BIY AD

23 Şubat 2011 Çarşamba

NBA'de Bugün - 22.02.2011

Hawks 80 - Lakers 104
All-Star arası bitti Lakers oynamaya başladı ama kritik olan Lakers'ın Hawks gibi takımlara değil de ligden kopmuş ya da daha alt seviye takımlara karşı sergileyeceği performans. Hawks gibi bir takıma elbette farklı bir konsantrasyon ile oynar oyuncular nitekim bu sezon Staples Center'da üst düzey bazı takımlara karşı alınan farklı sonuçlarbunun göstergesi oldu. Hawks karşısında da henüz ilk yarıda maçı bitiren Lakers'ta kadroda olan her isim forma şansı buldu. Kobe'nin 20 sayısının yanında, Gasol'un 14 sayı-10 ribaundluk double-double'ı dikkat çeken performanslardan oldu. Sadece %36 ile hücum eden ve üçlük çizgisinin gerisinden %06'lık felaket bir oran yakalayan Hawks tarafında ise 6/9 isabetle 13 sayı-6 ribaund üreten Horford dikkat çeken yegane isimdi.

Celtics 115 - Warriors 93
Doğu'da liderliği elinde bulunduran Celtics ilk devre zorlandığı Warriors'u ikinci devredeki basketbolu ile çözdü ve galibiyete ulaşan taraf oldu. Son maçlarda Türkiye'ye dönmek zorunda kalmasından dolayı forma giyemeyen Semih 4 maç aradan sonra formasına kavuştu. 17 dakika süre bulan Semih skor üretememesine rağmen 4 asist-1 ribaund ile katkı sağladı. Golden State ise All-Star arasından önce müthiş bir form yakalayarak play-off yarışına dahil olmayı başarmıştı ancak Celtics yenilgisi onlar adına kötü bir tecrübe oldu. 24 sayı-12 ribaund-6 asist ile oynayan Garnett takımını taşırken, Rondo 19 sayı-15 asistlik performansıyla dikkat çekti. Golden State'şn en önemli hücum kaynağı olan kısaların gecesi değildi bu geceki maç. İlk devre takımı ayakta tutan Lee&Wright ikilisi olurken ikinci devre biraz olsun sahneye çıkan Curry&Ellis ikilisi çok etkili olamadı. 19 sayı Wright'tan ve 18 sayı da Ellis'ten geldi ancak Celtics rahat bir galibiyetle Doğu'da avantajını korumayı başardı.

Clippers 88 - Thunder 111
Batı'da ilk 3'e göz diken Oklahoma City evinde ağırladığı Clippers'ı farklı geçmeyi bildi. Deplasmanda zaten etkili bir performans sergileyemeyen Clippers'ta bir de Baron Davis'in kötü oyunu olunca yenilgi kaçınılmaz oldu. İlk çeyrek ayakta kalmayı başarsalar da maçın geri kalanı Thunder hakimiyetinde geçti. Benchten gelen Harden 19 sayıyla önemli bir katkı vererek takımının galibiyetinde önemli pay sahibi olurken, Green ise 22 sayılık katkısıyla dikkat çekti. Clippers cephesinde ise müthiş isim Griffin'in 28 sayı-11 ribaund-8 asist ile takımını taşıyan performansı galibiyeti getirmedi.

Kings 97 - Heat 117
All-Star arasından önce müthiş form grafiği ile dikkat çeken takımlardan olan Miami performansını aynı seviyede devam ettiriyor. Maçın hemen başında skorda üstünlüğü ele geçiren Heat rahat bir sonuçla galibiyete ulaşmayı başardı. Maç boyu hiç öne geçemeyen Sacramento'da Cousins 3/14 gibi felaket bir isabet oranı ile oynayarak hayal kırıklığı yarattı. Doğu'da liderlik yarışı içinde olan Heat'i taşıyan isim ise All-Star arasında ayağında burkulma olan Wade oldu. Wade 23 sayı-8 ribaund-7 asist ile efektif bir performans sergileyerek takımına galibiyeti getiren isimdi. Maçın en skoreri ise 31 sayıyla James olarak dikkat çekiyor.

Grizzlies 107 - Nuggets 120
Lige verilen aradan önce üst üste 4 maçlık bir galibiyet serisi yakalayarak play-off yarışına ortak olan Memphi, aynı zamanda Denver'ın yaptığı çok oyunculu takas yüzünden kısıtlı bir kadroyla oynayacağı için şanslı olan taraftı. Aralarında iki maç bulunan bu iki takımın önemli mücadelesini eksik kadrosuna rağmen müthiş bir istek ve hırsla oynayarak kazanan Denver oldu. Grizzlies kazanması gereken bir maçta hiç öne geçemedi ve Denver farklı bir sonuca gitti. Ty Lawson ve Jr Smith takımı galibiyete götüren ve play-off yarışında çok önemli bir galibiyete imza atan takımın baş rol oyuncuları oldular. Smith 6 üçlük bulduğu karşılaşmayı 26 sayıyla tamamlarken, guard ikilisi Afflalo ve Lawson 21'er sayı kaydetti. Grizzlies cephesinde Allen'ın 26 ve benchten gelen Mayo'nun 21 sayısı olsa da pota altında Randolph'un etkisiz oluşu onları da maçtan kopartan etmen oldu. Maçı ayrıca Knicks'ten gelen 4 isim de izledi ve taraftardan büyük destek gördüler.

