BIY AD

24 Şubat 2011 Perşembe

Deron Williams - Devin Harris Takası (Analiz)

Deron Williams ---> New Jersey Nets
Devin Harris + Derrick Favors + 2011 Nets'in ilk tur draft hakkı + 2012 Warriors'ın ilk tur draft hakkı (ilk 7 sıra korumalı) ---> Utah Jazz


Hoppala. Nasıl yani ya? Dersten çıktım, eve geldim; aldığım ilk haber Jazz'ın Deron'ı Nets'e gönderdiği oldu. Transfer döneminin bitmesine 24 saat kala inanılmaz şaşırtıcı bir gelişme. Hayır daha iki hafta önce Sloan, Deron'la tartışınca istifa etmemiş miydi? Bunun nedeni de Jazz yönetiminin "Deron bizim geleceğimiz, biraz ona iltimas göstermek lazım" şeklindeki kafa yapısı değil miydi? Sloan'un istifası üzerine tu kaka mı oldu Deron? Yok ben anlamıyorum.

Hayır yani, bir de Deron'a karşılık, her zaman sakatlanma riski olan, 3 yıldır beklenilen gelişmeyi gösteremeyen, 2013'e kadar sözleşmesi süren Harris'i aldı Utah. Perşembe gününe kadar biraz daha zorlasalar, çok daha iyi teklifler alabilirlerdi. NBA'de Deron'ın değeri, Carmelo'nunkine son derece yakındır yani. Carmelo "Ben takasımı istiyorum, etmezseniz serbest kalıp bedavaya giderim" deyip Denver'ın elini zorladı. Buna rağmen harika bir takas yaptılar. Utah'ta böyle bir aciliyet yokken, neden ortalama bir pakede razı olduklarını açıklayamıyorum. Chris Paul bile dayanamamış Twitter'ından "Deron Nets'e? Rezalet, yok artık." gibi sözler yazdı. Bu arada Favors'dan çok ümitliymiş Utah. Takastan sonra telefonlar çalmaya başlamış Favors için ancak böyle bir niyeti olmadığını açık açık belirtmişler... Bakalım NBA'de henüz faul yapmak haricinde bir işe yaramayan Favors'a, Deron-Harris arasındaki fark kadar değer veren Jazz ileride bu takası nasıl hatırlayacak...

Şimdi 24 saat içinde Kirilenko'nun bu yaz bitecek olan 18 milyon dolarlık kontratını da gönderecekler mi bir yere, asıl soru bu. Al Jefferson, Mehmet Okur ve Millsap gibi isimlerin bile gidebileceği konuşuluyor ama o kontratları birilerine kakmak için büyük yöneticilik başarısı lazım. Ha Deron'ı verdikleri gibi kötü bir takas yapmaya razılarsa bilemem... Bu sezon bence playoff'a kalmayı başarırlar ancak gelecek seneden itibaren şu takımda neler olacağını kestirmek pek mümkün değil. Kadronun böyle kalmayacağı kesin gibi. Aynı oyuncuları tutsalar bile Devin Harris gibi dengesiz bir guard ile nereye kadar ilerleyebilirler bilmiyorum. Dün hazır haber sıcakken hemen yazayım dedim, draft haklarına değinmeyi unutmuşum. Draft hakları kesinlikle güzel Utah'ın yetenek avlaması için, özellikle bu sezonki Nets hakkı yükseklerde olabilir. 2011 draft'ının zayıf olacağı konuşuluyor ama draft sınıfı ne kadar zayıf olsa da, aralarından güzel parçalar buluyor iyi araştıran ve şansı yaver giden takımlar. O nedenle bu draft hakları iyi kullanmaları duurmunda, Deron takası biraz daha dengeye gelebilir Utah adına.

