BIY AD

26 Şubat 2011 Cumartesi

Detroit'te Soğuk Rüzgarlar

Detroit cephesinde oyuncu ve koçlar arasında süren anlaşmazlık sınır noktalara ulaştı. Sixers maçından önce şut antrenmanını boykot eden basketbolcular az önce biten maçta benche mahkum edildi. Kaynaklara göre Prince, Hamilton, McGrady ve Wallace'ın idmana katılmadığı Daye ve Stuckey'nin ise son bölümüne katıldığı söylenmiş. Detroit yönetimi ise takımda bir iç huzursuzluk olduğunu önlemek adına tek tek oyuncularının neden katılmadığının bahanelerini basına açıklarken Hamilton hakkında birşey söylememeleri de dikkatleri çekmişti. Kuester ise 'Biz de sağlıklı olanlarla ilgileniriz.' diyerek sert bir çıkış yapmıştı. Bu akşam gördük ki yukarıdaki 6 ismi kesti Kuester ve geriye kalan 6 aktif oyuncu ile Sixers karşısında mücadele etti. Elbette bu daracık bir rotasyonla Sixers'a karşı zayıf kaldılar.

Yenilgiden çok önemli olan nokta ise takımdaki oyuncuların Kuester'e olan saygılarının tamamen sıfırlandığını gördük. Kuester ikinci periyodun sonlarına doğru oyundan atılmış ki izlemediğim için neden atıldığını bilmiyorum ancak Kuester'in oyundan atıldığı sırada antrenmanı boykot eden benchteki oyuncuların gülmeleri de dikkatlerden kaçmamış. Tamam belki koçun yönetiminden veya rotasyon seçimlerinden memnun olmayabilirsiniz ama bu yapılan da saygısızlıktır. Koçun oyundan atılıyor sen benchte acınacak haline gülüyorsun. Kuester'in sezon başından beri duruşu net bu konularda geri adım atmadı bugüne kadar ancak bir-iki oyuncu ile tartışma yaşardı neredeyse takımın yarısının antrenmanı boykot etmesi ve benchte de böyle bir saygısızlığa imza atmaları çok ciddi sorunların olduğuna işaret.
Aşağıdaki videoda Kuester'in atılma anını ve oyuncuların tepkisini görebilirsiniz.

NOT: Video için bigben'e teşekkürler.

Link

7 FARKLI FIKIR:

bigben dedi ki...

Sevgili Mert,

Kuester, 2004 şampiyonluğu zamanında L. Brown'ın asistanıyken oyuncularla iyi iletişim kurduğu için çok sevilirdi. Ayrıca sürekli belirttiğim gibi çok başarılı bir hücum planlamacısıdır. Fakat baş antrenör olarak iki sezondur sorun yaşamadığı oyuncu kalmadı. Yazınızda, bir-iki oyuncu demişsiniz fakat Hamilton dışında Prince kendisine komik demişti, C-Vill geçenlerde eleştirmişti. Stuckey ile iki defa maç içinde tartıştı. Wallace'la da arası pek iyi değil. Maxiell'ı basına şikayet etti. Ve diğerleri... İşin kötü tarafı genç kadronun abileri bunlar.

Dumars ise çaresiz. Karen Davidson, onun elini kolunu bağlıyor. Yapılacak şey belli: Bu sezonu kazasız geçip sene sonunda genç oyuncuların yetişmesinde katkı verebilecek tecrübeli bir koçla anlaşmak ya da Bill Laimbeer efsanesini Palace'a getirmek.

bigben dedi ki...

Şöyle bir görüntü var: http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=FzK-YbJWb_c

Ayrıca Michigan medyası ve Espn'de Marc Stein, Kuester'ın gönderilmesi gerektiğini yazmış.

Adsız dedi ki...

nereden biliyorsun kuester'e güldüklerini? kaan kural ağızlarını mı okumuş?

Adsız dedi ki...

beyler tmac sesli gülmüş diye duydum

Xscape dedi ki...

nba tamamen oyuncu ve menejerlerinin kontrolundeki bir lig olmaya dogru surukleniyor. bu olay da baska bir ornek olmus.

Adsız dedi ki...

yazıkkk

Bütün borular sizin olsun dedi ki...

Eğer bir müdür veya patrondan nefret ederseniz (ya da nefret ettirilirseniz) gülmek filan saygısızlık olmaz bence. İş hayatında başıma geldi insanın nasıl ağırına gidiyor yaşamayan bilmez.

Detroit'te neler oluyor bilmem ama tüm takımla sorun yaşayan bir koça gülmek saygısızlık gibi gelmiyor bana.