BIY AD

25 Şubat 2011 Cuma

Semih'in Takas Sonrası İlk Açıklamaları

Takasın son saatlerinde Celtics'ten Cavaliers'a geçen Semih Erden transferiyle ilgili NTV SPOR'a konuştu. Son anda gelen bu takasın herkes gibi kendisini de şaşırttığını belirten Semih takasını şu şekilde değerlendirdi: "Takas olduğum haberini ilk öğrendiğimde bir burukluk hissettim çünkü Celtics formasıyla kariyerimin ilk yıllarında yüzük takma olanağım vardı. Aslında hakkımda bazı girişimlerin olduğuna dair bilgim vardı ama medyada yalnızca dedikodu olarak geçiyordu. Danny Ainge'le konuştuğumda, Cavaliers'ın beni kadrolarında görmek için her şeyi yaptığını söyledi. Hakikaten çok istemişler beni. Bu tabi ki benim açımdan çok sevindirici bir haber. Çünkü Cavaliers'ta starter olarak başlayacağım, daha çok süre ile birlikte yeteneklerimi gösterme fırsatı bulacağım. Bu açıdan elbette heyecanlıyım. Ama Celtics'ten ayrıldığım için de burukluk yaşıyorum."

Yeni takımındaki rolü ve Avrupa Şampiyonası'na da değinen Semih konuşmasını şöyle sürdürdü: "Cavaliers'ta oynayacak olmak da benim için büyük bir şans ve bu şansı en iyi şekilde kullanmam gerektiğini biliyorum. NBA'e geldiğimden itibaren bana sunulan fırsatları iyi değerlendirdiğime inanıyorum. Bu konuda Cavaliers'ta da bir sıkıntı yaşayacağımı düşünmüyorum. İlk beş başlayıp başlamamak gibi bir sorunum hiçbir zaman olmadı ama başarabileceğime inanıyorum. Maalesef bir sakatlığım var ama bu sakatlığı bahane etmek istemiyorum. Parkeye çıktığımda yapabileceklerimin en iyisini yapmaya çalışacağım. Son 25 maçı en iyi şekilde oynayıp kendimi göstermek ve burada kalıcı olmak istiyorum. Önümüzdeki Avrupa Şampiyonası ve NBA'deki durumumu tek tek menajerimle konuşup ona göre karar vereceğiz. Baron Davis de benim gibi son anda takas oldu. İyi bir guard, iyi bir oyuncu. Şu an aslında hiçbir şey söyleyemiyorum çünkü yeni takımımla buluşma ve tanışma fırsatını henüz bulamadım. Ama genel menajerle konuştum, yeni bir takım kurma yolunda olduklarını ve bu yeni takımda bana önemli bir rol vereceklerini söyledi. Bu da elbette sevindirici bir durum. Bu sene için çok bir iddiamız yok ama yeni bir yapılanmaya gidiyoruz. Gelecekte önemli oyuncularla daha iddialı bir duruma geleceğimizi düşünüyorum."

Kendisi gibi Perkins'in de takımdan ayrıldığı ve Celtics'in bu boşlukları nasıl dolduracağı yönündeki soruyu şöyle cevapladı Semih: "İşin o kısmını ben çok çözemedim. Nasıl bir strateji çiziyorlar, ne düşünüyorlar gerçekten bilmiyorum. Krstic'i aldılar ama takıma ne kadar katkı verebilir onu zamanla göreceğiz. Bunların haricinde O'Nealların sakatlığı söz konusu. Aynı zamanda Shaq'ın yaşına bağlı sorunları da var."

Röportajın benim açımdan en eğlenceli kısmında ise Celtics'teki arkadaşlık ortamına değindi Semih: "Shaq ile zaten sürekli irtbat halindeyiz. Dün takım arkadaşlarımla aynı oteldeydim ve maçtan sonra vedalaşma fırsatım oldu. Pierce, Garnett,Rondo... hepsinin benim gideceğim için çok üzüldüğünü gördüm. Garnett takas haberimi altyazıdan öğrenmiş ve ismimi gördüğünde şok olmuş. Bu kadar üzüleceğimi asla tahmin etmezdim dedi. Boston'da hakikaten aile gibiydik ve beni çok seviyorlardı. Bu şekilde benimsenmek çok onur verici." Yeni takımında ve kariyerinde başarılar dileyelim biz de genç yıldızımıza.

