BIY AD

26 Şubat 2011 Cumartesi

NBA'de Bugün - 25.02.2011

Günün Performansları
Oklahoma City şu dönemde ligin en çok konuşulan takımıdır herhalde. Takıma yapılan takviyelerle sert takım hüviyetine de kavuşan Thuner eksik kadro ile geldi takasların hemen ardından Magic'e. Uzun rotasyonunda Collison-Ibaka ve Aldrich olunca Howard meydanı boş buldu ve sadece oynadı. 16/20 isabet ile 40 sayı-15 ribaund-6 blok ile pota altında krallığını ilan etti. Hidayet'te iyi besledi onu, özetlerde görüyoruz ki ikilinin 3 güzel alley-oup'u var.

Dün gece 41 sayı üreten Wade'in sahada adeta şovu vardı. Takımının ihtiyacı olduğu her doğru anda sahneye çıkan ve bulduğu sayılarla Wizards'ın geri dönüş direncini de kıran Wade özellikle maçın 2.çeyreği harikaydı. Üst üste 18 sayı bularak eli adeta yanan Wade sınırları zorlayan bir çeyrek oynadı. Ayrıca 18/27 ile kariyerinin en iyi isabet rakamına ulaşan Wade 5 ribaund-2 asist yaparak istatistiğini süsledi.

Manu Ginobili... 26 sayı-6 ribaund-5 asist söylenebilecek söz yok. Son çeyrek takımını taşıyan Nets'in geri dönüşüne engel olan isimdi. Skor katkısının yanında paslarıyla da savunmanın dengesini bozan Manu dün gece Spurs'un en iyisi olarak dikkat çekti ve maçı kazandıran performansın altına imzasını attı.

Los Angeles derbisinde maçı kazandıran iki isim vardı hücum performansları baz alınırsa. Kobe&Gasol. Hani sadece üçüncü çeyreği izlersek bile yeterli olacaktır zaten. Lakers'a farkı getiren çeyrekte Kobe&Gasol ikili oyunları ve sayılarıyla oldukça iyiydiler. Kobe 24 sayı-5 asist ve Gasol ise 8/9 isabetle 22 sayı üretti ve takımını galibiyete taşıdılar.

24 sayı-14 ribaund ile oynayan ve gecenin en çekişmeli maçında takımını galibiyete taşıyan isim olan Aldridge'i buraya yazmazsak olmaz. Tabi gecenin sürprizi Roy'un performansı oldu. Dönüşü ile ilgili bir çok kişiyi ümitlendiren ancak bir çok kişinin kafasında da soru işaretleri bırakan Roy 18 sayı ve uzatmaya götüren üçlük basketi ile uzun bir aradan sonra burada kendine yer buluyor.

Gerald Wallace'ın da gidişi ile beraber takımda yıldız konumunda olan tek isim Jackson. Dün gece de bunun hakkını verircesine Sacramento karşısında maçı almayı bildi tecrübeli oyuncu. Kings potasıan 30 sayı gönderirken yanında da 5 ribaund-3 asist üreterek galibiyeti getiren isimlerin baını çekti.

Utah pota altı isimlerini buraya yazsak olur. Deron varken bu kadar aktif ve istatistiksel açıdan iyi değillerdi Jefferson&Millsap ikilisi. Deron'suz ilk maçlarında adeta show yaptılar ligin formda takımı Pacers karşısında. Jefferson 30 sayı-9 ribaund ile oynarken, Millsap ise 23 sayı-18 ribaund ile oynadı. Ayrıca Millsap 18 ribaund ile bu sezonun en yüksek rakamına ulaşmış oldu.

Pota altından konu açılmışken Hickson'u atlamak olmaz. Knicks karşısında takımını galibiyete götürürken 24 sayı-15 ribaund-5 blok ile harika bir performans sergiledi. Gerçi 28 sayı bulan Jamison'da dikkat çekenlerden ancak 28 sayısını 25 şutta yapması performansının değerini azaltmakta.

