BIY AD

25 Şubat 2011 Cuma

NBA'de Bugün - 24.02.2011

Günün Performansları
Rose'un bu sezon iyi istatistiklerini her maç görüyoruz zaten. Dün yine takımını taşıyan ve galibiyette önemli bir payı olan isimdi. 24'te 9 isabetle şut konusunda belki çok iyi bir gece geçirmedi ancak hücumda sorumluluğu ele alışı, takımdaki düzenin anahtar ismi olması nedeniyle performansı gölgelenmedi. 26 sayı-5 ribaund-6 asist ile takımını galibiyete taşımayı bildi. Ayrıca takımda asıl öne çıkan isim Rose'un son hücumda asist yaptığı ve galibiyeti getiren şutu bulan Deng ise 20 sayı-10 ribaund ile double-double yaparak double-double ile maçı tamamladı.

Dün gece Denver takım olarak iyi bir performans sergiledi ancak aradan sivrilen isim uzun bir aradan sonra başarılı bir performans sergileyen Martin oldu. Celtics'in eksik pota altı karşısında kendisini bulan Martin 13'te 8 isabetle 16 sayı-10 ribaund ile oynadı ve pota altındaki performansla maçı kazandıran isimlerden biri olarak dikkat çekti.

Göze Çarpanlar
Chris Bosh'un performansı dikkat çekmeyecek gibi değil. Soner gün içinde blogda paylaşmış zaten 70'lerden bu yana en kötü şut performansı olmuş NBA'de. 18 şut denediği ve bunlardan 17'sinin başarısız olduğu bir maçı geride bıraktı Bosh. Tabi bunda Noah'ın savunmasının etkisi de önemli. Noah'ın takıma formda dönmesi Chicago içinde oldukça önemli oldu play-off öncesi.

Boston'un dün akşam yaptığı takaslar bir çok kişi tarafından eleştirildi. Henüz yeni isimler forma giymedi haliyle ancak dün gece pota altında hiç verimli olamayan Garnett-Davis ikilisi vardı. Belki performansları ortalamalarına göre fena sayılmazdı ancak Denver'ın pota altında beklenilenden fazla üstünlük kurması dikkatleri çekti. Nitekim maçı da boyalı alanda sergiledikleri performans getirdi Denver'a. Baktığımız zaman ribaundlarda müthiş bir üstünlük sağlamışlar Celtics'e karşı ve pota altında Martin&Nene ikilisinden de oldukça iyi faydalanmışlar. Sezon başında uzun rotasyonu ile korkutucu bir takım olan Celtics'in önümüzdeki günlerde bakalım pota altı rotasyonu nasıl şekillenecek ve eskisine göre ne gibi farkları olacak?

Yeni Denver
Yenilenen kadrosuyla Denver'ı ilk kez izledik dün akşam. Melo'nun gidişi ile eksik kadro ile Memphis gibi önemli bir takımı geçmeyi bilen Denver, Celtics karşısında da kazanan taraf oldu. Lawson beklenildiği gibi ilk beş başlarken gelen 4 isimden yalnızca Gallinari ilk beş rotasyonunda kendine yer buldu. Chandler ve Felton'dan bench desteği almak istiyor Karl ki doğru olanı da bu kadro için. Felton pek gününde olmasa da Chandler 16 sayı-5 ribaundluk katkısıyla galibiyette önemli bir rol oynadı. Mozgov ise süre almadan maçı tamamladı.

Bulls'tan Geçit Yok
Bu sezon ikinci kez United Center deplasmanındaydı Heat ve bir kez daha yüzü gülmedi. Chicago özellikle uzun savunması konusunda problemi olan Heat'i tecrübeli oyuncularıyla bir kez daha geçmeyi bildi. Heat'in uzun savunması konusunda problemleri öyle gözle görülür derecede ki Ömer bile iyi bir performans sergiledi. Chicago önemli bir mesaj maçını kazanarak rakipleriyle aradaki maç farkını da 2 maça indirdi. Chicago-Heat arasındaki 3. ve son maça bu kez Heat ev sahipliği yapacak ve bu maçta Heat, Bulls karşısında galibiyet alıp mesaj vermek isteyecektir.