Rockets 108 - Pistons 100
Pistons yine bizlere aynı senaryoyu izletti bu gece. İlk devresinde oynanılan güzel basketbol ve çift hanelere kadar öne geçen bir takım ancak sonrası koçun değişmez rotasyon anlayışı sayesinde üstünlüğünü kaptıran bir takım. Prince 0/9 ile yerlerde dökülürken neden rotasyon uğruna oyunda kalır anlamış değilim. Bu günün Prince'in günü olmadığını maçı izleyen herkes anladı ama koç ısrarla onu oyunda tuttu. Houston ise deplasmanda önemli bir galibiyet alarak play-off yarışına kıyıdan köşeden tutunmayı sürdürüyor. Benchten gelen Patterson 20 sayısıyla kariyer rakamına ulaşarak takımını galibiyete taşıyan isim olurken, Pistons cephesinde de benchten gelen bir diğer isim Will Bynum 21 sayılık katkısıyla dikkat çeken isimdi.

Wolves 88 - Bucks 94
Play-off inadını sürdüren Milwaukee Bucks evinde Wolves'i zorlanmasına rağmen geçmeyi bildi. Özellikle hızlı hücum konusunda rakibine karşı büyük bir üstünlük sağlayan Bucks bu madeni bol bol kullandı ve rakip savunmaya yerleşmeden bulduğu sayılarla sonuca gitti. Antrenmanlara başlayan Redd'in benchten izlediği maçta Jennings iyi performansıyla dikkat çekti ve takımını galibiyete taşıdı. Jennigs 27 sayı-7 asist ile çok iyi bir maç çıkartırken, benchten gelen ve 12 dakika süre alan Ersan 4 sayı-1 ribaund-1 asist ile geceyi tamamladı. Wolves cephesinde ise Kevin Love izleyenlere harika performanslar sergilemeyi sürdürüyor. Dün gece 20 sayı-17 ribaund-6 asist ile muazzam bir maç çıkartmasına rağmen takımının yenilgisini önleyemedi.

Pacers 113 - Wizards 96
Üst üste aldığı iki yenilgi ile play-off'u bir an için riske atan Pacers, Wizards deplasmanından galibiyetle dönmeyi bildi ve avantajı tekrar eline geçirdi. Lige çoktan havlu atan Wizards karşısında zaman zaman zorlansa da rahat bir oyunla kazanamyı başardı Pacers. Yeni koçu ile büyük bir çıkış yakaladılar ve yine baktığımızda uzun isimlerden önemli bir verim aldığını görebiliyoruz Pacers'ın. Örneğin benchten gelen Hansenbrough'un 17 sayılık katkısı. Bunun dışında 21 sayı-10 ribaund ile Granger double-double yaptı. Biraz şüpheli de olsa yaptığı 22 asistlik çaylaklar maçından sonra ilk kez oynayan Wall 15 sayı-10 asist-8 ribaund ile triple-double'ı kaçıran bir performansa imza attı.

Raptors 101 - Bobcats 114
Pacers'ın 1 maç gerisinde bulunan Bobcats play-off yolunda rakibini takip etmeyi sürdürüyor. Yıldız isimleri Wallace ve Jackson haklarında çıkan takas dedikodularıan rağmen takımlarını sırtlamayı sürdürüyorlar. Dün takımı sürükleyen isim ise eline en çok güvenilen oyuncu olan Augustin oldu. 23 sayı-8 asist ile çok iyi bir maç çıkartan genç guard takımına galibiyetin kapısını aralayan isimdi. Toronto cephesine bakacak olursak takımın en önemli hücum silahı Bargnani 18 sayıyla oynamasına rağmen takım arkadaşlarının etkisizliği yenilgiyi getirmiş. Weems'in 19 sayılık sürpriz katkısı az da olsa Raptors'u maç içinde ayakta tutan performans olarak dikkat çekiyor.

2 FARKLI FIKIR:

Adsız dedi ki...

LeBron ve Kobe mükemmel oyuncular süper yıldızlar olsa bile insanlar artık sıkılmışdı. Nba in İzlenme Takip edilme oranlarında bu sene grifinin çok katkısı var. İnsan yeni yüzler arıyor.

Anakin

Okan dedi ki...

semih, 4 asist 1 reb. olucaktı sanırım