BIY AD

21 Şubat 2011 Pazartesi

Sıra Bozulmadı, Batı Kazandı: 148-143

Doğu-Batı şeklinde sıralı gidiyoruz 2006'dan beri. Gelecek sene Doğu kazanacak yani o belli oldu. Gecenin en güzel, en hoş karesi buydu bence. Kısaca maça değinecek olursam; bana göre yine Cumartesi gecesi All-Star'ın önündeydi. Üstüne Wade'in Deron'ın ayağına basarak bileğini burkması da tuz biber oldu. Onun dışında Kobe sanki All-Star maçlarındaki sayı rekorunun peşindeydi. Aşırı fazla top kullandılar Durant ile birlikte. Mesela Kobe'nin 26'sı yanılmıyorsam tarihin en yüksek rakamı Rick Barry'den beri (Jordan'ın son All-Star'ını saymazsak tabii, onun herşeye hakkı vardı). Gerçi sonuçta Wilt'in 42 sayı rekorunu kıramadı Kobe ama 4. kere MVP olarak, bu daldaki rekoru Pettit ile paylaştı. Amacına ulaştı. 2006'ydı zannedersem, LeBron'u çok eleştirmiştik MVP olmak için kastı diye. Kobe ondan bile beterdi maşallah, üstelik en olgunlaştı dediğimiz dönemde... Doğu'da ise LeBron, özellikle Wade sakatlandıktan sonra direksiyona geçti ve maçtan düşen takımını yeniden maça ortak etti. Ancak yetmedi. O da Jordan'la beraber triple-double yapan tek oyuncu olarak yazdırdı adını tarihe. Zaten bana göre bu maçta kim kazanmış kim kaybetmiş, kim 20 asist yapmış, kim 50 sayı atmış önemi yok. Amaç eğlenmek iken, kasarak istatistik elde etmenin ne anlamı var ki? İnsanlar eğlensin yeter. Kobe için maçın anlamı farklıydı ama demek ki biraz. Duncan ve Durant'ın elinden kaptığı ribaund mesela dikkatleri çekti...

Bu arada Sager'ın Melo'yla yaptığı röportaj sırasında Kobe'nin araya girmesi çok hoştu bence. Yahu adam All-Star'a gelmiş, kafasından takasla ilgili söylentilere yer yok. Stres atmak, eğlenmek istiyor. Kenarda maç devam ederken, sen hala sıkıştırıyorsun bench'te adamı Nuggets-Nets-Knicks konusunda. Süper yaptın Kobe...

10 FARKLI FIKIR:

Adsız dedi ki...

kobe rookie challenge ında sayı rekoruna sahip(eskiden oynanan batı rookieleri vs doğu rookieleri maçı,ama günümüzdeki formatta da kobenin rekoru zirvede hala)all starınkinide kırsaydı hoş olurdu.
kırcak gibide gözüküyoduda son dakikalarda soğudu biraz.
oldukça zevkli bir maçtı bence-geçen senekinden iyidir en azından.

sabonis dedi ki...

durant'ın attığı 40 küsura noldu =)

Adsız dedi ki...

sabonis durant sophomore olarak attı 46 yı,kobe nin rekoru rookieler için geçerli hala.

sabonis dedi ki...

orası öyle evet. ama öyle kıyas da yapılmaz ki. sonuçta 10 yıldır sophomoreların üstünlüğü var deli gibi. çaylaklar karşılarında tecrübeli oyuncuları buluyorlar. üstelik çaylak sayısı da yarı yarıya düşüyor sonuçta 1 takım oluyor çaylakların olduğu. falan filan. uzun hikaye yani. kıyaslama yapmak pek mümkün değil.

Adsız dedi ki...

aynı şekilde bende durant in 46yı ancak karşısında rookieleri bulduğu için attığını iddia edebilirim =)
bu konu iki tarafında istediği şekle çevirebilir ama ben kobe nin ivy,ray allen ve diğer efsanevi 96 classını domine ettiği maçtaki rekoru rekor olarak görmenin daha doğru olduğuna inanıyorum-96 draftındaki diğer oyuncular o sırada takımlarının 1 numaralı opsiyonuydu kobe ise normal takımında 5 dakika oynuyan 18 yaşındaki bir çocuk olarak hepsini ezip geçmişti ki anca o maçtan sonra lakersda aldığı süreler artmaya başladı.

Adsız dedi ki...

lebron 2006'da gerçekten maçın içine etmişti. çok kızmıştım ama neyse hadi daha çocuk ilk kez mvp olmak istiyo fln demiştim. ama kobe'nin bu yaptığına anlam veremiyorum. gelmişsin 30 küsür yaşına 3 kere almışsın ne işe yaradığı belli olmayan şu dandik ödülü daha neyin peşindesin yani.

Bitcoin Türk dedi ki...

tarihin en iyi smaç yarışması ve en kötü allstar maçı aynı haftasonu içinde oldu, çok garip.

Adsız dedi ki...

Kobe'de bir yerde haklı ki kanıtladı da, aç olacaksın kasacaksın öyle veriyor hakkını bu NBA yönetimi. Kaldı ki NBA yönetimide haklı, Lebron gibi yapmadımı Box score'dan maç takip edenler çok. Sonuçta iş eğlenmekten çıktı. Lebron vs Kobe'ye getirdi hem izleyiciler hem NBA yönetimi bir yerde.

Kobe'de çıktı bunu istiyorsunuz dedi çocuğu koydu. Kötü görünebilir çok top kullanması ama olay Kove vs Lebron'a dönüşünce Kobe'yi bilen bilir rekabet olunca tanımıyor show eğlence falan. Kaldı ki adam 4 tanede smaç bastı millet eğlensin diye ben hatırlamıyorum bu kadar smaç bastığı uzu zamandır. 2 side gayet estetik smaçlardı yaşına göre.

Lebron'un asist kastığınıda gözden kaçırmışsın triple yapmak için. Kobe çıktı ben oynadıkça star benim ulan dedi açlık yaptı. Normaldir yani şuan ki durumlara bakınca.

Bütün borular sizin olsun dedi ki...

2006 Lebron ile dünkü Kobe'yi kesinlikle bir tutmuyorum.Lebron 2006da çocuk gibi davranmıştı.

Tamam Kobe 2 yer de çok ısrarcıydı. ilk 6 dk'daki oyunu ve Duncan-Durant arasından ısrarla aldığı ribaunt ile.

Ama her türlü iddiaya varım ki Lebron 37 sayıya ulaşsaydı , kıçını yırtar Chamberlain'in 41 sayılık rekorunu ne pahasına olursa olsun kırmaya çalışırdı.Kobe ise kenarda rahat ve eğlenceli biçimde Carmelo'yu kurtarmaya çalıştı.Ben o yüzden Kobe ile Lebron'u asla bir tutmuyorum.

Adsız dedi ki...

Son adsız ve bbso çok güzel yorumlar yapmışlar, teşekkür etmek istiyorum onlara da buradan.