BIY AD

23 Şubat 2011 Çarşamba

Magic Bir Takas Daha Kovalıyor

Söylentiler bitmek bilmiyor. Geçtğimiz günlerde Troy Murphy'nin adı çok kere anılmıştı Magic'le. Bu kez çıkan haberler, Zach Randloph'a talip oldukları yönünde. Takasın gerçekleşmesi uğruna Jason Richarson ve Brandon Bass'i gözden çıkardıkları belirtiliyor.

Birincil hedefi şampiyonluk olarak gösterilen bir takım ilk beşinden iki oyuncuyu birden Zach Randolph için feda etmeyi göze alıyorsa, o hedefin çok da radikal olduğunu söylemek mümkün değil. Benzer şekilde kadro yapılanmasının da iyi olmadığı sonucu ortaya çıkıyor bu takas isteğiyle. Öncelikle takasın gerçekleşmesi halinde lige büyük bir heyecan getireceğini söylemek gerekir. Çünkü bir önceki takas hamlesiyle geldikleri nokta Magic'in hala şampiyonluk yarışında muhtemel rakiplerinin hayli gerisinde olduğunu gösteriyor. Yani yaklaşık 2 ay önce değişen ve şimdilerde oturmaya başlayan yeni düzen de şampiyonluk için umut vermeye yetmedi. Takım biraz daha hızlı tempoyu benimseyen, ofansif bir kimliğe büründü ama bunun yanında defansif zaafları ortaya çıktı ve gidişat yapılan hamle öncesine nazaran kötü. Gelin görün ki o takas gerçekleştiğinde düşündüklerim bugün de geçerli. Madem mevcut rotasyon ve sistem şampiyonluk için umut vermiyor o halde neden bir hamle daha yapılmasın ki...

Her şeyden önce Randolph'un takıma katılması sistemin iyiden iyiye değişmesi demek. Lewis'in yerine Bass'in monte edilmesiyle takım hücumu biraz daha boyalı alana doğru kaymıştı. Randolph'un da gelmesiyle senelerdir süren sistemden nihayet vazgeçmiş olacaklar ki şahsi fikrim mevcut sistemle bir takımın asla şampiyon olamayacağı yönündeydi zaten. Aynı zamanda kağıt üzerinde daha ürkütücü bir takım olacakları aşikar. Howard-Randolph ikilisi daha önceden görmediğimiz bir ribaund dominasyonuna gebe. Bass mücadele ediyor ve kendisine biçilen rolü en iyi şekilde uygulamaya çalışıyordu ama fiziki açıdan dezavantajları vardı. Bu dezavantajlar da takdir edersiniz ki düzelticek türden değil. Zach Randolph ise bu konuda ligin önde gelen isimlerinden. Güç ve yeteneği bünyesinde barındıran birkaç uzundan biri. Zaten onun bu konularda kariyeri boyunca bir noksanı olmadı, kendisi daha çok zihinsel açıdan eleştirildi. Ama son yıllarda herkesi şaşırtacak derecede bir olgunluk hasıl oldu oyununda ve bu da kendisini aranan oyuncu haline getirdi. Howard'ın yanında işe yarayacağı tartışılır ama Bass'e oranla pota altında çok daha iyi bir bitirici. Aynı zamanda ofansif ribaundlarda etkili ve kendi pozisyonunu yaratabilen bir uzun. Yani hücumda verimli olabilmesi için başka birine ihtiyaç duymuyor. Bu da Magic 4 numaralarında görmeye alışkın olduğumuz türden bir özellik değil.

Verilecek isimlerden Richardson takımı şampiyonluğa taşıma potansiyeli olan bir oyuncu değil. Keza Bass de anca iyi bir bench oyuncusu olarak katkı verebilir hedefi şampiyonluk olan bir takımda. Bass'in yokluğu Anderson-Randolph ikilisiyle aranmaz zaten. Redick de son zamanlarda inişli çıkışlı bir performans sergilse de Richardson'ın boşluğunu pekala doldurabilir. Yine son zamanlarda komik videoları süsleyen savunma özelliği Richardson'ın biraz gerisinde kalsa da takımın yumuşak karnı olacak seviyede de değil. Ama bana sorarsanız takımın esas sorunu hala oyun kurucu pozisyonunda o ayrı konu.

Muhtemel bu takası Magic açısından değerlendirdik ama işin bir de diğer boyutu var. Grizzlies batıda playoff kovalarken ve Jazz'in yarım galibiyet kadar arkasına gelmişken, takımın en büyük silahı Randolph'u niye yollasınlar. Alacakları parçalardan Richardson'ı geçelim bir kere. Takımda benzer pozisyonundaki oyuncuları sıralamaya kalksak buradan Memphis'e yol olur. Bass de savunmada belki daha yararlı olabilir ama hücumda asla Randolph'un boşluğunu doldurabilecek bir isim değil. Bu sebeple Grizzlies için kalan kısa dönemde riske edilmesi fazla lüks bir hamle olur görüşündeyim.

2 FARKLI FIKIR:

Cetin dedi ki...

Arenas'la nelson'ı 1-2 oynatabilirler bu takasla ki bence asıl sıkıntı topun kıymetinden bu kadar habersiz 2 oyuncunun oynaması ile başlar.

Adsız dedi ki...

deron williams nets'e gidecek diye haberler varmış. ne diyorsunuz? bilginiz var mı?