9 FARKLI FIKIR:

tolga dedi ki...

nba'de de bu olayı sevmiyorum, adam takas oluyor haberi yok. takas oluyor, arkadaşı tv'deki altyazıdan öğreniyor.

Adsız dedi ki...

uzun adam nba de tutunur bak bizim ömere 0-0 fg ile bütün slon ayakta alkışladı dün.ribaunt al 1.5 block ortalaması yap min yıllık 5 mil dan 5 senelik kontrat alırsın

Adsız dedi ki...

çok seviliyorum diye diye postalattı kendini.insanın ayakları biraz yere basar be kardeşim..

Adsız dedi ki...

Semihi iyi kandırıyorlar ha garanti almış babam bide ilk 5 başlıcakmış duyda inama:))

Numan dedi ki...

Cavs'te starter nasıl başlayacak? Hickson veya Jamison'dan birini mi kesecekler? Varejao ne kadar süreyle sakat onu bilmiyorum ama geldiğinde o da ilk 5 adayı olur. Diğer yandan Semih'ten iyi olmadığını düşündüğüm Ryan Hollins var ki azıcık tecrübesi ve Amerikalı olması dolayısıyla onu bile Semih'in önüne atabilirler. Hayırlısı olsun.

lostinthefutureplay dedi ki...

Jamison ve Hickson beraber oynadıklarında takım çok kısa oluyor. Nitekim her iki oyuncu da yaklaşık 2.06 boyunda ve bu NBA standartlarında potaaltı için çok kısa demek. Üstelik Jamison zaten small forward'dan dönme bir power forward ve jj hickson ise tam bir power forward yani ikisinin de hiç bir pivot özelliği yok. Bunların dışında tabi ki Varejao var ama o da oyun stili itibariyle bir power forward. Takımdaki eksiklikten dolayı boyunun uzun olması sebebiyle ve sert bir oyuncu olmasından dolayı pivot oynama özelliği gösteriyor ama o da aslında bir pivot değil.

Takımda Semihle beraber saf pivot olan bir tek Ryan Hollins var ama o da kesinlikle NBA'de oynayabilecek kapasiteye sahip değil bir takımda en fazla 10.adam görevi alabilir. Duruma böyle yaklaştığımızda savunma ve ribaund katkısıyla Semih Erden ilk 5 başlamaya oldukça yakın. İlk 5 başlamasa bile Varejao'nun yokluğunda 20-25 dakika alacağını düşünüyorum. Bu kesinlikle Semih için avantaj olacak ama Cleveland şuanda tam bir kaos içinde bakalım neler olacak.

Adsız dedi ki...

Ryan hollins nba de oynayacak kapasiteye sahip değilde semihmi sahip? Semih topu hala bomba gibi tutuyor ömer aşığında bir farkı titremekten smacı bile zor bitiriyorlar...

Adsız dedi ki...

semihin fotoğrafı zaten takasın durumunu yeterince anlatıyor.

Adsız dedi ki...

Jamison ve Hickson ikilisi forvet pozisyonunda oynar semihde merkezde çıkar bence. Christian Eyenga kısa forvet pozisyonunu dolduramaz. Semih Tümgücünü savunmaya ve ribaundlara verirse kısalara iyi oplar indirirse bu akımda çok iş yapar. Varejao varken ilk beş başlayamasa bile bostondan daha fazla süre alacağı kesin. Bir oyuncunun skorer yeteneği yoksa savunmaya çok ağırlık vermeli. Danis rodman Ben walace örneklerine bakın. İyi ribaundcu nba de herzaman iş yapar.

Skywalker