BIY AD

22 Nisan 2011 Cuma

22 Nisan Programı

23 Nisan Cumartesi- 02:00 Boston Celtics- New York Knicks
23 Nisan Cumartesi- 03:00 Orlando Magic- Atlanta Hawks (NBA TV)
23 Nisan Cumartesi- 04:30 Los Angeles Lakers- New Orleans Hornets (NTV)

Evet arkadaşlar, kardeşler, bir haftasonuna daha geldik. Benim gibi üniversiteler için ya da haftasonu çalışmayanlar için, gece maç izlemenin, sabaha karşı kumandanın sesini hafif hafif açmanın, herkes uyurken maçlardaki güzel hareketlere sessizce sevinmenin, sonra da sabahı edip televizyonu kapattıktan sonra yatmanın da keyfi bir başka oluyor... Sağ olsun NBA, diğer kıtaları da düşündüğü için, birkaç maçı da cumartesi ve pazar akşamları rahatça izliyoruz gece olmadan.

Fikstüre dönecek olursak, gecenin ilk maçında, Knicks'te, Billups'ın ve Stoudemire'ın sakatlıkları var. Billups'ın dizi ve Stoudemire'ın sırtı bu maçın anahtarları bence. D'Antoni maça yönelik Billups için daha umutsuz konuştu. Fakat Amar'e oynayacak çok büyük ihtimalle. Bu ikisi olmadan, Melo ve Knicks, tanıdık bir senaryoyu andırıyor bize ( geçen senelerdeki Melo ve Nuggets). Ayrıca belirteyim, yedi seneden beri ilk kez MS Garden'da Big Apple'da yani New York'ta bir Playoff gecesi yaşanacak.

İkinci maçta da. 1-1'in dönüşünde Magic ve Hawks kozlarını  paylaşacaklar. Serinin kaderi için çok önemli bir maç yine. Ben buradaki iki maçın paylaşılacağını, sonra da serinin ancak 6. veya 7. maçta sonlanacağını düşünüyorum. Bu maçta da anahtar Hawks'ın şut yüzdesi olacaktır bence. Çünkü ilk maç çok iyi attılar, ikinci maç tam tersi idi. İki takımın kadroları da tam. Gözünüz Howard ve Joe Johnson'un üzerlerinde olsun !

Sabaha karşı 04:30'da ise Chris Paul'cüler, Kobe'ciler hazır olsun, Ntv'de maçı canlı izleyebilirsiniz ! Bu maçı kim anlatacak bilmiyorum fakat son maçı ingilizce izleme fırsatı bulmuştum, Kevin Harlan'dan dinlemek gerçekten büyük bir keyif. Tavsiye ederim, hele de bir LeBron smacı, bir Kobe "clutch" hareketini O'ndan duymak gerçekten güzel. Özellikle de "and one" olunca. He, tabii ki bir de Kaan Kural kahkahaları var. Jackson CP3 savunmasını Kobe'ye vereceğini söylemişti, dediğini de yaptı fakat Paul iiki maçtır gerçekten bir MVP gibi oynayınca, en az bir maçı belki de NBA'in en iyi kadrosu diyebileceğimiz Lakers'ın elinden almayı başarabiliyor, ve seriyi bir formalite olmaktan çıkarıyor son iki yılın şampiyonu için. Gerçi geçen maç iyice bir itme, kakma, çarpma, önünü kesme, faul yapma şeklinde müdahalelerde bulunup gizliden adamı dövdüler ama, Paul hiç geri adım atmadı ve tahrik de olmadı. Olan biraz Kobe'ye oldu gibi istatistik olarak.

1 FARKLI FIKIR:

Uğur dedi ki...

Kaan Kural kahkahaları ve Murat Muratanoğlu'nun hakemleri bir kere taktımı bırakamaması yüzünden artık tv de maç izleyemez oldum.
Gerçi Türkiye'deki spikerlere bakarak Onlar'ı mı beğenmiyorsunuz diyebilirsiniz. Nede olsa biz İlker Yasin ve Ercan Taner'in futbol maçlarıyla yetişmiş bir nesiliz değil mi?
Ne yaparsın bir kere bu ligin tozunu yutmuş insanlardan dinledikten sonra elimizdekiler katlanılmaz oluyor.