Boston beşinde Rondo'nun şutu sağlam değil. Perkins'de böyleyken rakipler Big Three'ye çok baskı yapıyorlardı. Krstic bu anlamda işe yarayabilir.
Ayrıca rakip pivotu dışarı çekerek Pierce, Green gibi adamlara penetre imkanı da yaratabilir.

Ayrıca Boston M.Daniels'dan az değil bakın hiç adamaklıllı verim alamadı. O yüzden Green gibi bir oyuncu Boston'a güç katabilir. İzleyip göreceğiz.

Adsız dedi ki...

bynum butun playoffu yarım oynadı yuzde yuz bi bynumla seri 7 maça kalırmıydı bilemem ama perkins bi maç oynadı die şampiyon luk gitti çok ağır olmus