Pistons'un iç sorunları dolayısıyla 6 isimle çıktığı maçta Sixers'lı oyuncular da istatistik yapma fırsatı buldu. 3 isim takımda sivrilen performanslara imza attılar. Iguodala 21 sayı-11 asist-7 ribaund ile oynarken, neredeyse uzunsuz Detroit'e karşı Brand 20 sayı-17 ribaund ve benchten gelen Young 24 sayılık katkıyla galibiyeti getiren oyuncular oldu.

Vince Carter ne zaman Toronto deplasmanına gitse pek hoş karşılanmaz. Dün akşam yine zaman zaman taraftarların tepkisi vardı oyuncuya. Carter'da yüksek bir yüzde ile oynayarak 17 sayı-7 ribaund ile takımının en etkili isimlerinden biri oldu. Hücumdaki bu performansının yanı sıra savunma gayreti konusunda da başarılı bir maç çıkarttı.

İyi Olanlarla İdare Ederiz
Kuester antrenmanı boykot eden ancak hasta oldukları bahanesi öne sürülen oyuncuları hakkında bu cümleyi kullanmıştı. Nitekim duruşunu bozmadı ve Sixers karşısında antrenmana çıkmayan 6 ismi kenarda oturturken 6 isimle mücadele etti. İlk beş rotasyonunda 36 dakika ile en az oynayan isim Villanueva olurken, Will Bynum tüm maç boyucna oyundaydı. Ancak 6 isimle mücadele etmenin dezavantajları da var elbette. Birincisi yorgunluk maçın ilk devresine kadar oyuna ortak olan Pistons'a karşı Sixers ikinci devre 5.vitese takmış gözüktü. Bir de uzun sorunsalı var tabi. Monroe'de olmasa ne yapacaktı takım çok merak ediyorum zira uzun rotasyonunda benchten gelen Maxiell'le beraberdi. Kimi zaman yan yana oynadılar kimi zaman tek kişi savundu boyalı alanı. Sonuca bakacak olursak Sixers 68 sayıyı boyalı alandan üretirken, ribaundlarda da üstünlüğünü kurmuş. Kuester belki elinde kalanlarla idare edemedi ancak ne olursa olsun duruşunu bozmaması önemli oyunculara karşı.

Rekora Doğru
Spurs dün gece Nets karşısında da galip gelerek evinde üst üste 20. galibiyetini elde ettiler. Bundan bir önceki rekorları da 20 galibiyetti zaten ve dün gece bunu egale etmiş oldular. Eğer Spurs pazar akşamı Memphis karşısında da galibiyete uzanırsa evinde yakaladığı en uzun galibiyet serisini ele geçirecek bu sezon. Zaten ligin en iyi basketbol oynayan takımı olarak dikkat çekiyorlar evlerinde de böyle ciddi bir seri yakalamaları durumu özetliyor zaten. Sa Spurs lig lideri ve 58 maçta sadece 10 yenilgileri var.

Oynamasa da Olur
Boris Diaw play-off yarışında takıma verebileceği en kötü katkıyı verdi belki de dün gece. Yaklaşık 30 dakika oyunda kalan Fransız oyuncu 1/6 isabetle oynadı ve istatistiksel katkıları da bildiğimiz Diaw'a göre düşük kaçmış. 2 sayı-3 ribaund-2 asist. Kafası nerede bilmiyorum ama takas olmadığı için de olabilir bu performansın arkasında.

Wolves'in genç forveti Beasley'e de bugün burada yer vermek lazım. Wolves hücumlarını harcayan isim olurken 4/16 gibi çok kötü bir şut yüzdesi ile mücadele etti. 8 sayı-6 ribaund ile oynadı ama 5 top kaybı yaparak dikkatleri üzerine çeken isim oldu.

23 dakika oyunda kalmışsın insan bir şeyler yapar değil mi? Aaa pardon 4 ribaund almış Sefolosha güzel. Zaten eksik bir kadro ile gelmişsin herkesin fedakarlık yapıp iyi oynaması gerekirken Sefolosha'nın oyunda kaldığı 23 dakikada en iyi istatistiği 4 ribaund. Sadece 1 şut denemiş ve maçı da skor üretemeden 4 ribaund-1 asist ile noktalamış.