Boşa Kürek Çekenler
Heat'in hücumları genelde Wade ve James odaklı oluyor. Bosh'un çok kötü bir performans sergilediği gecede LeBron 29 sayı-10 ribaund-5 asist ile takımını sırtlayan isimdi. Son hücumda ise üçlük denemesinde isabet bulamadı James ve maçı uzatma şansını kötü değerlendirdi. Wade ise 34 sayı-8 ribaund ile oynayarak takımda olumlu performans gösteren bir diğer isimdi. Wade ise maçı getiren üçlüğün hazırlandığı hücumda Deng karşısında kötü bir savunma sergiledi. Şut için köşede beklediği gün gibi ortada olan Deng'i uzaktan savunmayı tercih eden Wade, Rose'un penetresine getirdiği yardımla Deng'in bomboş üçlüğü bulmasına büyük katkı sağladı.

Pota altı rotasyonu konusunda maç boyu büyük sıkıntı çeken Celtics'te ayakta kalan tek isim Garnett oldu. 14 sayı-13 ribaund-3 asist-2 blok ile başarılı bir performansa imza atsa da tek başına pota altını toparlayamadı ve takımının yenilgisini önleyemedi.

Bizimkiler
Kurt Thomas'ın yokluğunda 21 dakika ile önemli bir süre aldı Ömer benchten gelerek. Takas dedikodularında adı sıkça geçmesine rağmen takımda kalan Ömer maç boyu şut denemesi yapmamasına rağmen iyi bir performans sergiledi ve 11 ribaund alarak kariyer rekorunu egale etti. Thomas'ın yokuğuna rağmen 20 dakikadan fazla süre alması koçun onu ilerleyen zamanlarda kullanacağı anlamına da gelebilir ki takas paketlerinde adı geçmesine rağmen takımda tutuldu Ömer.

4 FARKLI FIKIR:

Adsız dedi ki...

ömerin sure alması noahın yeterli kondisyona daha sahip olmamasından bence thomas 35 dakkalr alırken omer 10dk alıyodu zaten o da donunce garbage man olcak zaten

kaan kural terk dedi ki...

boston takastan sonra direk yenildi 2 yıl öncede nate robinson gelmişti böyle takım yaşlandı atletik oyuncu bla bla bla şeyleri.. şampiyon takımı rezil ettiler perk verilmezdi

Adsız dedi ki...

dünkü maçta ömer gerçekten harika oynadı o süreyi de hakederek aldı zaten noah'ı kenarda oturtarak. çıkarken de taraftardan feci alkış topladı zaten +/- istatistiğinde +17 olması da bunu açıklıyor.

ad dedi ki...

ömer garbage man filan olmayacak. noah'ın sakatlığı öncesi dakika alan kurt thomas değil ömer'di. sakatlıkla beraber thibadeu tecrübesi yüzünden thomas'a şans verdi ve beklediğinin çok ötesinde katkı alınca ilk opsiyon olarak onu kullandı. noah'ın dönüşü takasın sonuna denk geldiği için de ömer toronto maçında riske edilmedi ne olur olmaz son anda kullanılabilir takasta denerek. çok küçük bi ihtimaldi bu, zaten deli gibi sg ihtiyacına rağmen de vermediler ömer'i.

ve sonunda thibs miami gibi çok çok mühim maçta kurt thomas'ın toronto karşısındaki kötü performansı yüzünden sezon başındaki rotasyonuna döndü ve noah'ın esas yedeği ömer oldu yeniden. evet noah maç temposuna alışınca ömer'in süresi de 20'nin altına inecek ama kesinlikle garbage man filan olmayacak. hele ki boozer'ın rezil savunması nedeniyle artık sık sık noah 4 numaraya çekilip ömer'le yanyana da oynayabilecek ki gayet tecrübe kazanacak ömer playofflara. garbage man filan olmayacak yani. hatta aldığı süre / yaptığı katkı oranına baktığımızda en başarılı çaylak dönemini geçiren oyuncumuz diyebiliriz.

sadece buyout'tan oyuncu alırken kadroyu boşaltmak uğruna gönderilen semih'le chicago'nun bu seneki muhtemel finaline / doğu finaline mal olacak sg eksikliğine rağmen vazgeçilemeyen ömer'i karşılıştırıp united center'da nasıl ayakta alkışlandığını izlersiniz değerini anlarsınız. zırt pırt konuşulup gaz verilen semih'in yanında çok ayıp ediliyor ömer'e, daha çok gündemde olması lazım.