BIY AD

20 Şubat 2011 Pazar

Hoşgeldin Smaç Yarışması, Nerelerde Kalmıştın?


Link
İkinci bölüm için tık

Dün Çaylak maçı sonrası uyumadan dışarı çıkıp 14 saate yakın dolandım durdum. Gece yarışmaları izledikten sonra da haliyle bayılmışım. Ancak yazıyorum ondan. Efendim evet yıllar sonra insanları bayan smaç yarışmasından, heyecan veren versiyonuna geri dönmüş olduk. Her oyuncu, bugüne kadar görülmemiş birşeyler yaptı ve insanları heyecanlandırmayı başardılar. Gerçi burada İbaka'ya biraz sitemliyim. Yarışmanın sonunda da herkesin favorisi Griffin, SMS ve internet oylaması sonucu farklı bir şekilde kazandı.

Yukarıdaki videoda İbaka'nın ağzıyla oyuncağı alıp bastığı smaç hariç dün geceki bütün smaçlar var zannedersem. Onu da McGee'nin yarışma öncesi yayınladığı videoda görüp oradan çalmış olması hoş değildi bence. Ayıp etti. McGee de başka şeyler yapmak zorunda kaldı finalde. En başta şunu söyleyeyim, sanki ilk tur ikinci turdan daha güzeldi. DeRozan'ın potanın altından geçip tek eliyle çevirip vurduğu smaç çok estetikti mesela. McGee'nin çift potaya bastığı harikaydı. İyi ki gidip ikisine dümdüz basamadı bence çok daha az etkileyiciliğe sahip olurdu, alley-oop tat kattı. Ayrıca 'gerçek' smaçlar gördük bu sabaha karşı, o benim açımdan çok önemliydi. Mesela Griffin'in 360 smacı, gerçek bir 360'tı, öyle çakma değildi yani. Zıpladığı ayağını hiç açı değiştirmeden, dümdüz bastı, potaya dik açıyla. Bu tür smaçlarda hep güç alınan ayakların baştan yamuk basıldığına ve avantaj getirdiğine şahit oluyorduk. Bakın deneyin evde iki türlü de zıplayıp 360 derece dönmeyi, dediğim farkı anlayacaksınız... İnanılmaz farkediyor. İbaka'nın serbest atış çizgisinden bastığı da gerçekti mesela. Çizgiye bile basmadı adam. Ama geçmişte defalarca kez yapıldığı için biraz burun kıvırılıyor artık bu smaca. Griffin'in potanın yanından alarak vurduğu değirmen beni pek de etkilemedi. Kaan Kural yayında "Dwight'ınkini değirmenle yaptı" dedi ancak sanırım Dwight'ın topu nerden alıp getirdiğini unuttu o sırada. Griffin daha yerden yarım metre falan kalkmışken topu alıp, bir değirmen vurdu yani öyle inanılmaz birşey yoktu bana kalırsa. Keza aynı şekilde DeRozan da 'sözde' bir Iggy smacı vurdu potanın altından gelerek ama o da aslında topu potanın arkasından falan almadı, gayet panya ile aynı hizzada aldı... McGee'nin üç topla yaptığı smaç ağızları açık bırakmasa da güzeldi mesela. Burada Kaan Kural'ın dediğine katılmamak elde değil. McGee dümdüz smaçlar yapmak yerine, havada vakit gerektirecek ve insanları etkileyecek şeyler seçti. Zaten McGee uzun olduğu için, oralarda rahat rahat vakit geçirebiliyor, istese havada bir bardak su alıp, içtikten sonra yere inebilir.

Finalde ise Griffin'in panyalı dirsek smacı çok güzeldi ne de olsa en ünlü smaçlardan birine alley-oop kattı. Ama uzun bir oyuncu yapınca Majesteleri veya Carter kadar etkileyici olmadı sanki. Bu arada yaptığı açıklamaya göre 2000 senesinde Vince Carter'ı izlediği zaman gaza gelmiş Blake, 2.40'lık potasına bisikletinin üzerinden atlayarak smaç basmış. McGee'nin potanın altından geçerek sol değil sağ eliyle ters vurduğu smaç belki de gecenin en güzel smaçlarından biriydi. Ters kolla o smacı yapmak hiç ama hiç kolay değil, üstelik kafayı panyaya vurmamak için iki büklüm olmuşken. Müthişti bence. Griffin ve araba olayına gireyim hemen... Arabayı getirdiklerinde üstü açık değil de kapalı arabayı görünce çok heyecanlanmıştım çünkü bu 30-40 santim ekstradan havalanmasını gerektirecekti Griffin'in. Ama o arabanın üzerinden değil de kaputun üzerinden vurdu smacı ve büyük hayalkırıklığı yarattı bende. Şuna eminim mesela, dün yarışmaya katılan 4 isim de bu smacı yapabilir rahatlıkla. O zaman ne anlamı var ki? McGee'nin son smacı da "Bitse de gitsek" modundaydı. Bu yüzden ilk tur daha güzeldi bence.

