BIY AD

23 Şubat 2011 Çarşamba

Gallinari Clippers'a?

Takasın son gününe 48 saat civarı bir süre kaldı ve dedikodular iyice arttı. Carmelo takasının bir parçası olarak Denver'a giden Gallinari de bu dedikodularda adı sıkça geçen oyunculardan biri. Denver'ın Gallinari'yi 1. tur draft hakkı karşılığı Clippers'a yollayabileceği konuşuluyor. Tabii bu draft hakkının sahibi Minnesota ve draft hakkı eğer ilk 10'da olursa bu sezon -ki %99.9 öyle olacak - Minnesota'da kalacak. Ancak 2012 sezonunda bu hak korumasız ve bu sezon olmazsa bile en kötü gelecek sezon draft hakkı Clippers'a geçmiş olacak.

Aslında biraz karışık bir durum olduğunu söylemek gerek. Öncelikle Denver ne düşünüyor Carmelo takasından sonra? Çünkü oldukça iyi parçalar aldılar ve liderlerini kaybetseler de kağıt üzerinde fazla birşey kaybetmediler. Ellerinde Lawson, Felton, JR Smith, Gallinari, Chandler, Nene, Harrington, Afflalo gibi değerli parçalar ve hala Batı konferansında playoff'a oynayabilirler. Vermeleri gereken karar ise açık. Bu dönemi playoffa oynayarak mı geçecekler yoksa hamlelere devam ederek 1-2 sezon sonra şampiyonluğa oynayan bir takım mı kurmak isteyecekler. Verecekleri karar doğrultusunda Gallinari'yi yollayabilirler sonuçta ellerine geçecek draft hakkı -Minnesota'nın yine kötü olacağını düşünürsek- ilk 5 civarında olacaktır. Ancak bu kadroyla mücadele edeceklerse Gallinari'yi karşılığını 1.5 sezon sonra alacağın bir takasla yollamanın bir mantığı yok. Sonuçta Gallinari ligin en değerli şutörlerinden biri.

Clippers cephesinde ise Gallinari'nin tam istedikleri oyuncu olduğunu söyleyebilirim. Burada Clippers'ın 3 numarada sıkıntı yaşadığını da belirtmek lazım. Hem de Gallinari, Griffin'e gelen ikili sıkıştırmalarda ve kısaların içeri penetrelerinde ceza şutlarını atabilecek ligdeki en iyi isimlerden biri. Ayrıca Gallinari eklemesiyle oluşacak beşte oldukça etkileyici; Baron Davis-Eric Gordon-Gallinari-Blake Griffin-DeAndre Jordan (Chris Kaman) Ancak yazının başında da belirttiğim gibi bu takasın olması için Denver'ın Gallinari'ye ihtiyaç duymayacağını düşünmesi ya da yeniden yapılanma hamlelerine devam etmek istemesi gerekiyor. Ben Denver yerinde olsam bu kadroyla devam etmek isterdim zaten şu an playoff potasındalar -Batı'da 7.ler- ve bu kadro playofflar'akalmayı başaracaktır.

6 FARKLI FIKIR:

aks111 dedi ki...

Şunu sorucam.clippers bu draft hakkını vermezse şimdi 2012 de ilk 10 dan seçim yapabilir diyor yazıda.peki 2012 de griffin in yanına iyi bir genç daha alamazlar mı draftla.zaten bu seneleri boşa gidicek gallinari için değer mi draft hakkı ?.tabi bu draftlar karışık başka sebebide olabilir bilmiyorum :).

Adsız dedi ki...

umarım bu draft gerceklerşir griffin'in pas yeteneği ile gallinari ikili sıkıştırmalarda çok yararlı olur.

mucho dedi ki...

Clippers her türlü kabul etmeli bence takası.Galinari'den iyi bir çaylak seçebileceklerini düşünmüyorum.Bence şuan arayışta olan sadecce Denver değil, Clippers'da ileriki yıllar için ciddi yatırımlar amaçlıyor.

Doğuş dedi ki...

@aks111
alabilir tabii ama baron'un oynayacağı 1-2 sene daha varken o yıllardır bekledikleri playoff potasına bir an önce girmek isterler bence. sonuçta clippers nba'in en loser takımlarından biri. belki de en loserı. bu yüzden hazır griffin'i yakalamışken, baron'da griffin'le az da olsa canlanmışken seneye playoffa oynamak isteyeceklerdir. ha tabii o draft hakkı beklenir, bi 3 numara seçilir hatta gerekirse kaman ile bir guard takas edilir yine olur. ama bundan 2 sene sonra olur.

calvin dedi ki...

draftı beklemeleri çok saçma. süperstar çıkacağını beklemeniz lazım sadece eğer gallinariden iyi bi seçim olmasını umuyorsanız. gallinari gelişmekte olan bir yetenek. düzgün bi sistemde çok da iyi bi skorer olabilir. clippersın ekmeğine bal sürer bu takas.

liverpoolandkop dedi ki...

Clippers'ın Gallinari'den iyisini darft edeceğinin garantisi yokken ve takıma cuk oturacakken havada kapması lazım. Hazır Griffin'de varken, havada kapmak zor olmaz zaten. =)