BIY AD

25 Şubat 2011 Cuma

Melo Maç İzletir

Can abi bahsetmişti Melo'nun ilk maçı için artan bilet fiyatlarını. Bilet fiyatları son maça göre %222 artmıştı. Şimdi de Melo ve Billups'ın ilk maçının reytingleri belli olmuş. Aslında sonuç pek şaşırtıcı değil ancak çok etkileyici; Melo'nun ilk maçında yakalanan reyting son 16 yılda normal sezonda yakalanan en yüksek rakam. Peki 16 yıl önce nolmuştu? Onu da hatırlalım, Jordan basketbolu ilk bıraktıktan sonra tekrar basketbola dönmüş ve Madison Square Garden'a ayak basmıştı. "Double-nickel" yani. Jordan o maçta unutulmaz bir performans sergilemiş ve 55 sayı atarak takımını galibiyete taşımıştı. İşte Milwaukee ile oynanan maç, bu maçın ardından en yüksek reytinglere ulaşmış.

Sadece bu kadar da değil. Bunda önce ulaşılan en yüksek reyting -Boston maçında- 3.61 iken Milwaukee maçında bu rakam 6.75'e ulaşmış. Yani neredeyse 2'ye katlamış. Sezon ortalamasının da 1.62 olduğunu düşünürsek gerçekten etkileyici bir rakam yakalanmış. (Kıyaslama için şunu vereyim: Lost'un final bölümü zannedersem 6-6.5 arasında bir rating almıştı. /Can)

5 FARKLI FIKIR:

Adsız dedi ki...

Kaan kural demişti galiba carmelo amerika da çok seviliyor diye. Reytinglere bakınca haklılık payı olduğu görülüyor.

Adsız dedi ki...

mal bu abdliler atla deve sanki

Adsız dedi ki...

2.adsız,atla deve değilse niye burdasın o zaman.?

Era Brown dedi ki...

Nba'in o zamanki populerligi, yayin genelligi, nba'in globallesme durumu vs goze alindiginda majestelerinin ki carmelonunkinden cok cok daha etkileyici. Ama yinede helal olsun, burada carmelonn memleketi olmasinin da etkisi olmustur:D

Serhat dedi ki...

Haberde bir yanlislik olmus.
Bu kirilan rekor New York'un yerel kanalindaki New York maclari icin kirilan bir rekor. Yani ulusal yayinlanan maclarla ve Lost dizisi karsilastirmak imkansiz. Cunku bu mac sadece New York'ta yayinlandi ve 6.75 gibi bir reyting aldi.
Karsilastirmak gerekirse yerel (local) reytinglerde San Antonio acik ara birinci. Ocak ayinda ortalama 10.0 reyting tutturmuslar, Utah 6.0 reyting ile ikinci.
Bu konuda rekor 8.9 ile Michael Jordan ile Bulls'a ait, ama San Antonio bu sene rekoru kirabilir.