Nets tarafından bakarsak; Carmelo'nun peşinde koştular o kadar ancak sonunda süper yıldızı New York'a kaptırdılar. Hemen ertesi gün ise bir anda talih kuşu kondu kafalarına. Tabii o konan, bu dönemde Twitter kuşu da olabilir. Öyle veya böyle, Carmelo ayarında bir oyuncuyu neredeyse bedavaya takıma kattılar. Önümüzdeki yaz maksimum kontrat verebilecek nadir takımlardan biri olacak Nets ve Dwight Howard'a imza attırabilecekleri konuşuluyor. Brooklyn'e taşınmaları da cabası. Ah bir de 2010 yazında Travis Outlaw'a dünyanın en saçma kontratını vermeselerdi, Nets'in geleceği çok ama çok daha parlak olurdu. Deron gelince şu anki takımın bile bir anda çehresi değişti yahu. Deron - Morrow - Outlaw - Humphries - Lopez. Ribaund almayı unutan pivotumuz biraz kendine gelse çok da kötü değiller esasında. Ama tabii Sloan ile "dediğim dedik" bir hoca olduğu için tartışan Deron'ın, Avery Johnson'ın o sesine nasıl katlanacağını merakla bekliyorum. Takas olmayı hiç beklemediğini ve bu takası kendisinin istemediğini belirtmiş Deron. Prokhorov'un onu ikna etmek için işe koyulması lazım, çünkü 2012 yazında her ne kadar Dwight'ın peşinde koşacak olsalar da, Deron da oyuncu opsiyonunu kullanarak serbest kalabilir. Bu durumda Nets herhalde bir 5-10 sene daha toparlanamaz. O yüzden Brooklyn kozunu ve 2012'de takımı nasıl geliştireceğini Deron'ın beynine kazımalı Prokhorov.

6 FARKLI FIKIR:

mucho dedi ki...

Nets ise Carmelo'nun peşinde koştu o kadar, Nets'e kaptırdı.

Sanırım Knicks olacak o

Kaan Eren dedi ki...

Prokhorov'un Knicks'in Anthony'i almasi uzerine cok enteresan bir soylemi oldu. 'Biz son ana kadar Anthony isinin icinde olduk bu sekilde NY'un elinde ne varsa ortaya koymasini saglayacaktik' dedi ve sagladi. En basta NY'un Anthony icin elinde yeterli takas araci olmadigi dusunuluyordu, Felton, Gallinari isimleri hic ortada yoktu. NY rest cekti bir anlamda ve bana gore geleceklerini cope attilar. Ve su an bircok Knicks taraftari Amare/DWill(ya da CP3)/Gallinari trio'sunun Amare/Anthony/Billups triosundan daha efektif oldugunun farkinda ve bu bakimdan iki seneye Brooklyn'li olucak Nets'i kiskanmaya basladilar. Cok da iyi bilindigi gibi DWill gibi bir guard'in Free Agent cekme konusunda Anthony'den daha basarili olacaktir.

Simdi Nets'in onu acik tabi Deron'a bu organizasyonu iyi satarlarsa. Bir NJN taraftari olarak Harris sonrasi super bir degisim yaratacagini dusunuyorum DWill'in. 2012'de cok enteresan seyler olacak ve son olarak hatirlatiyim Prokhorov 5 sene icinde final oynayacagiz sozunun arkasinda...

Adsız dedi ki...

2 tane de draft hakkı var. bir tanesi 2011 new jersey ki bu hak lottery olacak, ne çıkacağı belli olmaz. diğeri de 2012 golden state hakkı, bundan da iyi şeyler çıkabilir. sadece oyuncu takası olsa çok daha saçma olurdu, ha bu haliyle de baya acayip ama.

Adsız dedi ki...

2 adet te birinci tur draft hakkını da aldı, bu da yadsınır bir şey değil. iyi kullanılırsa avantajlı olur utah.

kalabay dedi ki...

Bence Nets,Utah'a bu takasta tecavüz etti.Sloan'ın ayrılmasından sonra takımın Will'in takımı olması bekleniyordu,ama bence eleman açık açık Utah gibi ufak bir pazarda kalmayacağım demiş olmalı,yoksa neden taks edilsin ki?
Utah bu takası 1 ay önce yapsa idi bu sene play-off'a bile giremez idi...

Adsız dedi ki...

2 adet birinci tur draft hakkı var utah için direk kazıklandı diyemeyiz sonuçta deron bundan sonra ne kadar yararlı olacaktı bilinmez utah'a tamam daha iyi bi takasla gönderilebilirdi o konuda haklısınız ama aldığı oyunculardan çok draft hakları önemli bence