Boşa Kürek Çekenler
Dün gece Wade'in müthiş performansına cevap veren tek isim vardı Wizards cephesinde. Nick Young. Yanlış şut seçimleri ve bencil oyunu çoğu zaman eleştrilen Young'un her oyuncu gibi sıcak olduğu ve başarılı performans sergiledikleri günler oluyor. 38 sayılık performansı galibiyete yetmedi Young'un. Üstelik 38 sayısını da öyle aman aman şut denemeleri sonrası bulmadı yalnızca 19 şut kullandı ve bu rakama ulaştı. Onun adına büyük gelişme olsa gerek ancak bir sonraki maç ne yapacağı konusunda hiç bir fikrimiz yok. Wall&McGee ikilisinin de oldukça iyi performansları vardı dün gece.

Knicks'in Cavaliers'a karşı sürpriz bir yenilgi aldığı gecede Billups-Melo-Amare üçlüsü hiç fena oynamadılar ancak diğer isimlerden katkı bulamadılar. Bu üçlüden en az sayısı olan isim 26 sayıyla Billups ki onu yazmak bile yeterli olacaktır buraya. Amare ilk dakikalarda hücumda topu Melo'ya bıraktı ancak maç sonlarına doğru sorumluluğu aldı hücumda ve 31 sayı-11 ribaund ile geceyi noktaladı.

Gallinari yeni takımına çabuk alışmış gibi. 30 sayı-9 ribaund ile harika bir gece geçirmiş ancak o son topu kullanma şekli nedir öyle. Bir sayı geridesin uzaklardan zorlama bir üçlüğe kalkıyorsun. Belki çizilen set oydu belki de top o noktada Gallinari'ye geldiği için yapabileceği bir şey yoktu ama yine de performansına gölge düşüren nokta oldu.

Clippers kaybetti ve doğal olarak Griffin bu başlık altındaki yerini alıyor. Dün gece Lakers'a karşı direnmeyi başaran iki isimden biriydi. Foye 24 sayıyla takımının en skoreri oldu ama Griffin 22 sayı-10 ribaundluk performansıyla başarılı bir gece geçirdi ancak kırmızılar gecenin sonunda kaybedenler kulübündeydi.

Takımda topu en çok kullanan isim olarak Bargnani'nin verimli bir şekilde hücum edebileceğini düşünmüyorum. Zaten çoğu zaman gördüğümüz düşük şut yüzdesi bunu kanıtlıyordu. Dün akşam 12/15 gibi çok iyi bir isabet oranı ile oynayan Bargnani 26 sayı gönderdi Suns potasına ancak takımın diğer isimlerinden beklediği katkıyı alamayınca takımını yine galibiyete götüremedi.

Deron'un gelmesiyle mi kendini buldu etti bilemeyeceğim ama Morrow'un benchten gelip Spurs karşısında 25 atması hayırlı mı bilemedim. Üstelik 7/11 gibi başarılı bir isabet yüzdesiyle. Deron'da onu besledi zaman zaman. Deron'da yeni takımında ilk beş çıkarken 14 sayı-12 asist ile double-double yaptı ama yenilgiye engel olamadı.

Bizimkiler
Eksik Thunder'a karşı önemli bir galibiyet aldı Magic. Howard odaklı geçirdiler dün geceyi ve tabi ki Howard'ı en iyi besleyen isimlerden biri olan Hedo'da bu oyun stratejisinden istediğini aldı. 5 şut kullandı Hedo ve 7 sayıda kaldı yani işin skor yönüyle çok ilgilenmedi ancak 10 asist ile güzel bir maç çıkarttı. Kısa zamanda girdiği faul problemine rağmen başarılı bir performansa imza attı Hidayet.

2 FARKLI FIKIR:

BTR03 dedi ki...

bence nba'de bugün yazılarınızı bu şekilde değilde bir önceki tarzınız gibi yazarsanız daha iyi olur. Böyle çok iyi olmuyor gibi

Echo dedi ki...

Uzun analizlerinize bayiliyorum gunun oldukca eglenceli ozeti seklinde oluyor.Az yorum aliyor diye hevesiniz kirilmiyordur umarim cunku bircok arkadasim ve duzenli olarak bu siteyi takip ediyoruz cok yorum birakmasakta!