BIY AD

24 Şubat 2011 Perşembe

Son Dedikodular


Takas yasağının başlamasına 7 saatten az bir süre kala dedikodular yapılan takaslardan sonra biraz durulsa da hala ortalıkta fazlasıyla dedikodu var. Ben de bunları tek tek yazmak yerine birçoğu gerçekleşmeyecek takasları bir arada kısa kısa yazmak istedim. Son dedikodular, buyrun:

-Caron Butler'ı sakatlığa kurban veren Mavericks arayışlara devam ediyor. Ben aslında onlardan daha önce bir hamle bekliyordum ancak Cuban sanıyorum Butler'ın playofflarda döneceğine inanıyor o yüzden takas konusunda oldukça yavaş davrandı. Buna rağmen Dallas'ın JR Smith ve Prince ile ilgilendiği konuşuluyor. JR Smith takası kağıt üzerinde Butler'ın biten kontratının rebuilding hamleleri yapan Denver'a gitmesi açısından mantıklı gözükebilir ancak JR Smith gibi bir ismi isteyeceğini sanmıyorum Cuban'ın. Ellerinde zaten benchten gelip skor üretebilecek Terry gibi bir isim var. Bunun yanında Peja da Dallas kariyerine çok iyi başladı. Bundan sonra sadece işin hücum kısmında etkili olan bir isim almak israf olur. Dallas'ın almak isteyeceği adam savunmada maximum katkı verecek, ceza şutlarını kesecek, hücumda top alamamasını dert etmeyecek bir isim olmalı. Biri Prince mi dedi?

-Jordan geldiğinden beri bir türlü ısınamadı G-Wall'a herhalde. Ne zaman Bobcats ile bir takas dedikodusu çıksa Wallace bu dedikoduların içinde buluyor kendini. Aslında Jordan haksız sayılmaz çünkü Gerald Wallace playoff yarışında olan bir takımın yıldızı olabilecek bir isim değil bence. Çok iyi bir 2. adam olabilir ancak takımın 1 numaralı skor opsiyonu olabilecek, hücumu sürükleyebilecek bir isim değil Gerald Wallace. Onun da içinde Batum'un olduğu bir paketle Portland'la gidebileceği konuşuluyor.

-Chicago Bulls'un ise 2 numara aradığı konuşuluyor. Aslında piyasada Chicago'nun işine yarayabilecek bir sürü isim var. Jr Smith, Oj Mayo, Anthony Parker gibi takas piyasasında sulanabilecekleri bir sürü nitelikli 2 numara var ancak Chicago'nun sorunu ellerinde bu isimlere karşılık vereceği bir ismin olmaması. Rose-Boozer-Noah üçlüsünün dokunulmaz olduğunu ve Deng'in de aldığı yıllık 11 milyon dolarlık konratını düşünürsek Chicago'nun bu isimlere karşılık verebileceği en değerli parçalar Cj Watson ve Kyle Korver kalıyor ki bu 2 ismin de gelmesi muhtemel isimlerin karşılığı olmadığını söylemek mümkün.

-Son haber Rockets cephesinden. Aslında onlar da hamle beklediğim takımlardan biriydi. Ancak takas döneminin bitimine doğru hiçbir gelişme olmadı Texas cephesinde. Son olarak bugün Rockets'ın Memphis'e Thabeet karşılığında Battier'i önerdiği konuşuluyor. Ancak Battier'in 7 milyon, Thabeet'in 3 miyon aldığı düşünülürse takasın dengelenmesi için Memphis'in 1 isim daha vermesi gerecektir.

2 FARKLI FIKIR:

kalabay dedi ki...

wallace takası dün iptal oldu..
Thabeet,Houston gibi bir yerde mümkün değil yapamaz,Adelman bile o çınarı adam edemez...
Houston'un ,yıllar boyu uzun(gerçekten uzun) pivotlarla oynaması sanırım bu dedikodu kaynağı ama asılsız çıkacaktır diye düşünüyorum...
Dallas'ın da bir takas yapacağını düşünmüyorum,ancak Prince'ın kontratı satın alınırsa minimum'a bağlanabilir,ancak o sırada da Lakers devrede olabilir..

airness dedi ki...

Chicago'nun elden cikartmak istemedigi o 4 isimin haricinde Omer + jj takasin'dan gelen pickle beraber courtney lee'yi alacaginin haberleri artik iyice yogunlasmaya basladi. Su anda tek sikinti Omer. Omer'i yollama konusunda Chicago tereddutlere sahip. Eger bu tereddutler asilirsa Courtney Lee takasi gerceklesecek. Ayrica bugun Omer'in de Toronto macinda 24 saniye gorev aldigini dusununce bu takasin gerceklesme ihtimalinin dogal olarak arttigini soyleyebiliriz.