Son olarak da garip garip el sallayan McGee'nin annesine selam ediyorum buradan. O nasıl bir enstantaneydi öyle ya?

16 FARKLI FIKIR:

Adsız dedi ki...

gerçekten öyle dediklerinin çoğuna katılıyorum, derozan'ın ilk smaçta hakkı yendi ona değinmemissin ama

Adsız dedi ki...

gerçekten öyle dediklerinin çoğuna katılıyorum, derozan'ın ilk smaçta hakkı yendi ona değinmemissin ama

Adsız dedi ki...

ohhhhaa gerçekten dediğin gibi 360 zıpladım iki türlü de. ayağı düz basınca fazla zorlaşıyor.

nikkor dedi ki...

sanırım griffin arabalı smacı direk baron davis in üzerinden topu alarak yapacaktı ama izin vermedi takımı vs.

GrandVizier dedi ki...

Çoğuna katılıyorum bende,derozenın ilk smacının cok hakkı yendi yalnız,richardson yada carterın kinden altta kalır yoktu,griffinin yandan vurdugu gecenin en kötü smacıydı bence,he ama ilk denedigi gibi yapabilse inanılmaz olurdu o ayrı.

Unknown dedi ki...

griffin in o smacı marko miliç ten çalıntı ki o marko direk arabnın tavanının üzeirnden uçmuştu...Griffin hiç de atletizmine yakışan bir smac yapmadı finalde..

Onun dışından ibakanın oyuncak ayılı smacı hariç hepsi bence insan üstü smaclardı..

De Rozan ın ilk smacının hakkı her zmanki gibi yenmiştir..insaf bee 44 lük smac mı o...İbaka nın faul çizhgisinden uçtuğu herkesin yaptığı değil ne MJ ne Dr J oralardan basmadı.. dikkat edelim..

Sözün özü bu 4 lünden hangisi çıksa her sene 1. liği alır gibi bundan sonra..

Zahid Dinçer dedi ki...

bir önceki postta, demar derozan javale'in yerine üst tura çıkmalıydı demişsin. ama javale zaten açık ara 1. olarak çıktı. belki griffinin yerine çıkmalıydı.

sabonis dedi ki...

ben demedim onu, altta yazıyı yazanların isimlerine dikkat ;)

Bütün borular sizin olsun dedi ki...

Bence;

1-Derozan çok güzel bir smaç vurdu ama Mcgee'nin çift potalı smacı kadar orjinal miydi? Kesinlikle değil.

2-Griffin'in ilk smacı harikulade.Bunu , Mcgee bizi büyüleyip "Griffin daha napabilir " diye düşündürtürken yaptı. Chris Webber bile şaşırdı. Sanırım Mcgee'nin ilk smacının ardından Griffin'in böylesine bir msj (veya cvp) verebilecegini kimse sanmıyordu. İlk smaçlar bunlarsa allahım 2. , 3. , 4. smaçlar nasıl olacak kim bilir dedirtti.

3-Evet Ibaka Jordan ve Doctor'un 1 adım gerisinden inanılmaz uzaktan vuruyor smacı ama Mcgee ve Griffin kadar etkileyici miydi? Kesinlikle deil! Neden? Çünkü;

Yaratıcılık = sıfır
Estetik = çok az

Haa ,Zorluk = inanılmaz o ayrı konu...

Daha önce gördüğümüz bir smaç, etkisi az o yüzden.

4-Griffin 2. smacını ah keşke yapabilseydi.Allahım muhteşem olurdu.Çok üzüldüm yapamamasına :(
Baron Davis o nasıl bir pastır la öyle,adam gibi atsan yapcak belki.Sitemim Baron'a!

5-Mcgee'nin panyanın altından eğilip bükülüp ikiye üçe katlanarak ve ters eliyle bitirdiği smaç bence harikuladeydi.Hakettiği değeri görmedi.

6-Ibaka'nın yardım aldığı uzakdoğulu bebe , oyuncaklı smaçtan daha çok etkiledi. İyi rol yaptı sıpa :D Sunucu kadın da smaç bitimi çok komik çekiştirdi "güvenlik götürün şunu!" lafına koptum.

7-Griffin arabanın kaputundan değil de üstünden atlasa efsane ötesi olurdu. Bu haliyle de iyiydi ama üstünden atlayacak sandık,kaput olması biraz değerini düşürdü. Dedim "bunu yaparsa Griffin yapar" ama olmadı.

8-Dirsek smacı....Bilmiyorum çok güzeldi ama Carter kadar estetik değildi sanki.Ama yine de heyecan getirdi.Baya sallandı çemberde :D

9-Haa az daha unutuyordum. Griffin'in araba smacında koro meşhur şarkı "I believe I can fly"ı daha uzun ve sesli,net duyulacak şekilde söylemeliydi.Bir yanda araba , bir yanda I believe I can fly.Dedik kesin arabanın üstünden atlayacak.Şarkı da müthiş uyumlu olurdu ah yapaydı.

İdmanlarda üstünden atlayabilmiş mi merak ediyorum.Nba takımlarının sakatlamaya yönelik riskli hareketleri yasaklamasını ilk defa istemedim, bu smacın gerçekleşmesi adına.

Son olarak lafım İsmail Şenol'a.

Ulan İsmail! nedir bu "yok artık,yok artık" lafı. Sanki kelime dağarcığı 100 olan,Türkçe'yi kullanamayan, hiç kitap okumamış internet çağı bebeleri gibi sunum yaptı arada. Koskoca NTV'de spiker olmuşsun.Futbol da sunuyorsun Basketbol da.Horace Grant'in katıldığı programda simültane çevirmenlik de yaptın. E arkadaş bu mudur yani yapabileceğin spikerlik! Hadi 1-2 kere ağzından kaçırdın yok artık lafını.Üst üste 10 kere mi söylenir.Ne yok artık'ı! Adam çatır çatır yaptı işte smaçları. Beyin kilitlenmiş gibi jeton takıldı kaldı.Sanki bana basketbol prefesörü de,neyin yapılıp neyin yapılamayacağını anlatıyor.Çok zor filan der geçersin.Bu ne la "yok artık". Bu biraz da Murat Kosova'dan geliyor sanırım.Hem vurucu hem etkileyici hem de gençliğe hitap edebilecek özenti üniversiteli tipi slogan bulma çabası."Yok artık Lebron James" gibi örneğin...

Bütün borular sizin olsun dedi ki...

O nasıl bir el sallamadır McGee'nin anası!?

Dr J de dudaktan yapışıverdi. :D

Unknown dedi ki...

bazen jüriyi anlamak zor oluyor ve de nba editörlerini.ben de kendi sıralamamı yapıyorum arkadaş :D
1-DeRozan-Show stopper
2-Griffin dirsek, McGee çift potası, Ibaka serbest atış çizgisi(ki harbiden serbest atış çizgisi öyle içerden adım çalmaca yok)
3-Griffin 360, DeRozan East Bay Funk Remix, McGee pota altı
4-Griffin yandan yel değirmeni ve araba smaçları
5-McGee 3 top
6-Ibaka teddy bear
7-McGee panyalı

Adsız dedi ki...

Griffin topu Davis'ten almak yerine elinde topla kendi gitse belki arabanin üstünden de yapabilirdi smaci. Isin icine alley-oop katmasi smaci daha estetik yapmis. Bu smaci Marko Milic'in smacindan ayiran nokta da bu aslinda. Araba ve alley oop.

...S.f.R... dedi ki...

Hakketten arkadaş Mcgee nin annesi o nasıl bir el sallamadır ya deli etti beni. Ibaka faul çizgisinden bastığı smaç için övgüler yagdırmışsınızda James White Türkiyede onu bacak arasından yaptı ya :) Ayrıca Ibaka nın boyu da uzun oldugu için pek estetik durmadı. Bana göre de Derozan ve Griffin in ilk smaçları en iyileriydi.

liverpoolandkop dedi ki...

Video da sorun mu var?

liverpoolandkop dedi ki...

Video da sorun mu var?

sabonis dedi ki...

patlamış, başka bi tane koydum